Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

Ragyogjon kékben - autizmus világnapja2016. 03. 29.

Az Egyesült Nemzetek Szervezete április 2-át az Autizmus Világnapjának nyilvánította. Ez alkalomból Székesfehérvár több programmal is készül, melyhez színházunk is csatlakozik Blaskó Bence Képekké vált magány című kiállítás-megnyitójával. Március 29-én sajtótájékoztató keretében beszéltek a szervezők a programsorozat fontosságáról. 

Tovább olvasom

Színházi világnapi üzenet2016. 03. 27.

Az idei Színházi Világnap alkalmából Anatolij Vasziljev színházi rendező, színházelméleti gondolkodó, színházi pedagógus üzent.

1962 óta ünnepeljük a Színházi Világnapot. A Nemzetközi Színházi Intézet (ITI) minden évben a színházi világ egy jelentős személyiségét kéri fel, hogy fogalmazza meg üzenetét a művészek és a közönség számára. LegelőszörJean Cocteau szövege hangzott el több mint húsz ország színpadán. Idén Anatolij Vasziljev fogalmazta meg gondolatait. 

Tovább olvasom

Musil világa jelmezekkel megfogalmazva2016. 03. 23.

A Vörösmarty Színház a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében ősbemutatóra készül: Robert Musil A rajongók című színművét Szikora János állítja színpadra. A jelmezeket a rafináltan érzéki anyagok mestere, Zoób Kati és Divatháza álmodja meg. Musilról, színházról és divatról kérdeztük Zoób Katit.

Tovább olvasom

Ajánló

Egy kiemelt hír, esemény ajánlója

"Az elmegyógyintézet a társadalom mikrováltozata"2016. 03. 18.

Az emberek bolondok, vagy a világ, ami elmegyógyintézetbe juttatta őket? Készül a Száll a kakukk fészkére, április másodikán premier. Az előadás rendezőjével, Horváth Csabával beszélgettünk.

Tovább olvasom

Robert Musil kísérletező világa2016. 03. 17.

Áprilisban lesz A rajongók ősbemutatója a budapesti Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorházban, majd a Vörösmarty Színházban a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében,  Szikora János rendezésében. Bár Robert Musiltelsősorban prózaíróként tartja számon az irodalmi köztudat, két drámát is írt, sőt műszaki találmányát is szabadalmaztatták. Összegyűjtöttünk néhány érdekességet az életéből, hogy kicsit közelebb hozzuk a világát.

Tovább olvasom

Érdemes Művész-díjat kapott Szikora János2016. 03. 11.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a nemzeti ünnep alkalmából 75 alkotót díjazott tizennyolc kategóriában. Kiváló Művész-, Érdemes Művész- és Babérkoszorú-díjakat, valamint szakmai díjakat adott át 2016. március 11-én a Pesti Vigadóban. Szikora János, színházunk igazgatója Érdemes Művész-díjban részesült.

Tovább olvasom

Ajánló

Egy kiemelt hír, esemény ajánlója

"Csak anyanyelvemen lehetek igazán én" - idén is lesz versünnep2016. 03. 10.

Idén hetedik alkalommal szervezi meg a Fehérvár Médiacentrum a Székesfehérvári Egyházmegyével, Székesfehérvár önkormányzatával, a Szent István Művelődési Házzal és a Vörösmarty Színházzal együttműködve aFehérvári Versünnepet. A 2010-ben életre hívott tehetséggondozó versenyen az elmúlt években sok száz tehetséges diák vett részt. Ma sajtótájékoztatót tartottak a szervezők, akik idén is nagy érdeklődésre számítanak.

Tovább olvasom

POSZT, Tizenkét dühös emberrel2016. 03. 09.

Egy kis kihagyás után ismét részt vesz színházunk az idei Pécsi Országos Színházi Találkozón: Cserhalmi György rendezését, a Tizenkét dühös embercímű bűnügyi játékot beválogatták a nagyszínházi versenyprodukciók közé.

Tovább olvasom

Férfiként női sorsot rendezni ajándék2016. 03. 06.

Másodszor rendez a Vörösmarty Színházban, a tavalyi évadban bemutatott Edith és Marlene után most Psyché izgalmas, szenvedélyekben gazdag történetét állítja színpadra Váradi Eszter Sára színésznővel. Widder Kristóffal arról beszélgettünk, hogyan válhat komplex színházi előadássá Weöres Sándor e nagyszabású műve.

Tovább olvasom