Híreink

Pál utcai fiúk 70!

2019. 11. 15.

A Pál utcai fiúk c. 2019. november 15-i, pénteki első előadása elérte a 70. előadásszámot! A kerek előadásszám alkalmából a kora délutáni darab végén Szikora János igazgató a produkció pillanatképeit tartalmazó tortával köszöntötte az alkotókat. Szívből gratulálunk!

VIII. Újszövetség Maraton – megújult formában!

2019. 11. 15.

Különleges eseményre hív mindenkit a székesfehérvári Vörösmarty Színház: december elsején 14 órakor veszi kezdetét a VIII. Újszövetség Maraton, megújult formában.

Ismerd meg és örökítsd meg Jézus Krisztus példamutató életét!

2019. 11. 15.

A VIII. Újszövetség Maratonhoz kapcsolódóan a Vörösmarty Színház rajzpályázatot hirdet általános és középiskolás diákok számára. Advent első vasárnapján, december 1-én a színház nagyszínpadán az Újszövetség Maraton felolvasóinak köszönhetően közösen ismerhetjük meg az Evangéliumokból Jézus Krisztus példamutató életét, amelyet pedig egy óriás vetítővásznon rajzok illusztrálnak.

Még több hír

Érdekességekért, ajánlatokért iratkozzon fel hírlevelünkre!

REPERTOÁR

Kitekintő

Művészeink a színházon kívül

Vörösmarty Színház

„Velem fel lehet mosni a színpadot” – interjú Hirtling Istvánnal

A Mágnás Miska próbájának szünetében, a Vígszínház egy csendes és nyugodt részén ültünk le beszélgetni a társulathoz újonnan szerződött Hirtling Istvánnal, aki úgy mozog a teátrumban, mintha a második otthona lenne. A színész bár 2019-ig hét éven át volt a székesfehérvári Vörösmarty Színház oszlopos tagja, sosem vett búcsút Budapesttől, attól a várostól, ahol pályája jelentős részét töltötte. 

Vörösmarty Színház

"Ezért a színházért megéri!" - Juhász Illéssel az elmúlt húsz évről beszélgettünk

Huszonhárom évvel ezelőtt a Teleki Blanka Gimnázium iskolaújságjába készítettem először interjút Juhász Illéssel. Akkor még egyikünk sem gondolta volna, hogy több mint két évtizeddel később ugyanott beszélgetünk, a Vörösmarty Színházban.

Vörösmarty Színház

Munkájának köszönheti férjét Charlize Theron magyar hangja

Tóth Ildikó a színpadi kiteljesedés mellett bármikor kapható a filmforgatásokra is. Harmadszorra vették fel a Színművészeti Főiskolára. Szinetár Miklós osztályából szerződött a Radnóti Színpadhoz, majd az Új Színháznál folytatta. Emblematikus filmekben játszott a Jadviga párnájától az Aurora Borealisig. Anne Ha­tha­way, Calista Flockhart, Charlize Theron magyar hangja.

Facebook oldalunkon is pörög az élet

Ha tetszik, oszd meg és lájkold!

A KÖZÖSSÉG SZÍNHÁZALike= virtuális taps

Jó tollú nézőket keresünk!

Nálunk a like-ok és megosztások mellett a vélemények is számítanak!

Határozott meglátásaid vannak előadásainkról? Szívesen elmélkedsz a színpadon látottakon? Gondolataidat ne rejtsd véka alá, írj véleményt Facebook-faladra, küldd el nekünk üzenetben, és a jónak ítélt írásokat megosztjuk.

Olyan könnyed, lendületes írásokat várunk, amelyek közvetlen hangvétellel reagálnak produkcióinkra.

VIDEOGALÉRIA

Még több videó a közösségi videomegosztón: YouTube

A színház elfér a zsebében

Töltse le alkalmazásunkat

SZÉKESFEHÉRVÁRI VÖRÖSMARTY SZÍNHÁZ

A magyar nyelvű színjátszás bölcsője

Vörösmarty Színház

Pelikán Fészek

A Pelikán Fészek nem a Fő utcai épület része. A Kossuth utcában található, a Pelikán Udvarban. Kilencven fő befogadására képes, kamaradaraboknak otthont adó, hangulatos játszóhely.

Vörösmarty Színház

Nagyszínház

Az 1874-ben felavatott színház a 2004 nyarán megkezdett teljes felújítás és átépítés befejezése után, 2005 decemberében nyitotta meg újra kapuit.

Vörösmarty Színház

Kozák András Stúdió

A Kozák András Stúdió a kőszínház harmadik emeletén található kicsiny, igazán bensőséges hangulatú, 80-90 férőhelyes terem, jellemzően a kísérletező színház játszóhelye.

Előadás-ajánló

Jövőre veled ugyanitt 2Szerző: Bernard Slade

Doris és George már nem fiatal. De nem tudnak lemondani az évenkénti egyszeri találkozásról. Titkos szeretők már 25 éve. Gyerekük született, sőt unokájuk is, de nem tudják, nem akarják elengedni egymást. Viszont a válás és az új házasság sem opció. Mi tartja össze ezt a viszonyt? Szex? Szorongás? Függetlenségi vágy? Önmaguk mítosza?

Az első rész folytatása a boldogság utáni vágyat az abszurditásig fokozza humorral, kedvesen, legyőzve a rosszat, megragadva a közönséget. 

A romantikus vígjáték mindkét része önálló produkció, így teljes értékű élményt nyújt csak a 2. rész megtekintése is.

 


Jövőre veled ugyanitt 2

Társrendezvények:

KORONÁZÁSI ÜNNEPI JÁTÉKOK

Tovább