Akadálymentesített előadások a 18/19-es évadban is!

2018. 12. 04.

December 3-a a Fogyatékossággal Élő Emberek Világnapja, így az idei évadban a Chicago, a Black Comedy és a 80 nap alatt a föld körül című előadásokat fogjuk teljeskörűen akadálymentesíteni, hogy a fogyatékkal élők számára is megnyíljon egy olyan világ, amely eddig zárt volt előttük.

A Más Fogyatékos Gyermekekért Alapítvány, a Fejér Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház, illetve a Vörösmarty Színház együttműködésével a 2018-2019-es évadban társadalmi érzékenyítés és szemléletformálás céljából akadálymentesített színházi előadásokat szerveznek Székesfehérváron. 

2018. december 3-án a Fogyatékossággal Élő Emberek Világnapján jelentette be Mahlerné Köfner Anikó, a Más Fogyatékos Gyermekekért Alapítvány elnöke, Spányi Antal megyéspüspök és Nagy Attila József, a Vörösmarty Színház ügyvezetője a 2018-2019. színházi évad 3 előadásos, teljeskörűen akadálymentesített bérletes előadássorozatát. A Más Fogyatékos Gyermekekért Alapítvány, a Fejér Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház, illetve a Vörösmarty Színház együttműködésének köszönhetően John Kander-Fred Ebb-Bob Fosse – Chicago, Peter Shaffer – Black Comedy, Jules Verne-Pavel Kohout – 80 nap alatt a föld körül című előadásoknak lehetnek a részesei a fogyatékkal élők.

A program legfőbb értéke egy olyan fizikai és info-kommunikációs (autizmus, értelmi fogyatékos, hallássérülés, látásérülés) szempontból egyaránt akadálymentesített színházi előadások megvalósítása, amely Magyarországon példaértékű. Mindezzel az egyenlő esélyű részvétel megteremtésén túl a társadalmi befogadás előmozdítását is segíti a 2010-ben indult projekt.

 

 

Képgaléria