Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

Tegye polcára a Tragédiát!2020. 10. 30.

A Kossuth Kiadó gondozásában szeptember 9-én jelent meg Az ember tragédiája 2.0 könyv, amelynek Darvasi László, Márton László, Tasnádi István és Závada Pál a szerzője. A könyvet bérleteseink és jegyvásárlóink kedvezményesen vásárolhatják meg.

Tovább olvasom

Október 31-én újra kiállításmegnyitó a Galérián2020. 10. 29.

Újra megtelik művészettel a Vörösmarty Színház emeleti Galériája október 31-től, hiszen megnyitjuk Kocsis András Sándor ...és mégis egyek vagyunk! című tárlatát. Az esemény Az ember tragédiája 2.0 című ősbemutatónk előtt, 17:15-kor kezdődik.

Tovább olvasom

Üzenet az utókornak - Az ember tragédiája díszalmafája2020. 10. 29.

Az ember tragédiája 2.0 sajtópróbája előtt, a Jávor Ottó téren Darvasi László, Márton László és Závada Pál, valamint a négy rendező, Bagó Bertalan, Hargitai Iván, Horváth Csaba és Szikora János jelenlétében avattuk fel Az ember tragédia 1. bemutatója alkalmából ültetett díszalmafához készült emlékkövet.

Tovább olvasom

Elon Musk integet - interjú Tasnádi Istvánnal2020. 10. 27.

A Csendes-óceáni szín szerzőjét, Tasnádi Istvánt az eredeti Tragédiáról, a Gucci és a szén-dioxid-kvóta relációjáról és a Tesláról kérdezte Csejtei Orsolya, a Népszava újságírója.

Tovább olvasom

Komikumba hajló tragédiák - kis tragédiatörténet2020. 10. 26.

160 évvel ezelőtt tette ki a felkiáltójelet Madách Imre az azóta milliószor idézett mondat végére: „Mondottam, ember, küzdj és bízva bízzál!” Két év múlva a színmű megjelent nyomtatásban, 23 évvel később pedig a színpadot is meghódította a Tragédia történetét Csejtei Orsolya jegyezte le a Népszavában.

Tovább olvasom

Mindig Veled! - megújult a Vörösmarty Színház podcastja2020. 10. 22.

Megújult a karantén idején útnak indított podcast csatornánk, a Mindig Veled! Mostantól különleges beszélgetéseket hallgathatnak társulatunk tagjaival - a színpadról és a háttérből -, érdekes témákkal, tabudöntögetéssel, sok nevetéssel, meghatódással.

Tovább olvasom

Érik a gyümölcs? - a Revizor összefoglalója színházunkról2020. 10. 20.

Érik a gyümölcs? - címmel jelent meg a Revizor újságírójának tollából egy elemzés,amely színházunk ellmúlt öt évének történéseit veszi számba. A kétrészes cikk első fejezete a rendezőkről, a társulatról, a színház és a város, illetve a színházi szakma kapcsolatáról szól. Jegyzi: Urbán Balázs.

Tovább olvasom

Elhalasztjuk az Az a szép, fényes nap októberi előadásait2020. 10. 14.

Sajnálattal tájékoztatjuk kedves nézőinket, hogy az Az a szép, fényes nap előadásait a produkció külsős szereplőinek karanténba való helyezése miatt novemberre halasztjuk el. Októberi műsorunk további előadásaira szeretettel várjuk nézőinket! 

Tovább olvasom

Kétórányi önfeledt szórakozás - Szűnni nem akaró vastaps a Boeing, Boeing premierjén2020. 10. 11.

Megérte várni az évadkezdésre, óriási sikerrel mutattuk be az évad első előadását, a Boeing, Boeing – Leszállás Párizsban című Camoletti vígjátékot.

Tovább olvasom