Ráfordultunk a főpróbahétre, és nem félünk...

2023. 03. 06.

...a farkastól sem. Czukor Balázs rendezésében mutatjuk be a Kozák András Stúdióban március 10-én Albee klasszikusát. Az élethazugságok szövevényes hálójába ezúttal két házaspár kerül egy alkoholba mártott esten. A fiatal pár szerepében Ballér Bianka és Kovács Tamás.

Honey és Nick az egyetemváros emblematikus nagyasszonyának (Martha - Varga Gabriella) és férjének (George - Sághy Tamás) otthonában görbíti tovább az estét. Az alkohol hatására oldódnak a gátlások, lehullanak az álarcok és mindenki megmutatja a sötét oldalát.

A színház épületének ideiglenes bezárása miatt a próbafolyamat jó része a Alba Regia Szimfonikus Zenekar próbatermében és a Hiemer-ház Báltermében zajlott, a főpróbahétre azonban végre újra itthon próbálhatott a stáb. Ballér Bianka szerint Honey-ék esete arra mutat rá, hogy hajszolhatjuk egy tökéletes élet illúzióját, a háttérben mindig van valami titok, ami keresztülhuzalozza az egészet: "Látszólag egy tökéletes pár, két szép fiatal ereje teljében. A fiúnak van munkája, a lány egy nagyon vallásos közegből származik, fiatalon megismerkedtek, szerették is egymást, sokáig együtt voltak, aztán evidens, hogy ők együtt maradnak, aztán összeházasodnak. Aztán élik a kis tökéletes életüket. Szeretetben, végülis szerelemben. Aztán kiderül, hogy mégsem annyira tökéletes minden. Kiderülnek a háttérből dolgok, hogy itt mégsem akkora a szerelem, érdekből házasodtak-e vajon össze, hogy mennyire jó ez a kapcsolat, feltétlen bizalommal vannak-e egymás felé. Mik azok a dolgok, amikről ha nem veszünk tudomást, akkor nincsenek is."

 

Kovács Tamás (Nick) szintén arról a "vetítés"-ről beszélt a szerep kapcsán: "Ezt az előadást azért lesz érdemes a nézőknek megnézni, mert hogyha nem is ismernek teljesen magukra, de biztos vagyok benne, hogy az ő életükben is előfordultak nagyon-nagyon hasonló szituációk. Nick és Honey kapcsolata is hasonló helyzetbe kerül, mint az összes kapcsolat. Eljut egy olyan pontra, ahol megpróbálunk valami mást mutatni magunkból a többiek előtt. Van egy folyamatos vetítés, ami a mai világban meg különösen jelen van, ha csak abba gondolunk bele, hogy mennyi információ áramlik napról napra az agyunkba. Alapvetően az, hogy bejött a közösségi média az életünkbe, a mindennapjainkba, ez önmagában egy olyan dolog, ami valami kirakat, hogy mit mutatok a külvilág felé. Miközben lehet, hogy egyáltalán nem egyezik meg saját magammal, a személyiségemmel, énemmel és a gondolataimmal."

 

Az előadást március 10-én mutatjuk be a Kozák András Stúdióban.