Szóval győzni Kozáry Ferenccel

2019. 02. 19.

Február 11-én újabb mentornappal folytatódott a Szóval győzni kommunikációs bajnokság döntős versenyzőinek felkészítése. A tizenkét diák pallérozásával ezúttal Kozáry Ferenc, a Vörösmarty Színház színművésze foglalkozott. A döntőre március 8-án kerül sor a Hiemer-házban.

Kozáry Ferenc színművész a legutóbbi alkalommal a hangsúlyokon, a légzésen és az orgánumon is dolgozott a diákokkal.

A verseny célja, hogy a fiatalok a felkészülés során és a bajnokságon olyan jövőbe mutató készségeket sajátítsanak el, amelyeket nem csupán az iskolai mindennapokban, az érettségi vizsgán, majd az egyetemi évek alatt tudnak hatékonyan használni, hanem később a munkaerőpiacon is előnyösebb helyzetbe kerülhetnek általuk. A versenyzők felkészülését egy professzionális oktatók által tartott tréning is segíti. A fiatalokat felkészítő mentorok között van Azurák Csaba riporter, műsorvezető, dr. Ignácz Adrienn pszichológus, Bakonyi István irodalomtörténész és Kozáry Ferenc, színművész is.

Múlt héten már találkozhattak a diákok Kozáry Ferenc színművésszel, aki a testbeszéddel, gesztusokkal is foglalkozott, majd szerdán Bakonyi István irodalomtörténész tartott a retorika alapjait körbejáró foglalkozást, Ignácz Adrienn pszichológus pedig az eredményorientált kommunikációra tanította a fiatalokat.

A diákoknak egy 3 perces beszédet kell majd tartania, amelynek témája: Ki lesz sikeres a jövőben? Ezt követi egy 5 perces interjú Azurák Csaba műsorvezetővel, amelynek témája: Milyen a Z generáció, és mit adhat neki egy magyar vidéki város?, majd 1 perces reagálást várnak a versenyzőktől egy videóbejátszásra, amelynek témája a médiatudatosság.

 

Forrás: szekesfehervar.hu, ÖKK

Képgaléria