Nincs Karácsony Vörösmarty Színház nélkül!

2020. 12. 18.

Az idei Karácsony sem telhet el a Vörösmarty Színház előadásai nélkül! A székesfehérvári teátrum Vörösmarty Play csatornájának karácsonyi meglepetés csomagjában a korábbi évadok közönségsikereit eleveníthetik fel a nézők. Indításként újra át lehet élni a Régimódi történet, a Pillangó vagy éppen a Perelj, Uram! előadásokat.

Népszerű produkcióit teszi online elérhetővé a Vörösmarty Színház, így  bérletes törzsközönségünk és  olyan új nézők is élvezhetik a darabokat, akik ritkábban jutnak el színházba, vagy esetleg külföldön élnek.

A Régimódi történet, a Pillangó és a Perelj, Uram előadásaival mindössze egyetlen kattintással, az otthon kényelmében, biztonságban kapcsolódhat ki az egész család. Az online előadásokra a már ismerős jegy.hu rendszerén keresztül kapcsolódhatnak be a nézők. >>

A Régimódi történetben a kislányok nagylányokká nőnek, szerelembe esnek, kiábrándulnak, férjhez mennek, anyává válnak. Olyan nők története ez, akiket arra rendelt az élet, hogy saját lábukra álljanak, és kezükbe vegyék sorsuk irányítását. Olyan anyáké, akik harcolnak egymással, a világgal, családjuk tagjaival, és minden erejükkel küzdenek a fennmaradásért.

Szabó Magda után a másik nagy történetmesélő, Móricz Zsigmond, ezúttal azonban táncban és szóban elbeszélve. A Pillangó egy tiszta és őszinte szerelem története, amely elé keserű akadályokat gördít a nyomorúság, a kiszolgáltatottság: a boldog és vak káprázat mögött megjelenik az élet éles és kegyetlen kése. Ám a szerelem oly erősen ragyog ki ebből a kietlen és szigorú környezetből, hogy szegénység táptalaján győzedelmeskedni tud a líra.

A Sobor Antal regényéből készült Perelj, Uram! az 1848-as magyar szabadságharc leverésének utolsó időszakából elevenít fel egy megtörtént, de kevesek által ismert epizódot, amikor a Fejér megyei Csákberény maroknyi népe hősiesen védi szabadságát és kivívott jogait, és a bevonuló császári zsoldosok rémuralma alá kerül.

A Vörösmarty Színház társulata reméli, hogy a járványhelyzet elmúltával mihamarabb újra együtt lehet közönségével.