Az Opera '56-os programsorozatában szerepel az 56 csepp vér

2016. 10. 14.

Sajtótájékoztatón ismertette a Magyar Állami Operaház színes programsorozatát, melyet az 1956-os forradalom 60. évfordulójára állítottak össze. A repertoárban az 56 csepp vér című musical is szerepel, melyet október 23-án és 31-én láthat a nagyérdemű az Erkel Színházban. 

Tizenkét különböző programmal, köztük három ősbemutatóval, musicallel, hangversenyekkel és képzőművészeti kiállításokkal készül az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójának megünneplésére a Magyar Állami Operaház. Az Erkel Színház és az Andrássy úti nagyszínpad mellett játszóhellyé alakul az Opera trapézpincéje is, ahol a Kádár utolsó beszéde című előadás látható majd.

Részlet az Operaház sajtóközleményéből: "Az 56 csepp vér a musicalirodalom első '56-os alkotása. A mű zeneszerzője Mihály Tamás, az Omega basszusgitárosa, az Opera egykori főigazgatójának, a zeneszerző-karmester Mihály Andrásnak a fia, rendezője Szikora János. Az 56 csepp vér a székesfehérvári Vörösmarty Színházzal közös produkcióban jön létre. Két alkalommal, október 23-án és 31-én látható olyan nagyszerű közreműködőkkel, mint – többek közt – Feke Pál, Börcsök Olivér, Kiss Diána Magdolna és Keszei Bori.

A programsorozatról bővebben ITT olvashatnak.