Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

A táborlakók élete...2021. 08. 13.

...nem csak játék és mese. A Rákóczi Szövetség diákoknak megrendezett színjátszótáborába idén 22-en érkeztek a Felvidékről és Erdélyből (Temesvárról és Nagyváradról). A gyerekek az elmúlt évek Koronázási Szertartásjátékaiban vehettek részt mellékszereplőkként, idén azonban övék a főszerep.  

Tovább olvasom

Kezdetét vette a Rákóczi Szövetség és színházunk közös színjátszó tábora2021. 08. 09.

Immáron negyedik alkalommal hirdetett a Vörösmarty Színház és a Rákóczi Szövetség közösen Kárpát-medencei színjátszó tábort. A székesfehérvári táborba középiskolás fiatalok érkeztek valamennyi külhoni régióból, sőt néhányan közülük már évek óta visszatérő táborozók.

Tovább olvasom

Sikeres "Mert ehhez van kedvünk..." premier2021. 08. 06.

... de tényleg! Ülni a Kávézó pódiumán (na jó, egyeseknek csak az állás marad), és örömzenét játszani, énekelni, történeteket mesélni, amik nem csak nekünk viccesek. Ez volt a péntek esti GabiKvArt és Andrássy Máté őrületes esztrádműsora. 

Tovább olvasom

Átölel a múlt - Időutazás a Bartók Béla téren és színházunkban2021. 08. 03.

Az idei nyár rendhagyó lesz a Koronázási Szertartásjátékok történetében. Különleges időutazásra hívunk mindenkit a technika segítségével, hiszen három estén át (augusztus 14-16) felidézzük az elmúlt nyarak romkerti hangulatát.

Tovább olvasom

A Pál utcai fiúk - 752021. 08. 02.

Nyári színházunk keretén belül a Gorsiumban több mint 4300-an nézhették meg egyik legsikeresebb előadásunkat, a Molnár Ferenc regényéből zenés játékká avanzsált A Pál utcai fiúk-at. Pénteken pedig együtt ünnepelhettük meg az előadás 75. születésnapját.

Tovább olvasom

Köszönet az egészségügyi dolgozóknak2021. 07. 25.

Színházunk az új évadra készülő Fame – A hírnév ára című musical premier előtti két bemutatóval mondott köszönetet a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház és a székesfehérvári szociális intézmények dolgozóinak a járványidőszakban tanúsított helytállásukért.

Tovább olvasom

A Pál utcai fiúk Gorsiumban - néhány hasznos infó2021. 07. 23.

Július 27-30. között a Gorsium Régészeti Parkban játsszuk A Pál utcai fiúk című előadásunkat. Ahhoz, hogy kikapcsolódásuk felhőtlen legyen, nemcsak az időjárásnak kell kedveznie, hanem néhány hasznos információval mi is segíteni tudunk.

Tovább olvasom

Ítélet és kegyelem díszbemutató Csákberényben2021. 07. 13.

Ünnepélyes keretek között mutatták be az Ítélet és kegyelem című filmet július 12-én este a forgatás helyszínén, Csákberényben. A múlt évben rögzített alkotás forgatókönyve Sobor Antal Perelj, Uram! című regényéből, és az ugyanezzel címmel, a Vörösmarty Színházban bemutatott színdarabból készült. 

Tovább olvasom

Köszönet és hála a mentősöknek2021. 07. 13.

Ajándék előadással mondott köszönetet a Vörösmarty Színház a mentősöknek július 12-én. Társulatunk tagjai a Boeing, Boeing című vígjátékkal fejezték ki hálájukat a szakembereknek, akik emberfeletti teljesítményt nyújtottak a pandémiás időszakban. 

Tovább olvasom