Vörösmarty Színház

Mobil alkalmazás

Vörösmarty Színház - mobil alkalmazás Applikáció
Híreink

Az Odüsszeia 2019 feliratot formálták meg a diákok2018. 09. 19.

A mostani évadban Homérosz kultikus művét, az Odüsszeiát fogják bemutatni a megye diákszínjátszói. A projektindítón 12 általános- és középiskola több mint 100 diákja formálta meg az előadás címét.

Tovább olvasom

Közeleg az idő premier szeptember 15-én2018. 09. 14.

Premierre készülünk a Kozák András Stúdióban: Line Knutzon Közeleg az idő című abszurd komédiáját Szabó K. István állítja színpadra szeptember 15-én.

Tovább olvasom

A 20 legjobb között a lecsónk2018. 09. 08.

A XIV. Fehérvári Lecsófőző Vigasságon közel hatszáz bográcsban készült a lecsó szeptember 8-án. A remek közösségi eseményről a Vörösmarty Színház színművészeiből és munkatársaiból álló csapata idén sem hiányozhatott. A "Premier lecsó végszóra, cirka 40 emberre” kreatív elnevezést viselő étek a zsűri egyhangú tetszését is elnyerte, hiszen beválasztották a 20 legjobb közé.

Tovább olvasom

Perelj, uram! - a magyarországi ősbemutató olvasópróbája2018. 09. 05.

Az olvasópróbával megkezdődött a felkészülés a Perelj, uram! október 6-i magyarországi ősbemutatójára. Szikora János a 2010-ben elhunyt fehérvári író, tanár és festőművész Sobor Antal történelmi drámáját állítja színpadra.

Tovább olvasom

További híreink

REPERTOÁR

Kitekintő

Művészeink a színházon kívül

Vörösmarty Színház

A festészetben a szabadság, a színházban a kötöttségek inspirálják Kerkay Ritát

Október 14-ig látható Kerkay Rita kiállítása a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központ galériájában. A Vörösmarty Színház színésznője a Színház- és Filmművészeti Egyetemen töltött évei alatt, a Fehérváron teljesített gyakorlata idején kezdett el aktívan képzőművészettel is foglalkozni. A Fejér Megyei Hírlap riportja.

Vörösmarty Színház

Nyitottság és megértés – Hirtling István a társadalmi szerepvállalásról

A színészlét hajnalától indítottuk a művészi pályakép felvázolását Hirtling Istvánnal, aki az idén Székesfehérváron megrendezendő Katolikus Társadalmi Napok (KATTÁRS) közismert arca és világi védnöke volt. A Magyar Kurír, katolikus hírportál interjúja.

Vörösmarty Színház

Addig látnak meztelennek, amíg zavarban vagy - Interjú Kiss Diána Magdolnával

Kiss Diána Magdolna olyan filmekben szerepelt, mint a Karlovy Vary-ban fődíjat nyert A nagy füzet, a Cannes-ban debütált Mundruczó-film, a Szelíd teremtés, az Örök tél vagy a Zimmer Feri 2., de úgy érzi, túl keveset hívják szereplőválogatásokra, és ez zavarja is. 

Facebook oldalunkon is pörög az élet

Ha tetszik, oszd meg és lájkold!

A KÖZÖSSÉG SZÍNHÁZALike= virtuális taps

Jó tollú nézőket keresünk!

Nálunk a like-ok és megosztások mellett a vélemények is számítanak!

Határozott meglátásaid vannak előadásainkról? Szívesen elmélkedsz a színpadon látottakon? Gondolataidat ne rejtsd véka alá, írj véleményt Facebook-faladra, küldd el nekünk üzenetben, és a jónak ítélt írásokat megosztjuk.

Olyan könnyed, lendületes írásokat várunk, amelyek közvetlen hangvétellel reagálnak produkcióinkra.

VIDEOGALÉRIA

Még több videó a közösségi videomegosztón: YouTube

A színház elfér a zsebében

Töltse le alkalmazásunkat

SZÉKESFEHÉRVÁRI VÖRÖSMARTY SZÍNHÁZ

A magyar nyelvű színjátszás bölcsője

Vörösmarty Színház

Pelikán Kamaraszínház

A Pelikán Kamaraszínház nem a Fő utcai épület része. A Kossuth utcában található, a Pelikán Udvarban. Kilencven fő befogadására képes, kamaradaraboknak otthont adó, hangulatos játszóhely.

Vörösmarty Színház

Nagyszínház

Az 1874-ben felavatott színház a 2004 nyarán megkezdett teljes felújítás és átépítés befejezése után, 2005 decemberében nyitotta meg újra kapuit.

Vörösmarty Színház

Kozák András Stúdió

A Kozák András Stúdió a kőszínház harmadik emeletén található kicsiny, igazán bensőséges hangulatú, 80-90 férőhelyes terem, jellemzően a kísérletező színház játszóhelye.

Itt iratkozhat fel hírlevelünkre

Előadás-ajánló

Szerző: Tolcsvay László − Müller Péter − Müller Péter SziámiIsten pénze

Charles Dickens szívet melengető meséjéből, a Karácsonyi énekből készült musical már több mint két évtizede varázsolja el a magyar nézőket.

Főhőse egy sivár lelkű, morózus idős milliomos, aki szerint minden ember annyit ér, amennyi pénze van. Csakhogy fel kell ébrednie, és rá kell jönnie, hogy egész addigi élete egy rémálom volt, és hogy az igazi gazdagság és boldogság az Isten pénze: a szeretet.

A Veszprémi Petőfi Színház és a székesfehérvári Vörösmarty Színház közös produkciója. Ch. Dickens Karácsonyi ének című műve nyomán.

 Tovább
Isten pénze

Társrendezvények:

KORONÁZÁSI ÜNNEPI JÁTÉKOK

Tovább