Ma este Pletykák-premier!

2017. 04. 08.

Egy elegáns New York-i házban a házigazdát rejtélyes módon baleset éri. A partira érkező négy házaspár semmit sem ért az egészből, de lassan pletykálni kezdenek az esetről. A pletyka nő, dagad, a kiérkező rendőrségnek már egy képtelen, hihetetlen történetet adnak elő, amely nem áll távol a valóságtól… Ma este premier! 

Neil Simon sikerdarabja a pletyka természetrajzán keresztül a naivságról, a prűdségről, a sznobságról szól, rengeteg jó ízlésű poénnal fűszerezve. A darab igazi örömjátékot kínál a benne szereplő színészeknek. A történet szerint négy előkelő házaspár érkezik egy házassági évfordulóra, a házigazdák azonban nincsenek sehol. A vendégek fantáziája elszabadul, szárnyra kelnek a pletykákra alapozott találgatások. Vajon hol az ünnepelt házaspár? Hová tűnt a teljes személyzet? Mi lesz így a vacsorával? Na és ki adott le lövéseket az emeleti szobában? Végül persze minden megoldódik, minden félreértésre fény derül, a pletykák szertefoszlanak, de a főkérdés megmarad: hol töltötte estéjét a hiányzó házaspár? Krimibe hajló önfeledt komédiázás látható a bohózatok mestere, Neil Simon tollából a Nagyszínpadon.

A házaspárokat alakító színészekkel videointerjú készült, ahol a szerepbeli kapcsolatukról mesélnek. Závodszky Noémi Claire Ganzként elmondja, miért nincs vele a férje:

Egyed Attila Lenny Ganzként válaszol: 

Kiss Diána Magdolna Chris Gormanként és Lábodi Ádám Ken Gormanként mesél a házasságukról:

Váradi Eszter Sára Cassie Cooperként és Keller János Glenn Cooperként mesél: