Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

Szózat 1802016. 12. 19.

Vörösmarty Mihály 180 éve, 1836 decemberében írta meg a Szózatot, amely a Himnusz mellett második nemzeti énekünkké vált. Hétfőn 10 órakor több mint 250 diák a színház színpadán Kozáry Ferenc színművész közreműködésével együtt szavalta Vörösmarty sorait.

 

Tovább olvasom

Egy hercegnő története2016. 12. 16.

Javában próbál a Pukedli alkotócsapata – Blaskó Borbála legújabb táncjátékát Witold Gombrowicz Yvonne, burgundi hercegnő c. műve inspirálta, és a budapesti Átrium Film-Színházzal koprodukcióban készül.

Tovább olvasom

Akadálymentesített Figaro2016. 12. 14.

Teljes körűen akadálymentesített Figaro-előadást szervezett tegnap a Más Fogyatékos Gyermekekért Alapítvány és a Fejér Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház a Vörösmarty Színházban.

Tovább olvasom

Ajánló

Egy kiemelt hír, esemény ajánlója

Hópehely hercegnő meséje2016. 12. 09.

A nagy sikerre való tekintettel december 17-én, szombaton 10 órától műsorra tűztük a Hópehely hercegnő c. mesejátékot. Kricsár Kamill kedves, fordulatos, meglepetéseket rejtő darabjára szeretettel várunk kicsiket és nagyokat! 

Tovább olvasom

Zoób Kati Szalonjában jártunk2016. 12. 08.

December 7-én a Vörösmarty Színház jelmezbemutatóval egybekötött sajtótájékoztatót tartott a 3N, avagy Csehov Három nővér c. produkciója kapcsán a Katti Zoób Divatház Szalonjában. A műhelytitkokba beavató eseményen nem csupán a jelmezkölteményekről tudtunk meg izgalmas információkat, hanem az előadás egy-egy pillanatát is felelevenítették a színészek.

Tovább olvasom

Magyarországi ősbemutatóra készülünk2016. 12. 06.

Ma délelőtt olvasópróbázott az Apák és fiúk c. színmű alkotócsapata. Brian Friel darabja a székesfehérvári Vörösmarty Színházban magyarországi ősbemutató lesz Bagó Bertalan rendezésében.

Tovább olvasom

Ajánló

Egy kiemelt hír, esemény ajánlója

Színházat ajándékba!2016. 12. 05.

Még néhány hét, és ismét itt a karácsony – ha maradandó színházi élményre vágyik 2017-ben is, lepje meg magát és családját, barátait színházjegyekkel vagy előadásokra beváltható ajándékutalvánnyal. Ajándékozzon nevetést, kalandot, tartalmas estéket szeretteinek!

Tovább olvasom

Akadálymentesített Figaro házassága2016. 12. 01.

A Más Fogyatékos Gyermekekért Alapítvány már hat éve szervez a társadalmi érzékenyítés és szemléletformálás céljából akadálymentesített színházi előadást Székesfehérváron a Fogyatékossággal Élő Emberek Világnapja alkalmából. December 13-án a Vörösmarty Színházban a Figaro házassága c. darab lesz „akadálymentesítve”. 

Tovább olvasom

Anconai nyár a Vörösmarty Színházban2016. 11. 30.

Szombaton lesz az Anconai szerelmesek c. zenés komédia bemutatója a Nagyszínpadon Lendvai Zoltán rendezésében. Az előadás jó hangulatot és Adria-parti nyarat varázsol a téli estékre.

Tovább olvasom