Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

Augusztusi kavalkád2016. 08. 04.

Augusztusban színházunkon belül és kívül is pezseg az élet: vendégszerepelünk, próbálunk, készülünk a Koronázási szertartásjátékra. Kis összefoglalónkban mutatjuk, mi minden történik velünk.

 

Tovább olvasom

„Tanulságos a saját történelmünkkel szembesülni”2016. 07. 25.

Szikora János igazgató idén negyedik alkalommal készül a Koronázási Szertartásjáték megrendezésére. Augusztusban II. (Vak) Béla királlyá koronázása elevenedik meg Székesfehérváron, a Nagyboldogasszony-bazilika romjai fölött. A Vörösmarty Színház két színésze is szerepet kapott a liturgikus játékban: Závodszky Noémi II. Béla feleségét, Ilonát, míg Sághy Tamás Könyves Kálmán fiát, II. Istvánt fogja alakítani – erről kérdeztük őket.

Tovább olvasom

Ancona, mi így szeretünk!2016. 07. 18.

Vasárnap este volt a nyári előbemutatója az Anconai szerelmesek című zenés komédiának Lendvai Zoltán rendezésében. A kacagtatóan fordulatos, remek slágerekkel teli álolasz darab hatalmas sikert aratott a Vörösmarty Színházban.

Tovább olvasom

Ajánló

Egy kiemelt hír, esemény ajánlója

Szenvedély, szerelem, bonyodalmak: ilyen Ancona2016. 07. 13.

Csupán csak pár nap választ el minket az Anconai szerelmesek bemutatójától. A zenés komédia nyári premierje július 17-én, vasárnap lesz a Pelikán Udvarban. A színes, fordulatos előadás próbái közben villáminterjúvoltuk a színészeket.

Tovább olvasom

„A világ végtelene négyzetméterekben is ábrázolható”2016. 06. 30.

Augusztusban kezdődnek a Tündérhon vándorai című előadás próbái, de a különböző előkészületek már zajlanak. A költői játékot Vörösmarty Mihály Csongor és Tünde című műve alapján dr. Matuz János állítja színpadra. Villáminterjúnkban a fiatalokkal való közös munkáról és a szöveghez való viszonyáról kérdeztük az előadás rendezőjét.

Tovább olvasom

Nyáron sem áll meg az élet2016. 06. 15.

Ha nyár, akkor is… színház! Vendégszerepeltünk a POSZT-on, megyünk Győrbe, játszunk a Városmajorban, kinyit a Pelikán Udvar és újra színpadon az Abigél.

Tovább olvasom

Ajánló

Egy kiemelt hír, esemény ajánlója

„A színpadon a szerepnek van egója, nem a színésznek”2016. 06. 10.

A Tizenkét dühös ember című rendezését beválogatták a Pécsi Országos Színházi Találkozó versenyprogramjába; osztályfőnöke a Kaposvári Egyetem elsőéves színészhallgatóinak; számára az együttműködés a legfontosabb a színpadon – Cserhalmi Györggyel beszélgettünk szakmáról, osztályfőnöki feladatairól és a színész egójáról.

Tovább olvasom

Tehetséges színészhallgatók2016. 06. 09.

Egy igazán sikeres szakmai együttműködés keretében a Kaposvári Egyetem elsőéves színészhallgatói színházunkban részesülnek gyakorlati képzésben, társulatunk művészei és rendezői oktatják. Tegnap megvolt a színészmesterség-vizsgájuk – rövid beszámolónk következik.   

Tovább olvasom

Két előadásunk a POSZT-on2016. 06. 09.

Idén színházunk két produkcióval vesz részt a ma startoló és 18-áig tartó Pécsi Országos Színházi Találkozón: a Tizenkét dühös ember című bűnügyi játékunk a versenyprogramban, a  Hekabé pedig az OFF-programban látható.

Tovább olvasom