Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

POSZT-beszámoló2018. 06. 14.

Június 12-én játszottuk a Halál Thébában c. előadásunkat a POSZT versenyprogramjának keretében, 13-án a produkció alkotói szakmai beszélgetésen vettek részt, és szintén 13-án Hirtling Istvánnal és Horváth Csabával lehetett közönségtalálkozni – fényképes, videós beszámolónk következik.

Tovább olvasom

A világon egyedülálló előadások a nyári színházban2018. 06. 12.

Nyári színház a Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvarban: idén július végén várjuk könnyed, de egyben tartalmas színházi előadásra a nézőket. A romantikus, nagy sikerű vígjátékot Váradi Eszter Sára és Keller János játsszák, a darab rendezője Hargitai Iván. A két rész előadása egy színpadon ugyanazokkal a színészekkel egyedülálló a világon, és valódi színészi virtuozitást igényel, fogalmazta meg a rendező. Az idén a kiszolgálóépülettel kiegészült Kultúrudvar és a nyári színházzal egy időben felavatásra kerülő kerti konyha még vonzóbbá teheti a kulturális programot. 

Tovább olvasom

Évadzáró díjakkal2018. 06. 09.

Tóth Ildikó az Évad színésze, Varga Lili és Andrássy Máté Vörösmarty-gyűrű díjas, Dénes Ferenc az Évad dolgozója – évadzáró társulati ülést tartottunk.

 

Tovább olvasom
" allowfullscreen>

Akadálymentes bohózat2018. 06. 04.

Június 4-én, hétfőn este A hülyéje c. előadásunkat közönségünk látássérült tagjai számára akadálymentesített formában játsszuk. Az Akku Egyesület szervezésében a látássérült nézőink számukra megtervezett színpadbejáráson, díszlet- és jelmezmegismerésen vehettek részt előadáskezdés előtt.

Tovább olvasom

Négy ősbemutatóval várja a közönséget az új évadban a Vörösmarty Színház2018. 05. 22.

A 2018−2019-es színházi évadban négy magyarországi ősbemutató is várja a közönséget a Vörösmarty Színházban. Köztük olyan különlegességgel is találkozhatnak a nézők, mint a 2010-ben elhunyt fehérvári író, tanár és festőművész, Sobor Antal történelmi drámája, a Perelj, Uram! Az új évad bemutatásán szó volt a koronázási szertartásjátékról is, amelynek keretében II. András élete elevenedik meg augusztusban a Nemzeti Emlékhelyen.

 

Tovább olvasom

"A SZÍNHÁZNAK IGENIS VAN KÖZE A VALÓS ÉLETHEZ" - interjú Horváth Csabával2018. 05. 11.

A 18. Pécsi Országos Színházi Találkozó, vagyis a POSZT 2018. június 7-16. között lesz. Az ország legnagyobb, legrangosabb színházi találkozóján, a versenyprogramban szerepel a Halál Thébában című előadásunk, melyet június 12-én láthat a POSZT közönsége. Az alábbi interjú a darab rendezőjével Horváth Csabával készült.

Tovább olvasom

Vörösmarty Irodalmi Szalon - vendégünk volt az Alföld folyóirat2018. 04. 27.

A Vörösmarty Irodalmi Szalon vendégei voltak tegnap délután az Alföld című irodalmi, művészeti és kritikai folyóirat szerkesztői. A beszélgetésen részvevők, megismerhették a lap szerkezetét, formátumát, szerkesztésének alapelveit.

Tovább olvasom

Isten pénze - akadálymentesített előadás volt a színházban2018. 04. 26.

Több éve folyamatosan szerveznek a társadalmi érzékenyítés és szemléletformálás céljából akadálymentesített színházi előadást a Vörösmarty Színházban. Április 25-én az Isten pénze  című darab bemutatásával készültek a szervezők, melyet az idei évadban tűzött műsorra a színház Hargitai Iván rendezésében.

Tovább olvasom

A Vörösmarty Színház előadása nyitja a XXVII. Festum Varadinum ünnepségsorozatát2018. 04. 25.

Az április 29. és május 13-a között zajló XXVII. Festum Varadimnum a nagyváradi magyarság legrégebbi és legnagyobb rendezvénye. A  programjában nyolc nagyszínpadi előadást láthat a nagyérdemű, melyek sorát a Vörösmarty Színház Apák és fiúk című előadása nyitja.

Tovább olvasom