Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

Cserhalmi ANZIX2017. 03. 14.

Április 25-én és 29-én egy nem mindennapi találkozásra hívjuk kedves nézőinket: Cserhalmi ANZIX c. esténken Cserhalmi György mesél filmjeiről, a beszélgetést Szikora János vezeti.

Tovább olvasom

Illúziók-premier!2017. 03. 11.

Szombaton mutattuk be a Rózsavölgyi Szalonnal közös előadásunkat, az Illúziókat. Ivan Viripajev kortárs orosz szerző darabja fanyar humorral, egyszerre kacagtató és melankolikus hangvételével beszél két férfi és két nő drámai felismeréseiről.

Tovább olvasom

Egyedül Szikora János pályázott2017. 03. 10.

A szerdai határidőig egyetlen pályázat érkezett a székesfehérvári Vörösmarty Színház igazgatói tisztségére, a jelenlegi direktor, Szikora János pályázott.

Tovább olvasom
" allowfullscreen>

Egymásba kapaszkodva2017. 03. 10.

Szombaton mutatjuk be Ivan Viripajev kortárs orosz szerző Illúziók c. darabját, a Rózsavölgyi Szalonnal koprodukcióban. Tóth Ildikó mesélt a történetről, a szerepéről.

Tovább olvasom

A testőr Székesfehérváron2017. 03. 08.

Ma este a Vígszínház társulatát látjuk vendégül A testőr c. előadással, Eszenyi Enikő, Stohl András és Kern András főszereplésével. A darab sziporkázó komédia a legsikeresebb magyar drámaírótól, Molnár Ferenctől.

Tovább olvasom

Mennyire figyelünk egymásra?2017. 03. 07.

Március 3-án mutattuk be a Rózsavölgyi Szalonban Ivan Viripajev kortárs orosz szerző Illúziók c. művét, a Kozák András Stúdióban március 11-én, szombaton lesz a premier. Varga Mária mesélt a szerepéről, a történetről, a próbafolyamatról.

Tovább olvasom

Carmen, a világító test2017. 03. 03.

Március 4-én, szombaton mutatjuk be Márton László Carmen c. darabját Horváth Csaba rendezésében, Petrik Andreával és Krisztik Csabával a főszerepben. A szenvedélyes, magával ragadó történetről Horváth Csabát kérdeztük, aki egy monumentális díszletben, nagy létszámú csapattal állítja színpadra a művet.

Tovább olvasom

Hirtling Istváné az Aranyalma-díj2017. 03. 01.

A Fejér Megyei Hírlap tizenharmadik alkalommal kérte olvasóit, hogy döntsék el, ki legyen Az év színésze a Vörösmarty Színházban nyújtott teljesítménye alapján. Hétfőn lezárult a szavazás: az Aranyalma-díjat idén Hirtling István kapja.

Tovább olvasom

Nem csereszabatosak a mondatok2017. 03. 01.

A Vörösmarty Színház irodalmi szalont indított Írók reflektorfényben címmel, amelynek első vendége Háy János író, költő, drámaíró volt tegnap délután. A Herner Ferike faterja szerzőjéről megtudtuk, hogy valójában régész szeretett volna lenni, jobb kézzel ír, de bal kézzel fest, rajzol – és még sok más érdekességet is elmesélt.

Tovább olvasom