Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

„Nem rendezek, csak szeretek beszélgetni” – Interjú Cserhalmi Györggyel2015. 10. 08.

Színházunkban szombaton mutatják be második rendezését, a Tizenkét dühös embertt. A „nem rendezéseiről” és új, osztályfőnöki státusáról beszélgettünk.

Tovább olvasom

Tizenkét dühös ember2015. 10. 05.

Máris egy új bemutató szombaton: Reginald Rose bűnügyi játékát, a Tizenkét dühös embert Cserhalmi György rendezte.
 

Tovább olvasom

Bemutattuk a Terrorizmust2015. 10. 01.

Csütörtök este került bemutatásra a Presznyakov fivérek Terrorizmus című darabja Bagó Bertalan rendezésében. Az előadás érdekessége, hogy a jelenetek a harmadik emeleten, két helyszínen játszódnak: a Kozák András Stúdióban és a Művésztársalgóban.

Tovább olvasom
" allowfullscreen>

Vidéki színházigazgatók találkozója2015. 09. 28.

Szeptember 28-án, hétfőn a székesfehérvári Vörösmarty Színházban tartotta a Vidéki Színházigazgatók Egyesülete szokásos közgyűlését. Ennek apropóján kérdeztük az egyesület elnökét, Oberfrank Pál veszprémi színházigazgatót, illetve Szikora Jánost, a közgyűlésnek otthont adó Vörösmarty Színház igazgatóját a találkozó fontosságáról, a vidéki színházak helyzetéről.

Tovább olvasom

Csókos asszony premier2015. 09. 28.

Szeptember 26-án, szombaton volt az évad első nagyszínpadi bemutatója színházunkban: Zerkovitz Béla és Szilágyi László örökzöld operettjét, a Csókos asszonyt Hargitai Iván állította színpadra; a főszerepekben Hirtling Istvánt, Törőcsik Franciskát és Keller Jánost láthatja a közönség.

Tovább olvasom

Megnyílt a Csók 1502015. 09. 26.

Szombat este a Forrás Galériában megnyílt a Csók István születésének 150. évfordulója alkalmából rendezett vándorkiállítás. A megnyitón beszédet mondott dr. Cser-Palkovics András polgármester és Bagó Bertalan, színházunk művészeti vezetője.

Tovább olvasom

Holnap Csókos-premier2015. 09. 25.

Szombaton este lesz színházunkban a Csókos asszony bemutatója Hargitai Iván rendezésében, a főszerepekben Hirtling Istvánt, Törőcsik Franciskát és Keller Jánost láthatja majd a közönség.

Tovább olvasom

Csók 150 vándorkiállítás2015. 09. 25.

Szeptember 26-án, szombaton este 18 órától a Forrás Galériában Csók István festőművész születésének 150. évfordulója alkalmából vándorkiállítás nyílik. A kiállítás-megnyitón köszöntőt mond dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, valamint Bagó Bertalan, színházunk művészeti vezetője. Csók István emlékirataiból Lábodi Ádám színész olvas fel részleteket.

Tovább olvasom

Ma János vitéz premier2015. 09. 24.

Ma délután mutatjuk be a János vitézt Matuz János rendezésében a Pelikán Kamaraszínházban. Kelemen István színész és a kilenc fehérvári középiskolás fiatal mögött hosszú hetek próbafolyamata áll, és ahogy a rendező fogalmazott: egy „fura road movie-t” állítottak színpadra.

Tovább olvasom