Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

Fame-napok és egy kis werk2021. 10. 20.

Mától három napon keresztül ismét Fame-őrületben vagyunk. Ha ma, holnap, vagy holnapután jön a színházba, és kíváncsi rá, kiket láthat a színpadon, mindenképp olvasson tovább. És persze akkor is, ha kíváncsi a friss, meleg werkfilmünkre!

Tovább olvasom

Csomolungma 80 perc alatt - Bemutattuk A cégvezetőt2021. 10. 19.

A dupla premieres hétvégén a Pelikán Fészek is dugig megtelt, hiszen Háy János A cégvezető című regényéből készült monodrámát mutattuk be Sághy Tamás előadásában. A 80 perces sorsjáték, a Háy-Sághy páros és a mindekit érintő gondolatok voltak a garancia arra, hogy az este óriási siker lesz. És az is lett. Tamással a premier előtt és után (Háy Jánossal kiegészülve) beszélgettünk... PODCAST a cikkben

Tovább olvasom

Mondd ki, amit gondolsz! – bemutatjuk a Pisztácia és mogyorót2021. 10. 14.

Szombaton a Kozák András Stúdióban is bemutatónk lesz, Werner Schwab radikális komédiáját Zsótér Sándor viszi színpadra. Ahhoz, hogy megértsük a szövevényes mondatokat, amelyek hálószerűen befonják az előadást Ungár Júliát, az előadás dramaturgját hívtuk segítségül.

Tovább olvasom

A cégvezető Te vagy!2021. 10. 13.

Szombaton a Pelikán Fészekben mutatja be Sághy Tamás Háy János művéből készült sorsjátékát, A cégvezetőt. A bemutató után közönségtalálkozós beszélgetést tartunk Sághy Tamással és Háy Jánossal. Dramaturgunk, Perczel Enikő bekukkantott a próbára, utána csak ennyit mondott: brutális, sűrű, színművészet, pofán csap...

Tovább olvasom

Csillogó szemek, szívdobbanás, sok nevetés2021. 10. 11.

Hosszú ideje várta már társulat a pillanatot, amikor újra gyerekekkel telhet meg a színház. Most, hogy a Diótörőcske debütált, olyan energiák szabadultak fel a nézőtér és színpad között, ami szavakkal nehezen leírható. Látni, érezni kell, akkor és ott.

Tovább olvasom

Hétvégén Diótörőcske premier!2021. 10. 07.

Csukás István utolsó színpadi művének ősbemutatója szombaton, október 9-én lesz délután háromkor. A Kerkay Rita rendezte előadást kicsik és nagyok egyaránt élvezni fogják, hiszen a "Mi szívünk együtt dobog!". A cikk nyomokban TRAILERT tartalmaz...

Tovább olvasom

Készül a Hadik, a leghuszárabb huszár2021. 10. 06.

A nagyjátékfilmet a tervek szerint január 12-ig forgatják az ország különböző pontjain, a felvételeket Mohácson kezdik és Pécelen zárják majd. Várhatóan 2022 végén kerül a mozikba. A rendező, Szikora János mellett Dyga Zsombor filmrendező, és a Marvel-filmek akciórendezője, Steve Dent dolgozik a produkción. 

Tovább olvasom

Ítélet és kegyelem a Duna tv műsorán2021. 10. 01.

Október 6-án, szerdán 21:25-től a Dunán vetítik Szikora János Ítélet és kegyelem c. filmjét főszerepben Gáspár Sándorral és Imre Krisztiánnal. A Sobor Antal művéből készült tv-film díszbemutatója nyáron volt Csákberényben, a történet eredeti helyszínén. 

Tovább olvasom

Családi október, cégvezető és olajos magvak2021. 09. 29.

Az október a családok, a cégvezetők és az olajos magvak hónapja lesz a Vörösmarty Színházban. Négy bemutatóval készülünk a hamisítatlan őszi hónapra, hogy mindenki megtalálja a kedvére valót.

Tovább olvasom