Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

Bemutattuk a Három nővért2016. 11. 28.

Eseménydús hétvége volt a Vörösmarty Színházban: nagy sikerrel bemutattuk a Három nővér c. előadást Szikora János rendezésében; a teátrum kávézójában debütált Kricsár Kamill mesejátéka, a Hópehely hercegnő; húsz órán át olvastuk az Újszövetséget és megnyitottuk Bónyai Barbara kiállítását a Galérián.

Tovább olvasom

Elkezdődött az V. Újszövetség Maraton2016. 11. 27.

Szombat este Spányi Antal megyés püspök, Somogyi László református lelkészi elnök, Bencze András evangélikus lelkész és dr. Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója meggyújtotta az előcsarnokban elhelyezett adventi koszorú első gyertyáját. Vasárnap hajnalban pedig elindult az V. Újszövetség Maraton!

Tovább olvasom

Szombaton Három nővér premier2016. 11. 25.

Szikora János Csehov-rendezése a főszereplők megkettőzésével arra a kérdésre keresi a választ, hogy hol mutatkozik meg egy fiatalban a majdani öreg és hogyan bukkan elő az öregekből egy lobbanásnyi időre a fiatal? Tóth Ildikóval, Kiss Diána Magdolnával és Törőcsik Franciskával beszélgettünk.

Tovább olvasom

Ajánló

Egy kiemelt hír, esemény ajánlója

Rítus – legújabb kiállításunk2016. 11. 23.

2016. november 26-án, szombaton 18:30 órától lesz Bónyai Barbara Rítus – Hol a színpad: kint-e vagy bent? c. kiállításának megnyitója a színház galériáján. Néhány szóban bemutatjuk a művésznő különleges világát.

Tovább olvasom

Szutyok, Balfácán, Ancona – változatok decemberre2016. 11. 22.

Sokszínű műsorral várjuk decemberben is a közönséget: vígjátékok, musical, gyerekelőadás, koncert, kortárs darabok közül csemegézhetnek kedves nézőink.

Tovább olvasom

„A részletekben szinte minden szubjektív”2016. 11. 18.

Több Csehov-darabot is lefordított magyarra, a Cseresznyéskertért hatalmas elismerést kapott El Kazovszkij orosz festőművésztől. Morcsányi Gézával, a Három nővér fordítójával beszélgettünk.

Tovább olvasom

Ajánló

Egy kiemelt hír, esemény ajánlója

Hat portré ugyanarról a három lányról2016. 11. 15.

Egy igazán különleges Három nővér-előadás van készülőben: Szikora János rendezésében a főszereplők megkettőzésével az alkotók arra keresik a választ, hogy hová tűnnek egykor viselt alakjaink? Hol mutatkozik meg egy fiatalban a majdani öreg, és hogyan bukkan elő az öregekből a fiatal?

Tovább olvasom

V. Újszövetség Maraton2016. 11. 11.

Advent első vasárnapján ismét önkéntes jelentkezők olvashatják fel az Újszövetséget a Vörösmarty Színház nagyszínpadán: november 27-én hajnalban indul az V. Újszövetség Maraton – erről tartottunk ma reggel sajtótájékoztatót.

Tovább olvasom

Nagy sikerű premier2016. 11. 08.

Szombat este a Vörösmarty Színház nagy sikerrel mutatta be a Figaro házassága című vígjátékot Hargitai Iván rendezésében. A darab több mint kétszáz éves, de most is megbizonyosodhattunk róla, hogy nem tud kimenni a divatból.

Tovább olvasom