Vörösmarty Színház

Mobil alkalmazás

Vörösmarty Színház - mobil alkalmazás Applikáció
Híreink

POSZT-beszámoló2018. 06. 14.

Június 12-én játszottuk a Halál Thébában c. előadásunkat a POSZT versenyprogramjának keretében, 13-án a produkció alkotói szakmai beszélgetésen vettek részt, és szintén 13-án Hirtling Istvánnal és Horváth Csabával lehetett közönségtalálkozni – fényképes, videós beszámolónk következik.

Tovább olvasom

A világon egyedülálló előadások a nyári színházban2018. 06. 12.

Nyári színház a Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvarban: idén július végén várjuk könnyed, de egyben tartalmas színházi előadásra a nézőket. A romantikus, nagy sikerű vígjátékot Váradi Eszter Sára és Keller János játsszák, a darab rendezője Hargitai Iván. A két rész előadása egy színpadon ugyanazokkal a színészekkel egyedülálló a világon, és valódi színészi virtuozitást igényel, fogalmazta meg a rendező. Az idén a kiszolgálóépülettel kiegészült Kultúrudvar és a nyári színházzal egy időben felavatásra kerülő kerti konyha még vonzóbbá teheti a kulturális programot. 

Tovább olvasom

Évadzáró díjakkal2018. 06. 09.

Tóth Ildikó az Évad színésze, Varga Lili és Andrássy Máté Vörösmarty-gyűrű díjas, Dénes Ferenc az Évad dolgozója – évadzáró társulati ülést tartottunk.

 

Tovább olvasom

Akadálymentes bohózat2018. 06. 04.

Június 4-én, hétfőn este A hülyéje c. előadásunkat közönségünk látássérült tagjai számára akadálymentesített formában játsszuk. Az Akku Egyesület szervezésében a látássérült nézőink számukra megtervezett színpadbejáráson, díszlet- és jelmezmegismerésen vehettek részt előadáskezdés előtt.

Tovább olvasom

További híreink

REPERTOÁR

Kitekintő

Művészeink a színházon kívül

Vörösmarty Színház

Erdőmuzsika - beszélgetés Kozáry Ferenccel

Madárka, nyuszi, vaddisznó, fuvola, hegedű, vagy éppen a mélyen zengő tuba. Az erdő lakóival és a hangszerekkel is találkozhatnak a gyerekek az Erdőmuzsika c. beavató színházi előadásunkban. Az író-rendező Kozáry Ferenccel beszélgettünk.

Vörösmarty Színház

Szolgálni kell ezt a szöveget

Horváth Csaba, színházunk tánctagozat-vezetője Thomas Bernhard szövegeiből rendez előadást Vaterland címmel, amelynek február 23-án lesz a bemutatója Budapesten, a Trafóban. Ennek kapcsán kérdezték.

Vörösmarty Színház

Színház fiatalokkal

Már debreceni bölcsészkaros hallgatóként különleges eseményeket szervezett diákoknak, aztán a színházi világ vonzotta magához, nemrég pedig Pro Theatro Civitatis Albae Regalis díjat vehetett át fehérvári munkássága elismeréseként. Matuz Jánossal beszélgettünk.

Facebook oldalunkon is pörög az élet

Ha tetszik, oszd meg és lájkold!

A KÖZÖSSÉG SZÍNHÁZALike= virtuális taps

Jó tollú nézőket keresünk!

Nálunk a like-ok és megosztások mellett a vélemények is számítanak!

Határozott meglátásaid vannak előadásainkról? Szívesen elmélkedsz a színpadon látottakon? Gondolataidat ne rejtsd véka alá, írj véleményt Facebook-faladra, küldd el nekünk üzenetben, és a jónak ítélt írásokat megosztjuk.

Olyan könnyed, lendületes írásokat várunk, amelyek közvetlen hangvétellel reagálnak produkcióinkra.

VIDEOGALÉRIA

Még több videó a közösségi videomegosztón: YouTube

A színház elfér a zsebében

Töltse le alkalmazásunkat

SZÉKESFEHÉRVÁRI VÖRÖSMARTY SZÍNHÁZ

A magyar nyelvű színjátszás bölcsője

Vörösmarty Színház

Pelikán Kamaraszínház

A Pelikán Kamaraszínház nem a Fő utcai épület része. A Kossuth utcában található, a Pelikán Udvarban. Kilencven fő befogadására képes, kamaradaraboknak otthont adó, hangulatos játszóhely.

Vörösmarty Színház

Nagyszínház

Az 1874-ben felavatott színház a 2004 nyarán megkezdett teljes felújítás és átépítés befejezése után, 2005 decemberében nyitotta meg újra kapuit.

Vörösmarty Színház

Kozák András Stúdió

A Kozák András Stúdió a kőszínház harmadik emeletén található kicsiny, igazán bensőséges hangulatú, 80-90 férőhelyes terem, jellemzően a kísérletező színház játszóhelye.

Itt iratkozhat fel hírlevelünkre

Előadás-ajánló

Szerző: Murakami Haruki műve alapján színpadra alkalmazta/írta Frank GalatiKafka a tengerparton

Európai ősbemutató!

A világhírű japán író, Murakami Haruki World Fantasy-díjas regényéből Frank Galati készített csodálatos színpadi adaptációt. Az előadásban Szemző Tibor zenei alkotásaiból hangzanak el részletek.

A tizenöt éves Kafka Tamura elszökik tokiói otthonukból, hogy elmeneküljön apja szörnyű oidipuszi átka elől. A gyengeelméjű Nakata úr nem tud írni-olvasni, de beszél a macskák nyelvén és képes fordítani az emberi sorson.  Kafka és Nakata története összefonódik. Álom és valóság, végzet és mítosz. Semmi sem az, aminek látszik.  Ki vagyok én? Elmenekülhetek-e a sorsom elől, vagy a génjeimben ketyeg, mint egy időzített bomba? 


Erdôs Gyôrgy jogörököseinek szíves hozzájárulásával részleteket  használtunk fel a regény magyar fordításából. A Privát Foto és Film Alapítvány hozzájárulásával látható részlet a Jeszenszky 8mm-es filmgyűjteményből. Az előadásban Szemző Tibor zenei alkotásaiból hangzanak el részletek.

A „Kafka on the Shore” ősbemutatóját a chicagói (IL, USA) Steppenwolf Theatre Company; Martha Lavey művészeti igazgató és David Hawkanson ügyvezető igazgató megbízásából hozta létre.

A szerzők engedélyét a William Morris Endeavor Entertainment LLC (New York, NY, USA) és a Hofra Kft. közvetítette

Az előadás 16 éven aluliak számára nem ajánlott!

Felhívjuk kedves nézőink figyelmét, hogy az előadás a nyugalom megzavarására alkalmas jeleneteket tartalmaz, de az azokban használt kellék állatok minden darabja szintetikus anyagból készült.

Fotók: Kiss László

TOVÁBBI ÉRDEKESSÉGEK A KAPCSOLÓDÓ ANYAGOKNÁL →Tovább
Kafka a tengerparton

Társrendezvények:

KORONÁZÁSI ÜNNEPI JÁTÉKOK

Tovább