Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

Rítus – legújabb kiállításunk2016. 11. 23.

2016. november 26-án, szombaton 18:30 órától lesz Bónyai Barbara Rítus – Hol a színpad: kint-e vagy bent? c. kiállításának megnyitója a színház galériáján. Néhány szóban bemutatjuk a művésznő különleges világát.

Tovább olvasom

Szutyok, Balfácán, Ancona – változatok decemberre2016. 11. 22.

Sokszínű műsorral várjuk decemberben is a közönséget: vígjátékok, musical, gyerekelőadás, koncert, kortárs darabok közül csemegézhetnek kedves nézőink.

Tovább olvasom

„A részletekben szinte minden szubjektív”2016. 11. 18.

Több Csehov-darabot is lefordított magyarra, a Cseresznyéskertért hatalmas elismerést kapott El Kazovszkij orosz festőművésztől. Morcsányi Gézával, a Három nővér fordítójával beszélgettünk.

Tovább olvasom
" allowfullscreen>

Hat portré ugyanarról a három lányról2016. 11. 15.

Egy igazán különleges Három nővér-előadás van készülőben: Szikora János rendezésében a főszereplők megkettőzésével az alkotók arra keresik a választ, hogy hová tűnnek egykor viselt alakjaink? Hol mutatkozik meg egy fiatalban a majdani öreg, és hogyan bukkan elő az öregekből a fiatal?

Tovább olvasom

V. Újszövetség Maraton2016. 11. 11.

Advent első vasárnapján ismét önkéntes jelentkezők olvashatják fel az Újszövetséget a Vörösmarty Színház nagyszínpadán: november 27-én hajnalban indul az V. Újszövetség Maraton – erről tartottunk ma reggel sajtótájékoztatót.

Tovább olvasom

Nagy sikerű premier2016. 11. 08.

Szombat este a Vörösmarty Színház nagy sikerrel mutatta be a Figaro házassága című vígjátékot Hargitai Iván rendezésében. A darab több mint kétszáz éves, de most is megbizonyosodhattunk róla, hogy nem tud kimenni a divatból.

Tovább olvasom

Kocsis Zoltán emlékére2016. 11. 07.

Hatvannégy éves korában elhunyt Kocsis Zoltán. A Nemzeti Filharmonikusok fő-zeneigazgatója, a kétszeres Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművészre és karmesterre Szabó Attila, színházunk gazdasági tanácsadója emlékezik egy személyes történettel.

Tovább olvasom

Nem tud kimenni a divatból2016. 11. 04.

A Figaro házassága egyrészt kiváló kor- és jellemrajz, másrészt bravúros cselvígjáték. A tizennyolcadik század francia színházi világának egyik legfontosabb bemutatója volt, azóta is állandó sikerdarabja a színházaknak. Az előadás premierje előtt Hargitai Ivánt, a darab rendezőjét kérdeztük erről a több mint kétszáz éves remekműről. Szombaton premier!

Tovább olvasom

Kulisszapp – a színház elfér a zsebedben2016. 11. 03.

Elindult a Vörösmarty Színház mobilalkalmazása, melynek segítségével bárki naprakész információkat kaphat a teátrum mindennapjairól, a bérletes előadásai időpontjáról, a havi műsorról, kedvenc színészeiről, valamint könnyen és gyorsan vásárolhat színházjegyet. Töltse le most!

Tovább olvasom