Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

„Minden csak képzelőerő kérdése”2018. 04. 06.

Hogyan készüljünk fel egy színházi előadásra? Van, amikor nincsen szükség semmilyen előtanulmányra, mert az adott darab csupán csak szórakoztatási céllal jött létre. A világhírű japán író, Murakami Haruki Kafka a tengerparton című, World Fantasy-díjas regényéből készült színpadi adaptációjának megtekintése előtt viszont ajánljuk Önöknek, hogy nézzék át az alábbi „idézetgyűjteményt”, és Murakami Haruki sorait, mint elgondolkoztató kedvcsinálót. Ne feledjük: „Felelősségünk a képzelőerőnél kezdődik!”

Tovább olvasom

MŰVÉSZETI EGYETEMEK TALÁLKOZÓJA2018. 04. 06.

Három napon át közel kétszáz művészeti egyetemista lakja be a Vörösmarty Színház épületét. Április 13-15. között első alkalommal rendezi meg a teátrum a Művészeti Egyetemek Találkozóját (MET).

Tovább olvasom

Kukkantsunk be a "Kafka a tengerparton" jelmezpróbájára!2018. 04. 03.

Először próbálták fel jelmezeiket a "Kafka a tengerparton" című regény színpadi adaptációjának szereplői. A Vörösmarty Színházban április 7-én tartják az európai ősbemutatót, amelyre nagy izgalommal készülnek a művészek. Hogy mit szóltak az elkészült díszletekhez és jelmezekhez a színészek? Ezt Önök is megtudhatják a jelmezpróbán készült felvételekből!  

Tovább olvasom

Ajánló

Egy kiemelt hír, esemény ajánlója

10 dolog, amit érdemes tudni Murakami Harukiról2018. 03. 28.

A Vörösmarty Színház egy világszerte ismert, bestsellerlistákat vezető szerző, Murakami Haruki mágikus történetét, a Kafka a tengerparton c. regény színpadi adaptációját mutatja be 2018. április 7-én. A 25 nyelvre lefordított regényből Amerikában mutattak be nagy sikerű színpadi adaptációt, ennek az európai ősbemutatója lesz Székesfehérváron Szikora János rendezésében.

Tovább olvasom

Üzenet a Színházi Világnapon – 20182018. 03. 27.

2018-ban ünnepli a Nemzetközi Színházi Intézet fennállása 70. évfordulóját. Ebből az alkalomból – az eddigi szokásoktól eltérően – öt földrész öt alkotóját kérték fel az idei színházi világnapi üzenet megfogalmazására. Az európai üzenetet Simon McBurney írta.

Tovább olvasom

Gratulálunk!2018. 03. 25.

Március 25-én este, a Szutyok c. előadás után Szikora János igazgató köszöntötte a nemrég állami kitüntetésben részesült Blaskó Borbálát és Krisztik Csabát.

Tovább olvasom

Ajánló

Egy kiemelt hír, esemény ajánlója

Közlemény2018. 03. 25.

Értesítjük kedves nézőinket, hogy a március 27-i Videoton bérletes Jóembert keresünk és a március 28-i bérletszünetes A hülyéje előadások technikai okok miatt elmaradnak. Az előadások új időpontjáról később adunk tájékoztatást.

Köszönjük megértésüket!

Tovább olvasom

Hirtling István 602018. 03. 20.

Március 20-án ünnepli 60. születésnapját Hirtling István Jászai Mari-díjas színész, érdemes művész, társulatunk tagja. Fotó- és video-összeállítással köszöntjük a kerek évfordulón, Isten éltesse sokáig, nagyon boldog szülinapot kívánunk neki!

Tovább olvasom

Megyünk a POSZT-ra!2018. 03. 19.

Beválogatták az idei POSZT versenyprogramjába a Halál Thébában c. előadásunkat! A fesztivált 2018. június 7. és 16. között rendezik meg Pécsen. 

Tovább olvasom