Csókos asszony − villáminterjúk

2015. 09. 11.

Kató körül forog a világ. Hogyan éli ezt meg?

T. F.: Nincs hozzászokva, számára teljesen új és felfoghatatlan, hogy egyszer csak ekkora rajongás övezi, szokatlan számára a siker, az elismerés, a kíváncsiság. Amikor felvettek a Színművészetire, fél évig nem tértem magamhoz, nem tudtam felfogni, hogy ott vagyok. Ehhez tudnám hasonlítani Katóka érzéseit is, azzal a különbséggel, hogy az ő örömét hamar üröm követi, ahogy szokták mondani. 

A szerelmi tragédiája a legnagyobb?

T. F.: Igen. Beleszeret egy szélhámosba. De ez a kérdés ennél összetettebb, hiszen talán mindannyian ismerjük azt a típust, akinek mindent megbocsát az ember. 

Kató megbocsát? 

T. F.: Kezdetben igen, de aztán nála is betelik a pohár. Ezért történhet meg az, ami valószínűleg amúgy soha, elmegy a Bajza utcai palotába a báróhoz. 

A báróhoz ragaszkodik? 

T. F.: Itt is nehéz tisztán körvonalazni az érzelmeket, akárcsak a való életben. Nagyon imponál neki a báró udvariassága, eleganciája, az iránta érzett szerelme. Nehéz egyértelműen kijelenteni, kibe szerelmes Kató. Talán mindkettőjükbe. Amúgy is az egyik legbonyolultabb kérdés az életben, hogy mi az a szerelem. 

Számodra mi a legszimpatikusabb Katóban?

T. F.: Kató egy olyan lány, aki nem száll el a sikertől, tisztességes, helyén van az esze. Nem kábítják el a földi javak, vannak számára fontosabb dolgok az életben.

 

Őszinte ember Pista?

K. J.: Nézőpont kérdése. Azt hiszem, igen, kimondja, amit gondol, amit érez. Szereti Katókát, de úgy érzi, valami hiányzik belőle, és keresi azt a valamit. Alapjában véve őszinte ember, de nem minden pillanatban, adott ponton becsapja a szerelmét.

Gyáva alak?

K. J.: Gyávának nem nevezném, inkább elmenekül egy-egy helyzet elől, a problémamegoldásban a könnyebb utat választja.

Számodra mi a szerethető Pistában?

K. J.: Pista egy művészember, aki nagyon szereti a munkáját, mondhatjuk, hogy fanatikus.

Melyik a kedvenc dalod az operettben elhangzók közül?

K. J.: Kamasz koromban szalagos magnóról rongyosra hallgattam a vígszínházas Csókos asszony felvételét, az összes dalt kívülről fújtam, a pályám során sokat elénekeltem belőlük különböző fellépéseken. Talán a Muzsikus lelkek áll hozzám a legközelebb.

 

 

Mi szerethető Tarpataky András báróban?

H. I.: Felismeri a tehetséget, képes a lemondásra, és megvan benne az a képesség, hogy a rajongás ellenére kontrollálja magát.

Őszinte ember?

H. I.: Szerintem igen. Nincs oka hazudni.

Szereti Katót?

H. I.: Hogyne! Nagyon is. De egyszer csak szembesül azzal, hogy ezt a lányt nem neki teremtették.

Ezt hogyan tudja elfogadni?

H. I.: A végén csattan az ostor. Nagyon fontos, hogy az ember ne mindent az érzelmeire és a szívére bízzon, akkor se, ha ez a csábító.

Számodra mi a szimpatikus ebben a báróban?

H. I.: A rajongása. Katónak nem csupán a tehetségét rajongja, hanem a lényét is csodálattal figyeli. De nehéz lenne eldönteni, hogy éppen a szerelem motiválja-e, vagy pedig a gondoskodás vágya, vagy a tudat, hogy a közelében lehessen. Bonyolult karakter, remélem, sikerül a maga bonyolultságát megmutatni.

 

Bemutató: szeptember 26.