Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

Tündérhon vándorai2016. 02. 25.

Kilenc iskola közel kétszáz diákja mutatta be a Csongor és Tünde egy-egy jelenetét a Vörösmarty Színház nagyszínpadán.

Tovább olvasom

Egy hajdani költőnő szerelmei2016. 02. 18.

Március 8-án megelevenedik Weöres Sándor Psychéje Váradi Eszter Sáratolmácsolásában, dalokkal, zenével és tánccal fűszerezve, Widder Kristófrendezésében. Weöres Sándor műve a szerelem és a női érzésvilág krónikája, főhőse Lónyay Erzsébet, azaz Psyché, egy Weöres által megálmodott 19. századi költőnő. 

Tovább olvasom

Cserhalmi György születésnapjára2016. 02. 17.

Február 17-én ünnepli 68. születésnapját Cserhalmi György, a Nemzet Színésze, társulatunk tagja.  

Tovább olvasom

Ajánló

Egy kiemelt hír, esemény ajánlója

Bemutattuk A velencei kalmárt2016. 02. 14.

Február 13-án, szombaton bemutattuk A velencei kalmárt Bagó Bertalan rendezésében, főszerepekben Gáspár SándorralLászló ZsolttalNagy Péterrel és Radnay Csillával. A velencei kalmár időtálló kérdéseket feszeget: megbízhatunk-e a törvényekben, a nőkben, a pénzben, az emberi kapcsolatokban, az ígért szóban?

Tovább olvasom

"Egy képpel nyíltabban fogalmazok"2016. 02. 14.

Február 13-án a színház Forrás Galériájában megnyílt Kerkay Rita Falak című kiállítása. A szép számban összegyűlt vendégeket, érdeklődőket Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója köszöntötte, a kiállítást Zsótér Sándor Kossuth-díjas rendező, Kerkay Rita volt egyetemi osztályvezető tanára nyitotta meg.

Tovább olvasom

Mennyit ér félkilónyi hús?2016. 02. 11.

Hogyan jut el egy ember odáig, hogy ki akarjon vágni egyfontnyi húst a másik emberből? Kirekesztésről, megbélyegzésről beszélgettünk A velencei kalmár Shylockját megformáló László Zsolttal. 

Tovább olvasom

Ajánló

Egy kiemelt hír, esemény ajánlója

Lábodi Ádám Aranyalma-díjas2016. 02. 10.

A Fejér Megyei Hírlap olvasóinak szavazata alapján Lábodi Ádám az év színésze.

Tovább olvasom

A madártej alján ott a keserű2016. 02. 04.

Mit mond el egy szöveg, és mit a fordítója? Mit hallgat el az egyik, mit a másik? A velencei kalmár fordítójával, Nádasdy Ádámmal beszélgettünk Shakespeare-ről, magázódásról, humorról és a hamarosan bemutatásra kerülő műről.

Február 13-án premier!

Tovább olvasom

Nem szeretve lenni2016. 01. 27.

Akit kevésbé szeretnek, soha nem érti pontosan, miért. Mit jelent egyáltalán a „kevésbé”, és kinek a hibája? Akire nem figyelnek oda eléggé, vagy kijátssza a környezetét, vagy ökölbe szorul a keze, és ilyenkor ő a legkíméletlenebb. Rózsi, állami gondozott, gúnynevén Szutyok és Anita, állami gondozott cigánylány, Rózsi barátnője, szeretetet akar, bármi áron. A Rózsit megformálóPálya Pompóniával és az Anitát játszó Kerkay Ritával beszélgettünk.

Tovább olvasom