Hozzon egy csepp meleget!

2014. 11. 27.

„Nemrégiben megkerestek a Kríziskezelő Központ munkatársai. Nehéz helyzetbe kerültek, és a segítségünket kérték. Akkor még nem tudtam, mit tehetnénk. A nagyszínpadon épp az Őfelsége komédiása próbált. Beültem a nézőtérre, és megütötte a fülemet a következő mondat: Armande kőlapot helyeztetett Moliére sírjára és megparancsolta, hogy vigyenek a temetőbe száz nyaláb fát, hogy a lángjánál a hajléktalanok megmelegedhessenek. Az emberi szívnek, és talán a színháznak is megvan a maga melege, amellyel segíthet a rászorulóknak” – fogalmazott a Vörösmarty Színház és a Kríziskezelő Központ közös sajtótájékoztatóján dr. Szikora János.

 

Dr. Dienesné Fluck Györgyi szociális tanácsnok, Takács Ildikó Krisztina szociális és mentálhigiénés munkatárs, Zsabka Attila, a Kríziskezelő Központ vezetője és dr. Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója a sajtótájékoztatón


Armande kőlapot helyeztetett Moliére sírjára, hogy megmelegedhessenek a hajléktalanok. A Vörösmarty Színház a jegybevétel felajánlásával segít. A december 9-ei Őfelsége komédiása című előadásunkra korlátozott számban támogatói jegyeket árusítunk, a bevételt a hajléktalanokat gondozó Kríziskezelő Központnak ajánljuk fel. Emellett az előadás napján a színház előcsarnokában nézőink meleg ruhákat, cipőket, takarókat adományozhatnak a rászorulóknak, és beszélgethetnek a Központ munkatársaival is.

„Megközelítőleg 100-120-an töltik az éjszakát Székesfehérvár utcáin. Túlélni segítünk nekik: a téli időszakban hatalmas hiánycikk például a lábbeli. A pályázati források nem elegek, ezért kérjük a színházlátogatók segítségét is” – mondta Zsabka Attila, a Kríziskezelő Központ vezetője.
A jótékonysági akció mellé állt dr. Dienesné Fluck Györgyi szociális tanácsnok is: „A Kríziskezelő Központ sokakat elindított a jó úton, akik saját vagy mások mulasztásából az utcára kerültek. Bízom benne, hogy a kultúra házába járók is érzékenyíthetők, és a jó ügy mellé állnak. Jegyvásárlással és adománnyal is támogathatják a Központot és a hajléktalanokat” – mondta a képviselő.
Az előadás napján, azaz december 9-én Cserta Gábor fotóit tekinthetik meg nézőink: az életképek a székesfehérvári hajléktalanok helyzetét mutatják be.
A támogatói jegyek november 28-ától vásárolhatóak meg a Vörösmarty Színház jegyirodájában. Hozzon ön is egy csepp meleget!