Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

„Nem bírálója vagyok egy sorsnak, hanem feltárója”2016. 09. 26.

Hősökről, antihősökről, poénokról, optimizmusról, műfajokról, útkeresésről beszélgettünk Háy Jánossal, akinek A Herner Ferike faterja című darabját csütörtökön mutatjuk be Bagó Bertalan rendezésében. Szereplőinek nem habos torta az élete, mégis bennük van a legelemibb életakarás: az emberi lét mélyebb feltárására tett kísérlet – sok humorral.

Tovább olvasom

Kulisszák mögött2016. 09. 25.

A 2016. szeptember 24-i nyílt napunkon rengeteg nézőnk volt kíváncsi arra, mi zajlik a kulisszáink mögött − és mi készségesen meg is mutattuk. Fotógalériás beszámolónk következik.

Tovább olvasom

Pintér Tamás emlékére2016. 09. 22.

Pintér Tamás ötletéből született az 56 csepp vér c. musical, melynek bemutatója október elsején lesz a Vörösmarty Színházban Szikora János rendezésében. Rövid összeállításunkban Pintér Tamásra emlékezünk.

Tovább olvasom

Ajánló

Egy kiemelt hír, esemény ajánlója

Saját történetekből összeálló történelem2016. 09. 13.

„Nagyon szeretek úgy dolgozni díszlettervezőként, hogy együtt gondolkodunk a rendezővel” – vallja az 56 csepp vér látványtervezője, Szendrényi Éva, akivel az 1956-os eseményekről beszélgettünk, és persze arról, hogy mi inspirálta és hogyan született meg az előadás díszlete.

Tovább olvasom

Fontosak az apró, rafinált részletek2016. 09. 06.

Vannak történetek, amelyeket minden korban el lehet, el kell mesélni. Ilyen az izgalmakban bővelkedő, szertelen humorral átszőtt, kiváló zenével megírt 56 csepp vér című musical, melynek bemutatója október elsején lesz Szikora János rendezésében. Az előadás jelmeztervezőjével, Kovács Yvette-tel beszélgettünk. Jelmezterveket is mutatunk!

Tovább olvasom

Musicallel és groteszk komédiával indítunk2016. 08. 30.

Gőzerővel startolt az idei évadunk: ma délelőtt két előadásunk alkotócsapata is olvasópróbázott, mindkettőn jelen volt a darab írója. Videobeszámolóinkban megszólalnak az 56 csepp vér és A Herner Ferike faterja c. darabok szerzői és rendezői. 

Tovább olvasom

Ajánló

Egy kiemelt hír, esemény ajánlója

Évadnyitó születésnapi ajándékkal2016. 08. 29.

A 2016/2017-es évadunk hivatalosan kezdetét vette, ma délelőtt évadnyitó társulati ülést tartottunk, melyen dr. Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója és Brájer Éva, Székesfehérvár alpolgármester asszonya köszöntötte a teátrum társulatát, vezetőit, dolgozóit és a sajtó képviselőit.  Ebben a szezonban is sokszínű, izgalmas műsorral várjuk kedves nézőinket!

Tovább olvasom

„Nem csak szinte látom, meg is értem a személyiségét”2016. 08. 13.

Immáron negyedszer rendezi meg a Koronázási szertartásjátékot színházunk igazgatója, dr. Szikora János. A szombati esti bemutató előtt beszélgettünk vele ars poeticájáról és arról, hogy milyen embernek látja II. (Vak) Bélát és milyennek szeretné láttatni a király személyét.

Tovább olvasom

Lelki többletet jelent2016. 08. 12.

Augusztus elsején kezdődtek a Koronázási szertartásjáték próbái, 13-án, szombaton bemutató. Dr. Matuz Jánossal, színházunk művészeti intendánsával, a liturgikus játék társszerzőjével arról beszélgettünk, milyen kutatómunka előzi meg a produkciót.

Tovább olvasom