Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

Férfiként női sorsot rendezni ajándék2016. 03. 06.

Másodszor rendez a Vörösmarty Színházban, a tavalyi évadban bemutatott Edith és Marlene után most Psyché izgalmas, szenvedélyekben gazdag történetét állítja színpadra Váradi Eszter Sára színésznővel. Widder Kristóffal arról beszélgettünk, hogyan válhat komplex színházi előadássá Weöres Sándor e nagyszabású műve.

Tovább olvasom

Tündérhon vándorai2016. 02. 25.

Kilenc iskola közel kétszáz diákja mutatta be a Csongor és Tünde egy-egy jelenetét a Vörösmarty Színház nagyszínpadán.

Tovább olvasom

Egy hajdani költőnő szerelmei2016. 02. 18.

Március 8-án megelevenedik Weöres Sándor Psychéje Váradi Eszter Sáratolmácsolásában, dalokkal, zenével és tánccal fűszerezve, Widder Kristófrendezésében. Weöres Sándor műve a szerelem és a női érzésvilág krónikája, főhőse Lónyay Erzsébet, azaz Psyché, egy Weöres által megálmodott 19. századi költőnő. 

Tovább olvasom

Ajánló

Egy kiemelt hír, esemény ajánlója

Cserhalmi György születésnapjára2016. 02. 17.

Február 17-én ünnepli 68. születésnapját Cserhalmi György, a Nemzet Színésze, társulatunk tagja.  

Tovább olvasom

Bemutattuk A velencei kalmárt2016. 02. 14.

Február 13-án, szombaton bemutattuk A velencei kalmárt Bagó Bertalan rendezésében, főszerepekben Gáspár SándorralLászló ZsolttalNagy Péterrel és Radnay Csillával. A velencei kalmár időtálló kérdéseket feszeget: megbízhatunk-e a törvényekben, a nőkben, a pénzben, az emberi kapcsolatokban, az ígért szóban?

Tovább olvasom

"Egy képpel nyíltabban fogalmazok"2016. 02. 14.

Február 13-án a színház Forrás Galériájában megnyílt Kerkay Rita Falak című kiállítása. A szép számban összegyűlt vendégeket, érdeklődőket Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója köszöntötte, a kiállítást Zsótér Sándor Kossuth-díjas rendező, Kerkay Rita volt egyetemi osztályvezető tanára nyitotta meg.

Tovább olvasom

Ajánló

Egy kiemelt hír, esemény ajánlója

Mennyit ér félkilónyi hús?2016. 02. 11.

Hogyan jut el egy ember odáig, hogy ki akarjon vágni egyfontnyi húst a másik emberből? Kirekesztésről, megbélyegzésről beszélgettünk A velencei kalmár Shylockját megformáló László Zsolttal. 

Tovább olvasom

Lábodi Ádám Aranyalma-díjas2016. 02. 10.

A Fejér Megyei Hírlap olvasóinak szavazata alapján Lábodi Ádám az év színésze.

Tovább olvasom

A madártej alján ott a keserű2016. 02. 04.

Mit mond el egy szöveg, és mit a fordítója? Mit hallgat el az egyik, mit a másik? A velencei kalmár fordítójával, Nádasdy Ádámmal beszélgettünk Shakespeare-ről, magázódásról, humorról és a hamarosan bemutatásra kerülő műről.

Február 13-án premier!

Tovább olvasom