Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

Fiatalok élni akarása2016. 10. 07.

A Vörösmarty Színház október elsején mutatta be az 56 csepp vér című musicalt Szikora János rendezésében. A teátrum színészei mellett több vendégművész is játszik az előadásban, többek között Keszei Bori és Busa Tamás operaénekesek és Schwartz Dávid énekes. Őket kérdeztük ’56-ról, a szerepükről, a próbafolyamatról.

Tovább olvasom

Sajtótájékoztató a Magyar Állami Operaházban2016. 10. 06.

A székesfehérvári Vörösmarty Színház és a Magyar Állami Operaház 2016. október 6-án sajtótájékoztatót tartott az Operában közös produkciójuk, Mihály Tamás − Horváth Péter − Pintér Tamás: 56 csepp vér című forradalmi musical bemutatójáról, amely október 23-án lesz az Erkel Színházban.

Tovább olvasom

Díjátadó és premier2016. 10. 02.

Október elsején, szombat este az évad első nagyszínpadi premierje, az 56 csepp vér című musical bemutatója előtt vehette át az idei díjazott a Pro Theatro Civitatis Albae Regalis díjat. Az elismerés ezúttal a Vörösmarty Színház műszaki és technikai dolgozóit illette.

Tovább olvasom

Ajánló

Egy kiemelt hír, esemény ajánlója

8 nap – Schreck Monika kiállítása2016. 09. 30.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt Schreck Monika 8 NAP című kiállításának megnyitójára 2016. október 1-jén, szombaton 18 órára, színházunk Galériájába. 

Tovább olvasom

„Amikor betoppan az élet és választani kell”2016. 09. 29.

Október elsején lesz az 56 csepp vér című musical bemutatója Szikora János rendezésében. A darab írójával, a József Attila-díjas Horváth Péterrel beszélgettünk. Az alkotót az ’56-os eseményekkel való személyes kapcsolatáról, a mű születéséről kérdeztük.

Tovább olvasom

„Nem bírálója vagyok egy sorsnak, hanem feltárója”2016. 09. 26.

Hősökről, antihősökről, poénokról, optimizmusról, műfajokról, útkeresésről beszélgettünk Háy Jánossal, akinek A Herner Ferike faterja című darabját csütörtökön mutatjuk be Bagó Bertalan rendezésében. Szereplőinek nem habos torta az élete, mégis bennük van a legelemibb életakarás: az emberi lét mélyebb feltárására tett kísérlet – sok humorral.

Tovább olvasom

Ajánló

Egy kiemelt hír, esemény ajánlója

Kulisszák mögött2016. 09. 25.

A 2016. szeptember 24-i nyílt napunkon rengeteg nézőnk volt kíváncsi arra, mi zajlik a kulisszáink mögött − és mi készségesen meg is mutattuk. Fotógalériás beszámolónk következik.

Tovább olvasom

Pintér Tamás emlékére2016. 09. 22.

Pintér Tamás ötletéből született az 56 csepp vér c. musical, melynek bemutatója október elsején lesz a Vörösmarty Színházban Szikora János rendezésében. Rövid összeállításunkban Pintér Tamásra emlékezünk.

Tovább olvasom

Saját történetekből összeálló történelem2016. 09. 13.

„Nagyon szeretek úgy dolgozni díszlettervezőként, hogy együtt gondolkodunk a rendezővel” – vallja az 56 csepp vér látványtervezője, Szendrényi Éva, akivel az 1956-os eseményekről beszélgettünk, és persze arról, hogy mi inspirálta és hogyan született meg az előadás díszlete.

Tovább olvasom