Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

Az Évad legjobb drámája Az ember tragédiája 2.02021. 12. 11.

Könyvbemutatót és díjátadót tartott a Színházi Dramaturgok Céhe december 10-én a Gödör Undergroundban: az Évad Legjobb Drámája-díjat nyerte Az ember tragédiája 2.0 darabunk, amelyet négy kortárs író jegyzett teátrumunk felkérésére. 

Tovább olvasom

Karácsony színház nélkül? Na, még mit nem2021. 12. 07.

A karácsonyi készülődés közben jólesik olykor a töltött káposzta-ajándékbeszerzés-mit felejtettem el bermuda háromszögében elveszett embernek egy kis szellemi felfrissülés. És hova is lehetne pár órára elbújni ilyenkor? Hát persze, hogy a színházba! A cikkből kiderül, mi milyen menekülési útvonalakat ajánlunk... 

Tovább olvasom

GabiKvArt+, avagy Vörösmarty Bár vasárnap a Kávézóban!2021. 12. 06.

Ezüstvasárnap este 8 órától újra GabiKvArt a Kávézóban! Fergeteges este elé nézünk egy kis ünnepi hangulattal és Andrássy Mátéval fűszerezve, hiszen a Vörösmarty Színház nemszínészzenekara és a város legnagyobb stand up-osa garantálja a fenomenális hangulatot. Pár jegyet még elcsíphetnek, és forralt bor is lesz!

Tovább olvasom

Családi nap a Vörösmarty Színházban2021. 12. 02.

Ezüstvasárnap, azaz december 12-én délután kettőtől kinyílnak színházunk kapui, és kezdetét veszi Diótörőcske Családi Napunk. Könyvbemutatóval, kézműveskedéssel, mesesarokkal, tejbegrízzel, este pedig egy remek koncerttel várunk mindenkit. A Családi nap programjai kizárólag a Diótörőcske előadásra jegyet váltók számára érhető el!

Tovább olvasom

Van remény - IX. Újszövetség maraton2021. 11. 29.

Idén - egy év kihagyás után - ismét megrendeztük az adventi időszak immár hagyományosnak mondható kezdőeseményét, az Újszövetség maratont. A négy evangéliumból gondosan összefésült szövegrészek olvasásával idézték meg a fehérváriak Jézus életét.

Tovább olvasom

Élőben az Újszövetség Maraton2021. 11. 28.

Advent első vasárnapján, november 28-án reggel 8-12 óráig ismét megrendezzük az Újszövetség Maratont. A felolvasás élőben színházunkban, valamint Facebook oldalunkon követhető. Készüljünk lélekben együtt a szeretet ünnepére!

Tovább olvasom

Nincs fék, nincs kontroll - Pisztácia és mogyoró decemberben is!2021. 11. 25.

Ha radikális, méghozzá komédia, akkor Werner Scwab. Ha pedig még fokozni szeretnénk a hatást, akkor idebiggyesztjük Zsótér Sándor nevét is, és kész a recept. Hogy mit főztek ki a társulattal, azt decmber elsején megnézhetik a Kozák András Stúdióban - Keller János ajánlásával...

Tovább olvasom

Színről-színre: a Csendes-óceáni szín2021. 11. 23.

El is érkeztünk napjainkhoz, a nem túl távoli jövőbe, ami valójában már a jelen. A klímakatasztrófa fenyegető borotvaélén táncol az emberiség, médiamanipulációval az igazság több dimenzióssá válik, de a szeméthegy szeméthegy marad. Ez a Csendes-óceáni szín.

Tovább olvasom

Folytatódik a Színről-színre: Délfrancia szín2021. 11. 22.

Időutazásunk újabb megállóhoz érkezett: a féregjáraton ezúttal Picasso 70. születésnapjára érkezhetünk meg, hogy zsigerekig hatóan megtapasztalhassuk, hogyan múlik el a világ dicsősége, hanyatlik le egy lángoló elme csillaga, lesz utcanév egy ünnepelt művészből. Még szerencse, hogy művészettörténet nem így működik.

Tovább olvasom