Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

Figaro, a bravúros cselvígjáték2016. 10. 28.

Beaumarchais Egy bolond nap, avagy Figaro házassága című vígjátéka állandó sikerdarabja a színházaknak, pedig 1784-ben debütált. A mű a XVIII. század francia színházi világának legfontosabb bemutatója volt – a darab sikeréről és botrányos sorsáról szemezgettünk érdekességeket.

Tovább olvasom

Jótékonysági est a Viktória-központért2016. 10. 26.

November 21-én Szeretünk, Viktória! címmel jótékonysági est lesz a Vörösmarty Színházban a székesfehérvári Viktória-központ fennállásának 20. évfordulója alkalmából. A ma délelőtti sajtótájékoztatón a részletes program mellett az est fontosságáról beszélt Horváth Klára, a központ elnöke, Matuz János és Németh Mariann.

Tovább olvasom

Kiállítás az '56-os hősök emlékére2016. 10. 24.

A Szent István Király Múzeumban Rabok tovább… – 1956 és Székesfehérvár címmel nyílt kiállítás október 23-án délután, amely a székesfehérvári és a budapesti eseményeket párhuzamosan mutatja be. A tárlat különlegesen érdekes összeállításában fényképeket, Nagy Imre személyes tárgyait, a megtorlásban részt vállaló bíró írógépét, a Sztálin szobor fülét és korabeli, a forradalom harcaiban használt fegyvereket tekinthet meg a közönség. A tárlatot dr. Szikora János, színházunk igazgatója nyitotta meg.

Tovább olvasom
" allowfullscreen>

Házaspárbaj a színen2016. 10. 21.

Novemberben és decemberben újra játsszuk a tavalyi évadban nagy sikerrel bemutatott Play Strindberg című előadásunkat Tóth Ildikóval, Hirtling Istvánnal és Sághy Tamással a Pelikán Kamaraszínházban!

Tovább olvasom

„Talán nekem jutnak a legszebb sorok a darabban”2016. 10. 20.

Október elsején volt az 56 csepp vér c. musical premierje a székesfehérvári Vörösmarty Színházban Szikora János rendezésében. Az előadás egyik főszereplőjét, a Lőrinc pátert alakító Feke Pált kérdeztük a darabról és a decemberi székesfehérvári koncertjéről.

Tovább olvasom

Magyar Advent – forradalmi előadás2016. 10. 19.

Október 24-én 16 órától mutatják be a Magyar Advent című előadást, ami megidézi a hatvan évvel ezelőtti forradalmi hangulatot Fehérvár belvárosában. Az utcaszínházi eseményt Matuz János, színházunk művészeti intendánsa rendezi fehérvári fiatalokkal.

Tovább olvasom

A fiatalság forradalma2016. 10. 17.

Október elsején volt az 56 csepp vér című musical premierje a Vörösmarty Színházban. Szikora Jánossal, a teátrum igazgatójával, az előadás rendezőjével beszélgettünk a darabról, az 1956-os emlékeiről és a forradalmi események kapcsán a fiatalság akkori és mostani életlehetőségeiről.

Tovább olvasom

Három nővér hat alakban2016. 10. 14.

Péntek délután olvasópróbázott a Három nővér alkotócsapata, a darab bemutatója november végén lesz Szikora János rendezésében. Az előadás különlegességét többek között az adja, hogy a három nővér tulajdonképpen hat alakban jelenik majd meg.

Tovább olvasom

Az Opera '56-os programsorozatában szerepel az 56 csepp vér2016. 10. 14.

Sajtótájékoztatón ismertette a Magyar Állami Operaház színes programsorozatát, melyet az 1956-os forradalom 60. évfordulójára állítottak össze. A repertoárban az 56 csepp vér című musical is szerepel, melyet október 23-án és 31-én láthat a nagyérdemű az Erkel Színházban. 

Tovább olvasom