Rítus – legújabb kiállításunk

2016. 11. 23.

2016. november 26-án, szombaton 18:30 órától lesz Bónyai Barbara Rítus – Hol a színpad: kint-e vagy bent? c. kiállításának megnyitója a színház galériáján. Néhány szóban bemutatjuk a művésznő különleges világát.

Bónyai Barbara saját hitvallása szerint „szabadon gondolkodó magyar képzőművész, yogini és multipotenciális művészetspecialista, zenészként a Barbo (Inject) Q nevet viseli. 
A posztreneszánsz ember, a polihisztor ideáját igyekszik megvalósítani, képességei függvényében. Kifejezőeszköze és szakmája a művészet több ága, szobrászat, festészet, grafika, szekvenciális, konceptuális, intermediális és alkalmazott művészetek, a zene, a színház és a költészet is. 

Néhány szó a kiállítás kapcsán a szerzőtől: „A színházi helyszín, a saját színház közeli tevékenységeim, Vekerdy Tamás: A színészi hatás eszközei –.Zeami mester művei szerint című könyve, C.G. Jung pszichológiája, a Ji Csing, a japán nó színház, a bunraku, a kínai opera, az indiai előadó-művészetek és az európai commedia dell' arte képi világa késztetett az új akril festménysorozat 13 művének megfestésére.”

A kiállításmegnyitón dr. Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója köszönti a vendégeket, a kiállítást Takács Edina író, borász nyitja meg.

Mindenkit szeretettel várunk!