Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

A szerelem folytatódik a Szárazréti Szabadtéri Színpadon2018. 07. 18.

A könnyed darabokat kedvelők igazi gyöngyszemre találnak, amennyiben nyár esti kikapcsolódásuknak a Jövőre veled ugyanitt részeit választják. A darab az egyik legnépszerűbb, legtöbbet játszott komédiának számít a világon, köszönhetően pergő cselekményének és komikus pillanatainak. Július 18-án és 20-án a Jövőre veled ugyanitt romantikus vígjáték első részét, míg július 19-én és 21-én a második részét láthatják a Nyári Színház nézői a Szárazréti Szabadtéri Színpadon.

Tovább olvasom

Csillaghullásban álmodó2018. 07. 09.

Szent István, Szent László, Könyves Kálmán, II. (Vak) Béla és III. Béla után idén az Árpád-ház egyik legismertebb, leghosszabb ideig uralkodó királya, az Aranybullát megfogalmazó II. András koronázási szertartását és életét viszi színre Szikora János, színházunk igazgatója. Az egykori koronázótemplom helyén felépített grandiózus szabadtéri színpadon augusztus 18−19-én mutatják be a Koronázási szertartásjátékot. Az idei előadásról július 7-én tartottak sajtótájékoztatót a produkció alkotói. 

Tovább olvasom

Rajzpályázat2018. 07. 05.

A Vörösmarty Színház rajzpályázatot hirdet általános és középiskolás diákok számára. A pályázat témája: Árpád-házi Szent Erzsébet, Magyarország virága. Bővebb információk a cikkben. 

Tovább olvasom
" allowfullscreen>

Lehengerlő operabemutató2018. 06. 22.

Szikora János, színházunk igazgatója 1989-ben debütált a Magyar Állami Operaházban a Salome c. mű megrendezésével. Most, a Budapesti Nyári Fesztivál keretében ismét megrendezte Richard Strauss egyfelvonásosát, amelynek június 22-én lesz a bemutatója a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

Tovább olvasom

POSZT-beszámoló2018. 06. 14.

Június 12-én játszottuk a Halál Thébában c. előadásunkat a POSZT versenyprogramjának keretében, 13-án a produkció alkotói szakmai beszélgetésen vettek részt, és szintén 13-án Hirtling Istvánnal és Horváth Csabával lehetett közönségtalálkozni – fényképes, videós beszámolónk következik.

Tovább olvasom

A világon egyedülálló előadások a nyári színházban2018. 06. 12.

Nyári színház a Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvarban: idén július végén várjuk könnyed, de egyben tartalmas színházi előadásra a nézőket. A romantikus, nagy sikerű vígjátékot Váradi Eszter Sára és Keller János játsszák, a darab rendezője Hargitai Iván. A két rész előadása egy színpadon ugyanazokkal a színészekkel egyedülálló a világon, és valódi színészi virtuozitást igényel, fogalmazta meg a rendező. Az idén a kiszolgálóépülettel kiegészült Kultúrudvar és a nyári színházzal egy időben felavatásra kerülő kerti konyha még vonzóbbá teheti a kulturális programot. 

Tovább olvasom

Évadzáró díjakkal2018. 06. 09.

Tóth Ildikó az Évad színésze, Varga Lili és Andrássy Máté Vörösmarty-gyűrű díjas, Dénes Ferenc az Évad dolgozója – évadzáró társulati ülést tartottunk.

 

Tovább olvasom

Akadálymentes bohózat2018. 06. 04.

Június 4-én, hétfőn este A hülyéje c. előadásunkat közönségünk látássérült tagjai számára akadálymentesített formában játsszuk. Az Akku Egyesület szervezésében a látássérült nézőink számukra megtervezett színpadbejáráson, díszlet- és jelmezmegismerésen vehettek részt előadáskezdés előtt.

Tovább olvasom

Négy ősbemutatóval várja a közönséget az új évadban a Vörösmarty Színház2018. 05. 22.

A 2018−2019-es színházi évadban négy magyarországi ősbemutató is várja a közönséget a Vörösmarty Színházban. Köztük olyan különlegességgel is találkozhatnak a nézők, mint a 2010-ben elhunyt fehérvári író, tanár és festőművész, Sobor Antal történelmi drámája, a Perelj, Uram! Az új évad bemutatásán szó volt a koronázási szertartásjátékról is, amelynek keretében II. András élete elevenedik meg augusztusban a Nemzeti Emlékhelyen.

 

Tovább olvasom