Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

Üzenet a Színházi Világnapon2023. 03. 27.

Március 27. minden évben a Színházi Világnap. Idén Samiha Ayoub egyiptomi színésznő  üzent mindenkinek, akinek van füle rá. Ha TOVÁBB kattint, elolvashatja az üzenetet...

Tovább olvasom

Párkapcsolatok labirintusában - bemutattuk az Ájlávjú!-t2023. 03. 26.

 

A 2023/24-es évadtól az előadás helyszíne a Nagyszínpad!

Március 24-én a Kozák András Stúdióban bemutattuk a bonyolult című ÁJLÁVJÚ! (Te édes, de jó vagy, légy más!) című musical-revünket Lendvai Zoltán rendezésében. Két nő, két férfi, renegeteg kombináció, párkapcsolati sémák, irónia, sok-sok zene, még több jelmez, hatalmas háttérmunka. A két nő: Váradi Eszter Sára és Varga Gabriella, a két férfi: Egyed Attila és Keller János.

Tovább olvasom

Bemutattuk az AranyJátékot - megalakult a Vörösmarty Diákszínház2023. 03. 21.

Éppen nyolc éve hívta életre a székesfehérvári Vörösmarty Színház alkotóközössége az Atlantisz programot. A város középiskolásai - idén 14 iskolából – minden évben igazi színházat varázsolnak. Idén a zsűri különleges díjat osztott ki - mindenkinek.

Tovább olvasom

Hazaköltözött a Jegypénztár2023. 03. 20.

Március 21-től ismét a megszokott helyen, a Vörösmarty Színházban várják a jegyvásárló közönséget munkatársaink. Köszönjük  a Novotel Hotel vezetésének és munkatársainak, hogy átmenetileg helyet biztosítottak kollégáinknak, és zavartalanná tették a színházlátogatók jegyvásárlását. 

Tovább olvasom

Mese az egyenlőségről - a Bölcs Náthán bemutatójára készülünk2023. 03. 17.

A német felvilágosodás fenegyereke, Gotthold Ephraim Lessing drámáját vette elő tavaszra a Vörösmarty Színház, és annak igazgatója, Szikora János. Az olvasópróbával megkezdődött a munka, amelynek gyümölcsét április 21-én nézheti meg a közönség a Kozák András Stúdióban egyebek mellett Tóth Ildikó, Varga Gabriella, Sághy Tamás, Trokán Péter, Sarádi Zsolt és Imre Krisztián közreműködésében.

Tovább olvasom

Előhang - a színházi pillanatokhoz: új programsorozat, új közösségi tér2023. 03. 16.

A Vörösmarty Színház újra kinyitotta kapuit, most pedig még tágabbra nyitja. A Kávézó ugyanis mostantól a város új közösségi terévé változik, Előhang programsorozatának köszönhetően pedig mindenki beleshet a kulisszák mögé. Első alkalommal március 22-én az Adáshiba című előadás legendás írójával, Szakonyi Károllyal és dramaturgjával, Lőkös Ildikóval találkozhatnak. Március 24-én pedig Bagó Bertalan rendező és Varga Lili várja az érdeklődöket.

Tovább olvasom

Petőfi rockkal ünnepelünk2023. 03. 15.

Március 15-én mi mással ünnepelhetnénk a szabadságot, mint a Petőfi rockkal. Délelőtt márciusi ifjaink a Városháza Dísztermében mutatnak be részleteket az előadásból, délután pedig Szegedre utaznak, hogy megmutassák, számukra mit jelent a szabadság.

Tovább olvasom

Magas állami küntetést kapott Szikora János2023. 03. 15.

Nemzeti ünnepünk alkalmából Magyarország köztársasági elnöke a Magyar Érdemrend középkeresztje polgári tagozat kitüntetését adta át Szikora Jánosnak, színházunk igazgatójának kiemelkedően gazdag színházi rendezői pályafutása, valamint értékteremtő színházigazgatói tevékenysége elismeréseként.

Tovább olvasom

Az örök érvényű kérdések éjszakája - Nem félünk a farkastól bemutató2023. 03. 09.

Igen erős kezdéssel nyítjuk meg újra a kapuinkat, március 10-én Edward Albee Nem félünk a farkastól című kamaradarabját mutatjuk be Czukor Balázs rendezésében. Martha és George szerepében Varga Gabriellát és Sághy Tamást láthatják, az ifjú házasok pedig Ballér Bianka és Kovács Tamás.

Tovább olvasom