Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

Cserhalmi György születésnapjára2016. 02. 17.

Február 17-én ünnepli 68. születésnapját Cserhalmi György, a Nemzet Színésze, társulatunk tagja.  

Tovább olvasom

Bemutattuk A velencei kalmárt2016. 02. 14.

Február 13-án, szombaton bemutattuk A velencei kalmárt Bagó Bertalan rendezésében, főszerepekben Gáspár SándorralLászló ZsolttalNagy Péterrel és Radnay Csillával. A velencei kalmár időtálló kérdéseket feszeget: megbízhatunk-e a törvényekben, a nőkben, a pénzben, az emberi kapcsolatokban, az ígért szóban?

Tovább olvasom

"Egy képpel nyíltabban fogalmazok"2016. 02. 14.

Február 13-án a színház Forrás Galériájában megnyílt Kerkay Rita Falak című kiállítása. A szép számban összegyűlt vendégeket, érdeklődőket Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója köszöntötte, a kiállítást Zsótér Sándor Kossuth-díjas rendező, Kerkay Rita volt egyetemi osztályvezető tanára nyitotta meg.

Tovább olvasom

Ajánló

Egy kiemelt hír, esemény ajánlója

Mennyit ér félkilónyi hús?2016. 02. 11.

Hogyan jut el egy ember odáig, hogy ki akarjon vágni egyfontnyi húst a másik emberből? Kirekesztésről, megbélyegzésről beszélgettünk A velencei kalmár Shylockját megformáló László Zsolttal. 

Tovább olvasom

Lábodi Ádám Aranyalma-díjas2016. 02. 10.

A Fejér Megyei Hírlap olvasóinak szavazata alapján Lábodi Ádám az év színésze.

Tovább olvasom

A madártej alján ott a keserű2016. 02. 04.

Mit mond el egy szöveg, és mit a fordítója? Mit hallgat el az egyik, mit a másik? A velencei kalmár fordítójával, Nádasdy Ádámmal beszélgettünk Shakespeare-ről, magázódásról, humorról és a hamarosan bemutatásra kerülő műről.

Február 13-án premier!

Tovább olvasom

Ajánló

Egy kiemelt hír, esemény ajánlója

Nem szeretve lenni2016. 01. 27.

Akit kevésbé szeretnek, soha nem érti pontosan, miért. Mit jelent egyáltalán a „kevésbé”, és kinek a hibája? Akire nem figyelnek oda eléggé, vagy kijátssza a környezetét, vagy ökölbe szorul a keze, és ilyenkor ő a legkíméletlenebb. Rózsi, állami gondozott, gúnynevén Szutyok és Anita, állami gondozott cigánylány, Rózsi barátnője, szeretetet akar, bármi áron. A Rózsit megformálóPálya Pompóniával és az Anitát játszó Kerkay Ritával beszélgettünk.

Tovább olvasom

"Nem hagynak unatkozni a rendezők"2016. 01. 22.

Hirtling Istvánnal a legutóbbi két bemutatójáról beszélgettünk: a Rejtélyes viszonyok Abel Znorkóját, a Play Strindberg Edgarját alakítja. Mindkét történet a magány, elzártság, egyfajta önpusztító belső küzdelem lenyomata.

Tovább olvasom

Szombaton házaspárbaj a színen2016. 01. 20.

2016 első premierjére kerül sor szombaton, 23-án a Pelikán Kamaraszínházban: Szabó K. István rendezésében a Play Strindberg című előadást tekintheti meg a nagyérdemű. A háromszereplős darabban Tóth Ildikót, Hirtling Istvánt és Sághy Tamást láthatjuk.

 

 

Tovább olvasom