Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

Zajlanak a próbák - belestünk a Nagyváradi-Berlini szín próbájába2020. 09. 04.

Folyamatosan zajlanak a próbák színházunk falain belül, az egész társulat teljes lázban ég a jövő heti bemutató miatt. Závada Pál színe, Hargitai Iván rendezésében a trianoni sorstragédiától a rendszerváltás hajnaláig mutatja be az emberiség történetét. 

Tovább olvasom

"Az évad legjobb színésze"-díjas Nagy Péter mesélt mérföldköveiről - VIDEÓ2020. 09. 01.

Évadnyitó társulati ülésünkön adta át Szikora János "Az évad legjobb színésze"-díjat Nagy Péternek. A díjazott a tavalyi évad szerepeiről és a mérföldkövekről mesélt nekünk. Videó a cikkben.

Tovább olvasom

Biztonságos évadkezdés2020. 08. 31.

Az elmúlt napok járványügyi aktualitásai kellemetlenül érintették a színházakat is, a Vörösmarty Színház vezetése így augusztus 26-tól új járványügyi protokollt léptetett életbe.

Tovább olvasom

Vastaps bérlet sikerdarabokkal - kedvező áron!2020. 08. 25.

Felejthetetlen színházi esték sikerdarabokkal: Játék a kastélyban, Szerelem, Ó! és Kartonpapa a Vastaps bérletben, amely már 7000 Ft-tól elérhető. Nézze meg Gáspár Sándor, Sághy Tamás, Tóth Ildikó, Kovács Tamás, Váradi Eszter Sára vagy éppen Keller János alakítását népszerű darabjaink egyikében!  

Tovább olvasom

Vastaps a szertartásjáték premierjén2020. 08. 22.

Szűnni nem akaró vastapstól zengett a Csúcsos-hegy környéke augusztus 21-én, a Koronázási Szertartásjáték bemutatója után. Az új helyszín nagyon hamar elnyerte a közönség tetszését, köszönetképpen pedig IV. László története után hosszasan tapsoltak a Vörösmarty Színház művészeinek.

Tovább olvasom

Elismeréseket vettek át színművészeink2020. 08. 19.

Az augusztus 20-i ünnepségeken vette át Tóth Ildikó és Derzsi János színművészünk a március 15-e alkalmából adományozott elismeréseiket. Derzsi János Érdemes Művész, míg Tóth Ildikó Kiváló Művész kitüntetését kapta meg a Pesti Vigadóban rendezett ünnepségen. Gratulálunk! 

Tovább olvasom

A Rákóczi Szövetség táborozói próba előtt a Városházán jártak2020. 08. 19.

A Vörösmarty Színház és a Rákóczi Szövetség közös szervezésében zajlik Székesfehérváron a Kárpát-medencei Színjátszó Tábor, külhoni iskolások részvételével. A színjátszó fiatalok jó része immár második-harmadik éve vesz részt a Koronázási Szertartásjáték előadásában. 

Tovább olvasom

Az időutazás és az extrém körülmények2020. 08. 18.

Új év, új király, új kihívások – idén pedig még egy nóvum, az új helyszín. A Koronázási Szertartásjáték idén IV. Kun László éltét dolgozza fel az Aranybulla Emlékműnél. A színpadépítés és a jelmeztervezés kulisszái mögé lestünk be Kovács Yvette Alida jelmeztervezővel és Bajkó Györggyel, színházunk műszaki vezetőjével.

Tovább olvasom

Bemutatkoznak az új társulati tagok - Videóval!2020. 08. 12.

Trokán Péter és Sarádi Zsolt erősíti tovább társulatunkat az idei évadtól. Trokán Pétert a Trianonban már láthatták nézőink, legközelebb pedig  Az ember tragédiája 2-ben lép színpadra. Sarádi Zsolt Kun Lászlóként debütál augusztus 21-én a Koronázási Szertartásjátékban.

Tovább olvasom