Abigél: egy sírós-nevetős, szívmelengető történet

2016. 04. 16.

Vasárnap mutattuk be az Abigél című musicalt, mely a 2015/2016-os évad utolsó nagyszínpadi premierje a Vörösmarty Színházban. A Szabó Magda azonos című regénye alapján készült, a Budapesti Operettszínházzal közös előadást Somogyi Szilárd rendezte.

A musical új szemszögbőll közelít a csodálatos szívet melengető, sírós-nevetős történethez. Az egész Gina, a tizenéves gimnazista lány egy drámai pillanatban történő visszaemlékezése, életének egy meghatározó korszakának újraélése. A fordulatos regény pedig lehetőséget ad egy eddig nem látott színpadi adaptációra!

Szabó Magda így ajánlotta kis hősnőjét:
„1943-ban Gina elbúcsúzik otthonától és azoktól, akiket szeret, mert az apja beadja a híres árkodi intézetbe. A kis gimnazistát a rideg világ, a szokatlan kegyetlen törvények lázadásra késztetik. Ám megtud valamit, ami maradásra bírja, önként vállalja a rabságot… Hogyan igazodik el a kis tizenéves lány ebben a felnőtt-titkoktól terhes világban? Vajon hihet-e a naiv diáklegendákban, amelyet a kertben álló, korsós leányt formázó szobor alakja köré fon a lányok képzelete? Írjon talán ő is levelet Abigélnek, aki mindig segít a bajbajutottakon…”