Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

MET − Hivatalos megnyitó2018. 04. 13.

Történelmi pillanatnak nevezte Szikora János a Művészeti Egyetemek Találkozója létrejöttét az eseménysorozat ünnepélyes megnyitóján. Megköszönte az önkormányzat, és személy szerint dr. Cser-Palkovics András polgármester támogatását, mert anélkül, mint hangsúlyozta, ez a programsorozat nem jöhetett volna létre.

 

Tovább olvasom

Táncos és filmes programokkal indult a MET2018. 04. 13.

13 órakor kezdetét vette a Művészeti Egyetemek Találkozója háromnapos eseménysorozata. A  Nagyszínpadon a Táncművészeti Egyetem hallgatói tartanak bemutatót képzéseikből (fotónkon a néptánc szakos hallgatók), ezzel párhuzamosan a Színház- és Filmművészeti Egyetem dokumentumfilmes hallgatóinak filmjeit vetítik a színház alagsorában berendezett vetítőben óriási érdeklődés mellett.

Tovább olvasom

Kezdetét vette a MET2018. 04. 13.

Mostantól három napon át közel kétszáz művészeti egyetemista lakja be a Vörösmarty Színház épületét. Április 13−15. között első alkalommal rendezi meg a teátrum a Művészeti Egyetemek Találkozóját.

Tovább olvasom
" allowfullscreen>

Lábodi Ádám is fellép zenekarával a MET-en2018. 04. 10.

A Művészeti Egyetemek Találkozóján Lábodi Ádám társulatunk tagja is fellép zenekarával a Bánfalvi Eszter Kvartettel. Ádámmal ezúttal a zenélésről beszélgettünk.

Tovább olvasom

A világ rejtélyeinek bölcs elfogadása2018. 04. 07.

Április 7-én mutatjuk be a világhírű szerző, Murakami Haruki Kafka a tengerparton c. regényének színpadi adaptációját. Az európai ősbemutatóról, valóság és álom határáról, a rejtélyes mű titkáról beszélgettünk Szikora Jánossal, a teátrum igazgatójával, a darab rendezőjével.

Tovább olvasom

„Minden csak képzelőerő kérdése”2018. 04. 06.

Hogyan készüljünk fel egy színházi előadásra? Van, amikor nincsen szükség semmilyen előtanulmányra, mert az adott darab csupán csak szórakoztatási céllal jött létre. A világhírű japán író, Murakami Haruki Kafka a tengerparton című, World Fantasy-díjas regényéből készült színpadi adaptációjának megtekintése előtt viszont ajánljuk Önöknek, hogy nézzék át az alábbi „idézetgyűjteményt”, és Murakami Haruki sorait, mint elgondolkoztató kedvcsinálót. Ne feledjük: „Felelősségünk a képzelőerőnél kezdődik!”

Tovább olvasom

MŰVÉSZETI EGYETEMEK TALÁLKOZÓJA2018. 04. 06.

Három napon át közel kétszáz művészeti egyetemista lakja be a Vörösmarty Színház épületét. Április 13-15. között első alkalommal rendezi meg a teátrum a Művészeti Egyetemek Találkozóját (MET).

Tovább olvasom

Kukkantsunk be a "Kafka a tengerparton" jelmezpróbájára!2018. 04. 03.

Először próbálták fel jelmezeiket a "Kafka a tengerparton" című regény színpadi adaptációjának szereplői. A Vörösmarty Színházban április 7-én tartják az európai ősbemutatót, amelyre nagy izgalommal készülnek a művészek. Hogy mit szóltak az elkészült díszletekhez és jelmezekhez a színészek? Ezt Önök is megtudhatják a jelmezpróbán készült felvételekből!  

Tovább olvasom

10 dolog, amit érdemes tudni Murakami Harukiról2018. 03. 28.

A Vörösmarty Színház egy világszerte ismert, bestsellerlistákat vezető szerző, Murakami Haruki mágikus történetét, a Kafka a tengerparton c. regény színpadi adaptációját mutatja be 2018. április 7-én. A 25 nyelvre lefordított regényből Amerikában mutattak be nagy sikerű színpadi adaptációt, ennek az európai ősbemutatója lesz Székesfehérváron Szikora János rendezésében.

Tovább olvasom