Szinkronhangjaink

2016. 10. 21.

Társulatunk tagjai a színház falain kívül részt vesznek számos érdekes projektben, például filmeket, sorozatokat szinkronizálnak. Fehérváron van már egy Kenneth Branaghunk, egy Charlize Theronunk, és ez még csak a kezdet, hogy a székesfehérvári Batmanről ne is beszéljünk. Színházunk háza táján több szinkronszínész-világsztár párosítás is található!

Závodszky Noémi − Alyson Hannigan

A fehérvári színésznő szólaltatta meg magyarul az egyik leghíresebb sorozat szereplőjét, az Így jártam anyátokkal Lily Aldrinját, az őt alakító színésznő, Alyson Hannigan viszont az Amerikai Pite: A találkozó című filmben is Noémi hangján szólalt meg. Ezen túlmenően több sztárnak, filmbéli mellékszereplőnek kölcsönözte már hangját, köztük Isla Fishernek is a Nagy Gatsbyben.

 

Cserhalmi György − Kenneth Branagh

A fehérvári színművész roppant változatos orgánumán kacaghattunk nagyokat a Sok hűhó semmiért című Shakespeare-művet feldolgozó filmben, amikor Benedek alias Kenneth Branagh egymás után osztotta ki a körülötte lévőket − elsősorban a világsztár akkori feleségét és filmbéli partnerét, az Emma Thomson alakította Beatricét. Cserhalmi hangján szólalt meg Robert De Niro is néhány kevésbé ismert filmjében is.

Tóth Ildikó − Charlize Theron

Tóth Ildikó szinkronszerepeit illetően egész repertoárral rendelkezik. A Csajok háborújában Anne Hathaway, az Édes novemberben Charlize Theron, a Monte Cristo grófjában Mercedes, a Műkincsvadászokban Cate Blanchett, a Sok hűhó semmiértben Kate Beckinsale, a Szentivánéji álomban Calista Flockhart, a Tolvajtempóban pedig Angelina Jolie szólalt meg a fehérvári színésznő hangján.

Gáspár Sándor − Will Patton

Gáspár Sándor inkább a hazai színészéletet, színházat és magyar filmeket kultiválja, a szinkronszínészetet már kevésbé. Érdekes hangját sajnos nem sok filmben hallhatjuk, de például ő a Catherine Zeta-Jones és Sean Connery főszereplésével hasító Briliáns csapdában a nyomozó kollégának, Hector Cruznak a magyar hangja, akit Will Patton alakít. 

Varga Gabriella − Lupita Nyong'o

Varga Gabriella is elkönyvelhet néhány színésznőt, akik az ő segítségével tudtak szót érteni a magyar nézőkkel. Ilyen például az elmúlt években feltörekvő híresség, Lupita Nyong'o, aki a Dzsungel könyvében Ráksát játszotta, de Gabi hangján szólalt meg Julia Stiles is a Modern Pygmallionban, vagy Ruth Wilson a Magányos lovasban. 

Hirtling István − Michael Keaton

Hirtling István, vagyis a magyar Batman! A szuperhősnek és az őt játszó Michael Keatonnek az 1989-es első filmben adta hangját a fehérvári színész, és ő közvetítette Jeremy Irons szavait is a Batman Superman ellen című filmben. Ezenkívül ugyancsak Hirtling szólaltatta meg magyarul például a Született feleségek sorozat tűzvörös hajú Bree-jének első férjét, Rex Van De Kampet, a Szürke ötven árnyalatában Ray Steele karakterét, valamint az I.Q. − A szerelem relatív című romantikus film főszereplőjét, Meg Ryan és Walter Mattahu kollégáját, a tudóst imitáló Tim Robbinst is. 

Forrás: fmc.hu

A teljes cikk ITT olvasható.

Képgaléria