Vörösmarty Színház

Mobil alkalmazás

Vörösmarty Színház - mobil alkalmazás Applikáció

Ajánló

Híreink

Fergeteges bohózat a színen2017. 09. 21.

Georges Feydeau, a bohózat nagymesterének zseniális megcsalástörténetét mutatjuk be szeptember 23-án, szombaton a Nagyszínpadon. A hülyéje c. darabot Widder Kristóf rendezte, és júliusban már sikerrel debütált a Feketehegy-szárazréti Kultúrudvarban.

Tovább olvasom

Matuz János Pro Theatro-díjas!2017. 09. 18.

Szombaton, A Pál utcai fiúk bemutatója előtt adták át a Pro Theatro Civitatis Albae Regalis díjat. Az elismerést ezúttal Matuz János író, rendező, forgatókönyvíró, a Vörösmarty Színház művészeti intendánsa vehette át.

Tovább olvasom

Egy jól megkomponált mikrovilág2017. 09. 15.

Szombaton mutatjuk be a Dés László – Geszti Péter – Grecsó Krisztián által írt nagy sikerű zenés darabot, A Pál utcai fiúkat. Az előadás rendezőjét, Keszég Lászlót kérdeztük a Molnár-történet időtlenségéről és az általa elképzelt produkció részleteiről.

Tovább olvasom

Nagy Péter a díjazottak között!2017. 09. 13.

A Thália Színházban megrendezett Vidéki Színházak Fesztiváljának szeptember 12-én, kedden volt a díjátadó ünnepsége, ahol társulatunk tagját, Nagy Pétert is elismerték az Apák és fiúk c. előadásban nyújtott alakításáért!

Tovább olvasom

További híreink

REPERTOÁR

Kitekintő

Művészeink a színházon kívül

Vörösmarty Színház

Nem vagyok közszereplő alkat

Társulatunk tagja, Tóth Ildikó Jászai Mari-díjas, Érdemes művész idén megkapta a Story Érték-díjat, az évad végén pedig Vörösmarty-gyűrű díjban részesült. Ennek kapcsán beszélgettünk vele filmezésről, színházról, szakmai értékekről.

Vörösmarty Színház

A dramaturg eszköze az érvelés

A Vörösmarty Színház Írók reflektorfényben c. irodalmi szalonjának április 19-én Radnóti Zsuzsa Kossuth- és Jászai Mari-díjas dramaturg volt a vendége – akivel az est végén villáminterjút készítettünk.

Vörösmarty Színház

Észrevenni a játék örömét

Kerkay Rita ma ünnepli 30. születésnapját, ez alkalomból készítettünk vele interjút. Isten éltesse sokáig, boldog szülinapot kívánunk!

Facebook oldalunkon is pörög az élet

Ha tetszik, oszd meg és lájkold!

A KÖZÖSSÉG SZÍNHÁZALike= virtuális taps

Jó tollú nézőket keresünk!

Nálunk a like-ok és megosztások mellett a vélemények is számítanak!

Határozott meglátásaid vannak előadásainkról? Szívesen elmélkedsz a színpadon látottakon? Gondolataidat ne rejtsd véka alá, írj véleményt Facebook-faladra, küldd el nekünk üzenetben, és a jónak ítélt írásokat megosztjuk.

Olyan könnyed, lendületes írásokat várunk, amelyek közvetlen hangvétellel reagálnak produkcióinkra.

VIDEOGALÉRIA

Még több videó a közösségi videomegosztón: YouTube

A színház elfér a zsebében

Töltse le alkalmazásunkat

SZÉKESFEHÉRVÁRI VÖRÖSMARTY SZÍNHÁZ

A magyar nyelvű színjátszás bölcsője

Vörösmarty Színház

Pelikán Kamaraszínház

A Pelikán Kamaraszínház nem a Fő utcai épület része. A Kossuth utcában található, a Pelikán Udvarban. Kilencven fő befogadására képes, kamaradaraboknak otthont adó, hangulatos játszóhely.

Vörösmarty Színház

Nagyszínház

Az 1874-ben felavatott színház a 2004 nyarán megkezdett teljes felújítás és átépítés befejezése után, 2005 decemberében nyitotta meg újra kapuit.

Vörösmarty Színház

Kozák András Stúdió

A Kozák András Stúdió a kőszínház harmadik emeletén található kicsiny, igazán bensőséges hangulatú, 80-90 férőhelyes terem, jellemzően a kísérletező színház játszóhelye.

Itt iratkozhat fel hírlevelünkre

Előadás-ajánló

Szerző: Oleg Presznyakov − Vlagyimir PresznyakovTerrorizmus

A Terrorizmus fekete komédia a bennünk és hétköznapjainkban megjelenő agresszióról. A hat, egymással látszólag össze nem függő jelenet mindegyike példázata a fizikai és lelki terrorizmusnak, amely különböző szinteken, élethelyzetekben, társadalmi osztályban és életkorban jelenik meg. A hat különböző jelenet végül egy izgalmas elgondolkodtató történetté áll össze.

A különböző jelenetek helyzeteiben nincsenek nagy, értékeket és erkölcsi ítéleteket képviselő hősök, rajtuk és élethelyzeteiken egyszerre lehet nevetni és gondolkodni, mivel a szerzők a drámai színházi helyzeteket kifordítják, parodizálják, de közben véresen komolyan veszik. A jól megírt történetekben megjelenített drámai szituációkban a mindennap emberét látjuk, s rádöbbenünk, hogy akár mi is kerülhetünk ilyen helyzetekbe.

A mű szerzői, a Presznyakov fivérek a modern orosz irodalom talán legnépszerűbb, legismertebb fiatal alkotói, Csehov után a legtöbbet játszott szerzőpáros a világon. A Terrorizmus című darabjukat a 2002-es moszkvai bemutató után tucatnyi idegen nyelvre lefordították, és még abban az évben a londoni Royal Court is bemutatta. 2003-ban a Heidelbergi Stückemarkton szerzői díjjal (Autorenpreis) tüntették ki. Jelenleg is játsszák Európa számos országában, Portugáliától Romániáig, Amerikában és Ausztráliában is.

Az előadás érdekessége, hogy a jelenetek a harmadik emeleten, két helyszínen játszódnak: a Kozák András Stúdióban és a Művésztársalgóban.

 

Videoajánló

 

Werkfilm

 

A Presznyakov fivérek a Vörösmarty SzínházbanTovább
Terrorizmus

Társrendezvények:

KORONÁZÁSI ÜNNEPI JÁTÉKOK

Tovább