Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

A Régimódi történet új élete: rádiójáték készül színházunkban2020. 12. 17.

Végre újra nagy a sürgés-forgás a Kozák András Stúdióban. A hagyományokhoz híven idén ismét szeretnénk meglepni közönségünket Szabó Magda - színházunkban óriási sikerrel játszott - családtörténetével, a Régimódi történettel. Ezúttal azonban rendhagyó módon nem a színpadi változatot élvezhetik, hanem rádiójáték-formába csomagolja a Vörösmarty Színház társulata az érdeklődőknek.

Tovább olvasom

Rendhagyó díjátadó teátrumunkban2020. 12. 16.

Nagy örömünkre, nemrég két színművészünk is rangos elismerést kapott: Varga Lili Domján-díjban, míg Kuna Károly Aase-díjban részesült. A pandémia okozta helyzetben a díjak személyes átadására rendhagyó módon egyszerre, a Vörösmarty Színházban került sor.

Tovább olvasom

Mosolyt csalni a legkisebbek arcára mindig öröm! - Ajándékok a Manógyárból2020. 12. 14.

Kelléktárunk karácsonyi gyárában készült kézműves ajándékokat, köztük manókat, maszkokat, fadíszeket adtunk ma át a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ lakóinak.

Tovább olvasom

Kuna Károly Aase-díjas!2020. 12. 05.

Kuna Károly kapta idén a Gobbi Hilda által alapított elismerést, amelyet az „emlékezetes percek, pillanatok, szavak, mozdulatok főszereplői”-nek, az epizodistáknak ítélnek oda; évente két színészt és két színésznőt díjazhat a neves művészekből álló kuratórium. Szeretettel gratulálunk!

Tovább olvasom

Podcast Premier - Kricsár Kamill és a soproni évek2020. 12. 04.

A Mindig Veled! mikorfonja elé ezúttal Kricsár Kamill ült le, és bámulatosan idézte meg soproni diákéveit, amikor még majdnem úgy volt, hogy erdész lesz. A Vörösmarty Színház podcast csatornáján úgy ismerhetik meg művészeinket, ahogy sehol máshol.

Tovább olvasom

VÖRÖSMARTY 2202020. 12. 01.

Éppen kétszázhúsz évvel ezelőtt született meg a magyar költőóriás, a Szózat megalkotója, a Csongor és Tünde mesevilágának megálmodója, a székesfehérvári színház névadója. A társulat versvideóval emlékezik Vörösmarty Mihály születésének 220. évfordulójára.

Tovább olvasom

Borosüvegek által homályosan - A sommelier2020. 11. 24.

A sommelier című rövidfilm Varga Mária, Derzsi János, Egyed Attila és Nagy Péter főszereplésével készült még 2018-ban, és olyan rangos elismerésben részesült, mint a coloradoi Boulder Film and Brew Festival legjobb nemzetközi filmjének kijáró díja

Tovább olvasom

Finisben az Ítélet és kegyelem forgatása2020. 11. 23.

Végéhez közeledik az Ítélet és kegyelem című film forgatása Csákberényben, amelyben a Vörösmarty Színház társulatának számos tagja részt vesz, hiszen Sobor Antal Perelj, Uram! című regényének színpadi adaptációja fogalmazódik most újra a film nyelvén.

Tovább olvasom

Csütörtök este új podcast jön! - Keller János a Mindig Veled!-ben2020. 11. 19.

Gyerekszínész volt, örökké kutató-kereső felnőtt lett. A Mindig Veled! vendége ezúttal Keller János. A Vörösmarty Színház megújult podcast csatornáján olyan beszélgetéseket hallgathatnak, nézhetnek meg társulatunk tagjaival, amilyet máshol nem. Este kilenckor kezdünk!

Tovább olvasom