Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

Nagy sikerű premier2016. 11. 08.

Szombat este a Vörösmarty Színház nagy sikerrel mutatta be a Figaro házassága című vígjátékot Hargitai Iván rendezésében. A darab több mint kétszáz éves, de most is megbizonyosodhattunk róla, hogy nem tud kimenni a divatból.

Tovább olvasom

Kocsis Zoltán emlékére2016. 11. 07.

Hatvannégy éves korában elhunyt Kocsis Zoltán. A Nemzeti Filharmonikusok fő-zeneigazgatója, a kétszeres Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművészre és karmesterre Szabó Attila, színházunk gazdasági tanácsadója emlékezik egy személyes történettel.

Tovább olvasom

Nem tud kimenni a divatból2016. 11. 04.

A Figaro házassága egyrészt kiváló kor- és jellemrajz, másrészt bravúros cselvígjáték. A tizennyolcadik század francia színházi világának egyik legfontosabb bemutatója volt, azóta is állandó sikerdarabja a színházaknak. Az előadás premierje előtt Hargitai Ivánt, a darab rendezőjét kérdeztük erről a több mint kétszáz éves remekműről. Szombaton premier!

Tovább olvasom
" allowfullscreen>

Kulisszapp – a színház elfér a zsebedben2016. 11. 03.

Elindult a Vörösmarty Színház mobilalkalmazása, melynek segítségével bárki naprakész információkat kaphat a teátrum mindennapjairól, a bérletes előadásai időpontjáról, a havi műsorról, kedvenc színészeiről, valamint könnyen és gyorsan vásárolhat színházjegyet. Töltse le most!

Tovább olvasom

Figaro, a bravúros cselvígjáték2016. 10. 28.

Beaumarchais Egy bolond nap, avagy Figaro házassága című vígjátéka állandó sikerdarabja a színházaknak, pedig 1784-ben debütált. A mű a XVIII. század francia színházi világának legfontosabb bemutatója volt – a darab sikeréről és botrányos sorsáról szemezgettünk érdekességeket.

Tovább olvasom

Jótékonysági est a Viktória-központért2016. 10. 26.

November 21-én Szeretünk, Viktória! címmel jótékonysági est lesz a Vörösmarty Színházban a székesfehérvári Viktória-központ fennállásának 20. évfordulója alkalmából. A ma délelőtti sajtótájékoztatón a részletes program mellett az est fontosságáról beszélt Horváth Klára, a központ elnöke, Matuz János és Németh Mariann.

Tovább olvasom

Kiállítás az '56-os hősök emlékére2016. 10. 24.

A Szent István Király Múzeumban Rabok tovább… – 1956 és Székesfehérvár címmel nyílt kiállítás október 23-án délután, amely a székesfehérvári és a budapesti eseményeket párhuzamosan mutatja be. A tárlat különlegesen érdekes összeállításában fényképeket, Nagy Imre személyes tárgyait, a megtorlásban részt vállaló bíró írógépét, a Sztálin szobor fülét és korabeli, a forradalom harcaiban használt fegyvereket tekinthet meg a közönség. A tárlatot dr. Szikora János, színházunk igazgatója nyitotta meg.

Tovább olvasom

Házaspárbaj a színen2016. 10. 21.

Novemberben és decemberben újra játsszuk a tavalyi évadban nagy sikerrel bemutatott Play Strindberg című előadásunkat Tóth Ildikóval, Hirtling Istvánnal és Sághy Tamással a Pelikán Kamaraszínházban!

Tovább olvasom

„Talán nekem jutnak a legszebb sorok a darabban”2016. 10. 20.

Október elsején volt az 56 csepp vér c. musical premierje a székesfehérvári Vörösmarty Színházban Szikora János rendezésében. Az előadás egyik főszereplőjét, a Lőrinc pátert alakító Feke Pált kérdeztük a darabról és a decemberi székesfehérvári koncertjéről.

Tovább olvasom