Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

Abigél: egy sírós-nevetős, szívmelengető történet2016. 04. 16.

Vasárnap mutatjuk be az Abigél című musicalt, mely a 2015/2016-os évad utolsó nagyszínpadi premierje a Vörösmarty Színházban. A Szabó Magda azonos című regénye alapján készült, a Budapesti Operettszínházzal közös előadást Somogyi Szilárd rendezte.

Tovább olvasom

A rajongók – az értelem drámája2016. 04. 15.

Szombat este a Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorházban volt A rajongók premierje a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében, Szikora János rendezésében. Az előadást telt ház és nagy taps fogadta, videónkban mutatjuk.

A székesfehérvári bemutató 23-án, jövő szombaton lesz!

 

Tovább olvasom

Az ismeretlen Musil – ősbemutatóra készülünk2016. 04. 13.

A Vörösmarty Színház a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében mutatja be Robert Musil A rajongók című színművét. A fehérvári teátrum igazgatójával, az előadás rendezőjével, Szikora Jánossal beszélgettünk Musil ismeretlen remekművéről, a darab okozta kihívásokról és a megvalósítás örömeiről.

Tovább olvasom

Ajánló

Egy kiemelt hír, esemény ajánlója

"Elmélkednek és közben elfelejtenek élni"2016. 04. 13.

A Vörösmarty Színház a Budapesti Tavaszi Fesztivállal közösen ősbemutatóra készül: Robert Musil A rajongók című színművét Szikora János rendezi. A főszereplő Thomast megformáló Lábodi Ádámmal beszélgettünk a készülő előadásról.

Tovább olvasom

Egy ismeretlen remekmű ősbemutatója2016. 04. 12.

A Vörösmarty Színház kávézójában 2016. április 12-én, kedden délelőtt sajtótájékoztatót tartott dr. Szikora János, Bán Teodóra és Zoób Kati a Budapesti Tavaszi Fesztivállal közös magyarországi ősbemutató, Robert Musil A rajongók című előadás kapcsán.

Tovább olvasom

Gáspár Sándor születésnapjára2016. 04. 09.

Ma ünnepli 60. születésnapját Gáspár Sándor, Jászai Mari- és Kossuth-díjas, Érdemes Művész, társulatunk tagja. 

Tovább olvasom

Ajánló

Egy kiemelt hír, esemény ajánlója

Képekké vált magány2016. 04. 05.

Szombaton, az autizmus világnapján kékbe borult a belváros: rendezvénysorozattal hívták fel a figyelmet a szervezők az autizmussal élőkre és családjaikra. A Vörösmarty Színház Blaskó Bence Képekké vált magány című kiállítás-megnyitójával csatlakozott a rendezvényekhez.

Tovább olvasom

"Mennyire hagyjuk magunkat kiszolgáltatni?"2016. 04. 02.

Szombat este mutattuk be a Száll a kakukk fészkére című drámai komédiát Horváth Csaba rendezésében. A McMurphyt megformáló Sághy Tamással beszélgettünk.

Tovább olvasom

"Ez egy rapszódia"2016. 03. 31.

Ökrös Csaba, akit elsősorban kiváló népzenészként ismerünk, zeneszerzőként is igen aktív, Horváth Csabával nem először dolgozik együtt. A Száll a kakukk fészkére című előadásban acapella, azaz hangszeres kíséret nélküli, tisztán vokális előadásmódban fognak a dallamok megszólalni. Ökrös Csabát a premier előtt álló produkció zenei világáról kérdeztük.

Tovább olvasom