Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

Keressük a legrégebbi színházas ereklyéket!2020. 09. 23.

Van egy régi, féltett kincsként őrzött jegye? Dedikált műsorfüzete? Képeslapja, bérlete? Nyerjen vele páros belépőt egyik előadásunkra! A felhívás részleteit megtudja, ha tovább olvas!

Tovább olvasom

Ünnepeljék velünk a Magyar Dráma Napját!2020. 09. 21.

Este héttől színházunk Az ember tragédiája című 2018-as előadását vetíti a Papageno facebook oldala. A Magyar Dráma Napjának alkalmából kerül az online színpadra az a különleges előadás, amelynek folytatását éppen a finisben húzta keresztül a koronavírus.

Tovább olvasom

Csúszik az évadkezdés és vele Az ember tragédiája 2.0 ősbemutatója2020. 09. 14.

A múlt héten derült ki, hogy egyik társulati tagunk koronavírus tesztje pozitív lett. A Nemzeti Népegészségügyi Központtal együttműködve megtörtént a kontaktkutatás, majd a szűrés. Ennek eredményeképp sajnos több társulati tagunknál is kimutatták a koronavírus fertőzést. A Vörösmarty Színház vezetősége ezért azt a felelős döntést hozta - nézőink és munkatársaink egészsége érdekében -, hogy a teljes szeptemberi műsorát elhalasztja.

Tovább olvasom

Ma lenne 50 éves Térey János2020. 09. 14.

Ma lenne 50 éves Térey János. Halála - másfél évvel ezelőtt - hirtelen következett be, előző nap még 30 éves osztálytalálkozóján volt. Ő lett volna Az ember tragédiája 2.0 egyik írója, meg is kezdték a munkát Szikora János rendezővel. A Titanic színt végül Darvasi László írta meg, azt mégis elmondhatjuk, hogy Térey - ha csak a lélekben is, de mindvégig részese volt az alkotói munkának.

Tovább olvasom

Multifunkciós kísérlet - új taggal bővült társulatunk2020. 09. 10.

Múlt hét vasárnap vehette kezébe frissen-ropogósan diplomáját Molnár G. Nóra, társulatunk új tagja. Horváth Csaba, színházunk fizikai tagozatvezetőjének osztályában végzett, ahol koreográfusnak, rendezőnek, színésznek és táncosnak is tanult.

Tovább olvasom

Folyamatos a fertőtlenítés teátrumunkban2020. 09. 09.

Székesfehérvár Önkormányzatának megbízásából a Városgondnokság munkatársai szerda délután ezüstkolloiddal fertőtlenítették épületünk mintegy 1800 m2-nyi területét. Az ózonos, ill. ezüstkolloidos fertőtlenítés nézőink és munkatársaink biztonsága érdekében folyamatos lesz az évad során.

Tovább olvasom

Elhalasztjuk Az ember tragédiája 2.0 ősbemutatóját és szeptemberi előadásainkat - Frissítve2020. 09. 08.

Társulatunk egyik tagjánál azonosították a Covid vírus jelenlétét, miután PCR tesztje pozitív lett, ezért elhalasztjuk Az ember tragédiája 2.0 ősbemutatóját, valamint várhatóan a szeptemberi műsorban meghirdetett összes előadást.

Tovább olvasom

Zajlanak a próbák - belestünk a Nagyváradi-Berlini szín próbájába2020. 09. 04.

Folyamatosan zajlanak a próbák színházunk falain belül, az egész társulat teljes lázban ég a jövő heti bemutató miatt. Závada Pál színe, Hargitai Iván rendezésében a trianoni sorstragédiától a rendszerváltás hajnaláig mutatja be az emberiség történetét. 

Tovább olvasom

"Az évad legjobb színésze"-díjas Nagy Péter mesélt mérföldköveiről - VIDEÓ2020. 09. 01.

Évadnyitó társulati ülésünkön adta át Szikora János "Az évad legjobb színésze"-díjat Nagy Péternek. A díjazott a tavalyi évad szerepeiről és a mérföldkövekről mesélt nekünk. Videó a cikkben.

Tovább olvasom