Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

Fehérvártól Kanadáig2016. 12. 14.

Pálfi György legújabb filmjében, Az Úr hangjában társulatunk tagja, Kiss Diána Magdolna játssza az egyik főszerepet. A forgatáson megélt legkedvesebb élményeiről, eddigi filmes tapasztalatairól beszélgettünk vele.

Tovább olvasom

Nem színdarabok alapján szeretném élni az életemet2016. 12. 02.

Lábodi Ádám ma harmincéves − ennek kapcsán beszélgettünk vele munkáról, szabadidőről és arról, ami a kettő határmezsgyéjén kap helyet.

Tovább olvasom

A fantázia mérhetetlen szabadsága2016. 11. 24.

„Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kislány. Nem az Óperenciás-tengeren túlról, hanem csak innen, a szomszédból” – így kezdődik Kricsár Kamill meséje, aminek november 26-án lesz a bemutatója a színház kávézójában. Erről kérdeztük.

Tovább olvasom

Ajánló

Egy kiemelt hír, esemény ajánlója

A következő pillanat legyen meglepetés2016. 11. 03.

Bagó Bertalan, színházunk művészeti vezetője a Győri Nemzeti Színházban rendezi az Augusztus Oklahomában című darabot. Tracy Letts drámája fanyar humorral és megrendítő drámaisággal mesél egy családról, amelyben mindenki hordoz valami „titkot”. Bagó Bertalant villáminterjúvoltuk.

Tovább olvasom

„Csinos kis kabinet”2016. 10. 28.

A Balfácánt vacsorára! című bohózatot jól ismerheti a fehérvári közönség, hiszen nagy sikerrel játsszuk az előadást. Most egy kicsit más szemszögből beszélünk a darabról, ugyanis Egyed Attila a budapesti József Attila Színházban beugrott néhány előadás erejéig Cheval szerepére – erről kérdeztük.

Tovább olvasom

A valóságnak kell költészetté válnia2016. 10. 26.

Derzsi Jánost számtalan remek magyar filmből ismerheti a hazai közönség, nemrég Grúziában egy amerikai filmrendezővel, Anthony Luceróval forgatott. A bohóc (The Clown) munkacímet viselő film várhatóan 2017-ben kerül bemutatásra. A két hónapos munkafolyamatról beszélgettünk Derzsi Jánossal.

Tovább olvasom

Ajánló

Egy kiemelt hír, esemény ajánlója

Szinkronhangjaink2016. 10. 21.

Társulatunk tagjai a színház falain kívül részt vesznek számos érdekes projektben, például filmeket, sorozatokat szinkronizálnak. Házunk táján több szinkronszínész-világsztár párosítás is található!

Tovább olvasom

Gáspár Sándor a Rózsavölgyiben2016. 10. 10.

Szabó Magda Az őz című regényét több nyelvre lefordították, de most kerül először színpadra a budapesti Rózsavölgyi Szalonban. Az egyik főszerepet Gáspár Sándor, társulatunk tagja alakítja – őt kérdeztük az előadásról.

Tovább olvasom

A test akkor is beszél, ha nem kérdezik2016. 09. 20.

Horváth Csabával, színházunk tánctagozat-vezetőjével beszélgettünk a munkamódszereiről, az általa alapított Forte Társulatról és a nemrégiben megvalósított projektjeiről.

Tovább olvasom