Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

Szenvedély, szerelem, bonyodalmak: ilyen Ancona2016. 07. 13.

Csupán csak pár nap választ el minket az Anconai szerelmesek bemutatójától. A zenés komédia nyári premierje július 17-én, vasárnap lesz a Pelikán Udvarban. A színes, fordulatos előadás próbái közben villáminterjúvoltuk a színészeket.

Tovább olvasom

„A világ végtelene négyzetméterekben is ábrázolható”2016. 06. 30.

Augusztusban kezdődnek a Tündérhon vándorai című előadás próbái, de a különböző előkészületek már zajlanak. A költői játékot Vörösmarty Mihály Csongor és Tünde című műve alapján dr. Matuz János állítja színpadra. Villáminterjúnkban a fiatalokkal való közös munkáról és a szöveghez való viszonyáról kérdeztük az előadás rendezőjét.

Tovább olvasom

Nyáron sem áll meg az élet2016. 06. 15.

Ha nyár, akkor is… színház! Vendégszerepeltünk a POSZT-on, megyünk Győrbe, játszunk a Városmajorban, kinyit a Pelikán Udvar és újra színpadon az Abigél.

Tovább olvasom
" allowfullscreen>

„A színpadon a szerepnek van egója, nem a színésznek”2016. 06. 10.

A Tizenkét dühös ember című rendezését beválogatták a Pécsi Országos Színházi Találkozó versenyprogramjába; osztályfőnöke a Kaposvári Egyetem elsőéves színészhallgatóinak; számára az együttműködés a legfontosabb a színpadon – Cserhalmi Györggyel beszélgettünk szakmáról, osztályfőnöki feladatairól és a színész egójáról.

Tovább olvasom

Tehetséges színészhallgatók2016. 06. 09.

Egy igazán sikeres szakmai együttműködés keretében a Kaposvári Egyetem elsőéves színészhallgatói színházunkban részesülnek gyakorlati képzésben, társulatunk művészei és rendezői oktatják. Tegnap megvolt a színészmesterség-vizsgájuk – rövid beszámolónk következik.   

Tovább olvasom

Két előadásunk a POSZT-on2016. 06. 09.

Idén színházunk két produkcióval vesz részt a ma startoló és 18-áig tartó Pécsi Országos Színházi Találkozón: a Tizenkét dühös ember című bűnügyi játékunk a versenyprogramban, a  Hekabé pedig az OFF-programban látható.

Tovább olvasom

Évadzáró díjakkal, újdonságokkal2016. 06. 04.

Hirtling István az Évad színésze, Radnay Csilla és Sághy Tamás Vörösmarty Gyűrű-díjas, Láposi Réka az Évad dolgozója – évadzáró társulati ülést tartottunk.

Tovább olvasom

"Tartalmas húsz év van mögöttem"2016. 05. 26.

Két évtizede alapította a Megadance Táncstúdiót, több száz tanítványa volt, akik közül többen nemzetközi karriert futottak be, húsz éve az motiválja, hogy minél több emberrel megszerettesse a táncot. Rovó Tamással beszélgettünk, aki június 5-én ünnepli táncstúdiója megalapításának huszadik évfordulóját.

Tovább olvasom

Május végi csemegék2016. 05. 17.

Újra színházjegy vacsorával, vígopera az Operából, készülünk a POSZT-ra!

Tovább olvasom