Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

Az aranyműves boltja - ingyenesen elérhető április 6-ig2021. 04. 03.

Elérkezett a pillanat, hogy Nagyszombat estéjén egy igazi különlegességet láthatnak: Karol Józef Wojtyła (II. János Pál pápa) Az aranyműves boltja – Elmélkedés a házasság szentségéről című művének készülő produkciójába tekinthetnek bele, az Opera és a Vörösmarty Színház húsvéti ajándékaként.

Tovább olvasom

Legyél szemfüles, találd meg a tapsifülest!2021. 03. 31.

Érdemes lesz figyelmesen sétálni Székesfehérváron, Nagyszombat délelőttjén, hiszen 51 darab, munkatársaink által készített nyuszikat is rejtő meglepetéscsomagot rejtünk el a Halesz parkban, a Csónakázó-tónál és a Palotavárosi tavaknál.

Tovább olvasom

Mérlegen az emberi kapcsolatok2021. 03. 30.

Az Operával koprodukcióban készül egy különleges előadás, vagy ahogy a rendező, Szikora János fogalmaz: videotanulmány egy készülő előadáshoz. Nagyszombaton pillanthatnak be az érdeklődők az Opera és a Vörösmarty Színház Facebook oldalán, valamint az Origón Karol Józef Wojtyła (II. János Pál pápa) Az aranyműves boltja – Elmélkedés a házasság szentségéről című művéből készülő előadásba.

Tovább olvasom

"Gyönyörű színházi kultúránk is addig fog élni, amíg mi, emberek a Földön vagyunk" - Március 27-én Színházi Világnap2021. 03. 26.

A Színházi Világnap alkalmából Helen Mirren gondolatait Tóth Ildikó színművésznőnk tolmácsolta a színházbarátok felé. Az ünnep alkalmából Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter úr és 31 budapesti és vidéki színházigazgató, köztük igazgatónk, Szikora János is megfogalmazta rendkívüli Színházi Világnapi üzenetét.

Tovább olvasom

Mindig Veled! - Varga Gabriellával2021. 03. 26.

Évadzáró epizódjához érkezett a Mndig Veled!, amelynek vendége ezúttal Varga Gabriella volt. Anyaságról, női szerepekről, az élet kihívásairól beszélgettünk, hamarosan pedig újabb epizódokkal jelentkezünk.

Tovább olvasom

A hírnév felé - amit eddig nem biztos, hogy tudtál a Fame-ről2021. 03. 24.

Online castingot hirdettünk a Fame című előadáshoz 14-20 éves fiataloknak, hiszen terveink szerint, ha a körülmények is engedik, nyáron bemutatjuk a világhírű musicalt. Aki esetleg még nem hallott volna róla, ebből a cikkből sokmindent megtudhat...

Tovább olvasom

Törd meg a csendet! - Online castingot hirdet a Vörösmarty Színház2021. 03. 19.

A világhírű Fame című musical bemutatására készül a Vörösmarty Színház, amelynek 14-28 közötti fiatalok lehetnek a részesei. Az online castingra táncos-énekes-hangszeres videók beküldésével lehet jelentkezni, amelyek közül egy öttagú zsűri választja majd ki a legjobbakat, akik fő- illetve mellékszerepeket kapnak a várhatóan szeptemberben bemutatandó előadásra.

Tovább olvasom

Művészeink az oltás mellett - VIDEO2021. 03. 16.

Egy éve nem éljük úgy az életünket, mint azelőtt. Nem libben fel esténként a függöny, nem játszhatjuk az előadásainkat, nem (vagy nem ugyanúgy) találkozhatunk a közönségünkkel.  

Tovább olvasom

Mindig Veled! Gáspár Sándorral - podcast premier - VIDEO2021. 03. 11.

Ismét podcast-csütörtökhöz érkeztünk. A mai premier vendége Gáspár Sándor, aki nemcsak lelkes madárvédő és táncoslábú, de egy-egy nehezebb kérdéstől sem riadt vissza. Este kilenc órától a Vörösmarty Színház podcast csatornáján, a facebookon és a youtube-on is meghallgathatják-megnézhetik.

Tovább olvasom