Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

Mese az egyenlőségről - a Bölcs Náthán bemutatójára készülünk2023. 03. 17.

A német felvilágosodás fenegyereke, Gotthold Ephraim Lessing drámáját vette elő tavaszra a Vörösmarty Színház, és annak igazgatója, Szikora János. Az olvasópróbával megkezdődött a munka, amelynek gyümölcsét április 21-én nézheti meg a közönség a Kozák András Stúdióban egyebek mellett Tóth Ildikó, Varga Gabriella, Sághy Tamás, Trokán Péter, Sarádi Zsolt és Imre Krisztián közreműködésében.

Tovább olvasom

Előhang - a színházi pillanatokhoz: új programsorozat, új közösségi tér2023. 03. 16.

A Vörösmarty Színház újra kinyitotta kapuit, most pedig még tágabbra nyitja. A Kávézó ugyanis mostantól a város új közösségi terévé változik, Előhang programsorozatának köszönhetően pedig mindenki beleshet a kulisszák mögé. Első alkalommal március 22-én az Adáshiba című előadás legendás írójával, Szakonyi Károllyal és dramaturgjával, Lőkös Ildikóval találkozhatnak. Március 24-én pedig Bagó Bertalan rendező és Varga Lili várja az érdeklődöket.

Tovább olvasom

Petőfi rockkal ünnepelünk2023. 03. 15.

Március 15-én mi mással ünnepelhetnénk a szabadságot, mint a Petőfi rockkal. Délelőtt márciusi ifjaink a Városháza Dísztermében mutatnak be részleteket az előadásból, délután pedig Szegedre utaznak, hogy megmutassák, számukra mit jelent a szabadság.

Tovább olvasom

Magas állami küntetést kapott Szikora János2023. 03. 15.

Nemzeti ünnepünk alkalmából Magyarország köztársasági elnöke a Magyar Érdemrend középkeresztje polgári tagozat kitüntetését adta át Szikora Jánosnak, színházunk igazgatójának kiemelkedően gazdag színházi rendezői pályafutása, valamint értékteremtő színházigazgatói tevékenysége elismeréseként.

Tovább olvasom

Az örök érvényű kérdések éjszakája - Nem félünk a farkastól bemutató2023. 03. 09.

Igen erős kezdéssel nyítjuk meg újra a kapuinkat, március 10-én Edward Albee Nem félünk a farkastól című kamaradarabját mutatjuk be Czukor Balázs rendezésében. Martha és George szerepében Varga Gabriellát és Sághy Tamást láthatják, az ifjú házasok pedig Ballér Bianka és Kovács Tamás.

Tovább olvasom

Ráfordultunk a főpróbahétre, és nem félünk...2023. 03. 06.

...a farkastól sem. Czukor Balázs rendezésében mutatjuk be a Kozák András Stúdióban március 10-én Albee klasszikusát. Az élethazugságok szövevényes hálójába ezúttal két házaspár kerül egy alkoholba mártott esten. A fiatal pár szerepében Ballér Bianka és Kovács Tamás.

Tovább olvasom

Megnyitjuk a kapukat2023. 02. 28.

Nálunk március elsejével nemcsak a tavasz köszönt be, hanem a kéthónapnyi bezárás után ismét megnyitjuk kapuinkat. Íme néhány praktikus információ, az épület újranyitásával párhuzamosan ugyanis még némi elhúzódó ablakcsere-munkálat kicsit nehezíti a pályát. Ha tovább olvas, mindenre fény derül...

Tovább olvasom

Tizenkét dühös ember - bemutató a Városházán2023. 02. 25.

Végre elérkeztünk a premier napjához, este a Tizenkét dühös ember a székesfehérvári Városháza Dísztermében dönt egy fiatalember sorsáról, életről és halálról, előítéletekről, megalkuvásról és bátorságról. Ők tizenketten: Andrássy Máté, Végh-Szirmai Irén, Sághy Tamás, Závodszky Noémi, Kricsár Kamill, Váradi Eszter Sára, Ballér Bianka, Kuna Károly, Egyed Attila, Juhász Illés, Varga Lili és Kerkay Rita este héttől vesézik ki a bizonyítékokat. 

Tovább olvasom

Cserhalmi György ismét Fehérváron rendez2023. 02. 15.

A következő tíz napban Cserhalmi György vezetésével és a Tizenkét dühös emberrel a székesfehérvári Városháza Díszterme színházzá változik. Kedden az olvasópróbával megkezdődött a feszített tempójú próbafolyamat, február 25-én pedig bemutató.

Tovább olvasom