Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

Saját történetekből összeálló történelem2016. 09. 13.

„Nagyon szeretek úgy dolgozni díszlettervezőként, hogy együtt gondolkodunk a rendezővel” – vallja az 56 csepp vér látványtervezője, Szendrényi Éva, akivel az 1956-os eseményekről beszélgettünk, és persze arról, hogy mi inspirálta és hogyan született meg az előadás díszlete.

Tovább olvasom

Fontosak az apró, rafinált részletek2016. 09. 06.

Vannak történetek, amelyeket minden korban el lehet, el kell mesélni. Ilyen az izgalmakban bővelkedő, szertelen humorral átszőtt, kiváló zenével megírt 56 csepp vér című musical, melynek bemutatója október elsején lesz Szikora János rendezésében. Az előadás jelmeztervezőjével, Kovács Yvette-tel beszélgettünk. Jelmezterveket is mutatunk!

Tovább olvasom

Musicallel és groteszk komédiával indítunk2016. 08. 30.

Gőzerővel startolt az idei évadunk: ma délelőtt két előadásunk alkotócsapata is olvasópróbázott, mindkettőn jelen volt a darab írója. Videobeszámolóinkban megszólalnak az 56 csepp vér és A Herner Ferike faterja c. darabok szerzői és rendezői. 

Tovább olvasom
" allowfullscreen>

Évadnyitó születésnapi ajándékkal2016. 08. 29.

A 2016/2017-es évadunk hivatalosan kezdetét vette, ma délelőtt évadnyitó társulati ülést tartottunk, melyen dr. Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója és Brájer Éva, Székesfehérvár alpolgármester asszonya köszöntötte a teátrum társulatát, vezetőit, dolgozóit és a sajtó képviselőit.  Ebben a szezonban is sokszínű, izgalmas műsorral várjuk kedves nézőinket!

Tovább olvasom

„Nem csak szinte látom, meg is értem a személyiségét”2016. 08. 13.

Immáron negyedszer rendezi meg a Koronázási szertartásjátékot színházunk igazgatója, dr. Szikora János. A szombati esti bemutató előtt beszélgettünk vele ars poeticájáról és arról, hogy milyen embernek látja II. (Vak) Bélát és milyennek szeretné láttatni a király személyét.

Tovább olvasom

Lelki többletet jelent2016. 08. 12.

Augusztus elsején kezdődtek a Koronázási szertartásjáték próbái, 13-án, szombaton bemutató. Dr. Matuz Jánossal, színházunk művészeti intendánsával, a liturgikus játék társszerzőjével arról beszélgettünk, milyen kutatómunka előzi meg a produkciót.

Tovább olvasom

Augusztusi kavalkád2016. 08. 04.

Augusztusban színházunkon belül és kívül is pezseg az élet: vendégszerepelünk, próbálunk, készülünk a Koronázási szertartásjátékra. Kis összefoglalónkban mutatjuk, mi minden történik velünk.

 

Tovább olvasom

„Tanulságos a saját történelmünkkel szembesülni”2016. 07. 25.

Szikora János igazgató idén negyedik alkalommal készül a Koronázási Szertartásjáték megrendezésére. Augusztusban II. (Vak) Béla királlyá koronázása elevenedik meg Székesfehérváron, a Nagyboldogasszony-bazilika romjai fölött. A Vörösmarty Színház két színésze is szerepet kapott a liturgikus játékban: Závodszky Noémi II. Béla feleségét, Ilonát, míg Sághy Tamás Könyves Kálmán fiát, II. Istvánt fogja alakítani – erről kérdeztük őket.

Tovább olvasom

Ancona, mi így szeretünk!2016. 07. 18.

Vasárnap este volt a nyári előbemutatója az Anconai szerelmesek című zenés komédiának Lendvai Zoltán rendezésében. A kacagtatóan fordulatos, remek slágerekkel teli álolasz darab hatalmas sikert aratott a Vörösmarty Színházban.

Tovább olvasom