Vörösmarty Színház

Mobil alkalmazás

Vörösmarty Színház - mobil alkalmazás Applikáció
Híreink

Az Odüsszeia 2019 feliratot formálták meg a diákok2018. 09. 19.

A mostani évadban Homérosz kultikus művét, az Odüsszeiát fogják bemutatni a megye diákszínjátszói. A projektindítón 12 általános- és középiskola több mint 100 diákja formálta meg az előadás címét.

Tovább olvasom

Közeleg az idő premier szeptember 15-én2018. 09. 14.

Premierre készülünk a Kozák András Stúdióban: Line Knutzon Közeleg az idő című abszurd komédiáját Szabó K. István állítja színpadra szeptember 15-én.

Tovább olvasom

A 20 legjobb között a lecsónk2018. 09. 08.

A XIV. Fehérvári Lecsófőző Vigasságon közel hatszáz bográcsban készült a lecsó szeptember 8-án. A remek közösségi eseményről a Vörösmarty Színház színművészeiből és munkatársaiból álló csapata idén sem hiányozhatott. A "Premier lecsó végszóra, cirka 40 emberre” kreatív elnevezést viselő étek a zsűri egyhangú tetszését is elnyerte, hiszen beválasztották a 20 legjobb közé.

Tovább olvasom

Perelj, uram! - a magyarországi ősbemutató olvasópróbája2018. 09. 05.

Az olvasópróbával megkezdődött a felkészülés a Perelj, uram! október 6-i magyarországi ősbemutatójára. Szikora János a 2010-ben elhunyt fehérvári író, tanár és festőművész Sobor Antal történelmi drámáját állítja színpadra.

Tovább olvasom

További híreink

REPERTOÁR

Kitekintő

Művészeink a színházon kívül

Vörösmarty Színház

A festészetben a szabadság, a színházban a kötöttségek inspirálják Kerkay Ritát

Október 14-ig látható Kerkay Rita kiállítása a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központ galériájában. A Vörösmarty Színház színésznője a Színház- és Filmművészeti Egyetemen töltött évei alatt, a Fehérváron teljesített gyakorlata idején kezdett el aktívan képzőművészettel is foglalkozni. A Fejér Megyei Hírlap riportja.

Vörösmarty Színház

Nyitottság és megértés – Hirtling István a társadalmi szerepvállalásról

A színészlét hajnalától indítottuk a művészi pályakép felvázolását Hirtling Istvánnal, aki az idén Székesfehérváron megrendezendő Katolikus Társadalmi Napok (KATTÁRS) közismert arca és világi védnöke volt. A Magyar Kurír, katolikus hírportál interjúja.

Vörösmarty Színház

Addig látnak meztelennek, amíg zavarban vagy - Interjú Kiss Diána Magdolnával

Kiss Diána Magdolna olyan filmekben szerepelt, mint a Karlovy Vary-ban fődíjat nyert A nagy füzet, a Cannes-ban debütált Mundruczó-film, a Szelíd teremtés, az Örök tél vagy a Zimmer Feri 2., de úgy érzi, túl keveset hívják szereplőválogatásokra, és ez zavarja is. 

Facebook oldalunkon is pörög az élet

Ha tetszik, oszd meg és lájkold!

A KÖZÖSSÉG SZÍNHÁZALike= virtuális taps

Jó tollú nézőket keresünk!

Nálunk a like-ok és megosztások mellett a vélemények is számítanak!

Határozott meglátásaid vannak előadásainkról? Szívesen elmélkedsz a színpadon látottakon? Gondolataidat ne rejtsd véka alá, írj véleményt Facebook-faladra, küldd el nekünk üzenetben, és a jónak ítélt írásokat megosztjuk.

Olyan könnyed, lendületes írásokat várunk, amelyek közvetlen hangvétellel reagálnak produkcióinkra.

VIDEOGALÉRIA

Még több videó a közösségi videomegosztón: YouTube

A színház elfér a zsebében

Töltse le alkalmazásunkat

SZÉKESFEHÉRVÁRI VÖRÖSMARTY SZÍNHÁZ

A magyar nyelvű színjátszás bölcsője

Vörösmarty Színház

Pelikán Kamaraszínház

A Pelikán Kamaraszínház nem a Fő utcai épület része. A Kossuth utcában található, a Pelikán Udvarban. Kilencven fő befogadására képes, kamaradaraboknak otthont adó, hangulatos játszóhely.

Vörösmarty Színház

Nagyszínház

Az 1874-ben felavatott színház a 2004 nyarán megkezdett teljes felújítás és átépítés befejezése után, 2005 decemberében nyitotta meg újra kapuit.

Vörösmarty Színház

Kozák András Stúdió

A Kozák András Stúdió a kőszínház harmadik emeletén található kicsiny, igazán bensőséges hangulatú, 80-90 férőhelyes terem, jellemzően a kísérletező színház játszóhelye.

Itt iratkozhat fel hírlevelünkre

Előadás-ajánló

Szerző: Madách ImreAz ember tragédiája 1.

Madách Imre örök érvényű remekművét, Az ember tragédiáját a Vörösmarty Színház fennállása óta még nem mutatták be. Különleges előadást szeretnénk létrehozni, a drámai költeményt Bagó Bertalan, Hargitai Iván, Horváth Csaba és Szikora János közösen viszik színre.

Nemzeti drámánk a mi bibliánk is, hiszen rólunk szól, mindannyiunkról, emberekről, akik belakjuk a teremtett világot, alakítjuk a történelmet, jóra törekszünk, majd elbukunk, örökös harcot folytatva a bennünk lakozó démonokkal, kétségekkel.

BÉRLETINFORMÁCIÓ ITTTovább
Az ember tragédiája 1.

Társrendezvények:

KORONÁZÁSI ÜNNEPI JÁTÉKOK

Tovább