Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

III. Béla, a nyugalom királya2017. 08. 19.

Az idei Koronázási szertartásjáték címszereplőjét, III. Bélát hívja életre a színpadon Hirtling István. Társulatunk tagjával a Fejér Megyei Hírlap készített interjút.

Tovább olvasom

Kié az igazság?2017. 08. 17.

Sághy Tamást a III. Béla életéről szóló Koronázási szertartásjátékban egy igencsak különleges karakter szerepében láthatjuk: Lukácsot, az esztergomi érseket alakítja, aki megtagadta Bélától a koronázást. (A címlapfotó a tavalyi Szertartásjátékon készült.)

Tovább olvasom

Almamelléki nosztalgia2017. 08. 16.

Negyven évvel ezelőtt, 1977-ben mutatták be a Szikora János főszereplésével készült, Kihajolni veszélyes! c. magyar filmszatírát. A négy évtizedes jubileum tiszteletére filmvetítéssel egybekötött találkozóra invitálták az alkotócsapat tagjait és a vasútszerető érdeklődőket.

Tovább olvasom
" allowfullscreen>

Elfogadás és megbocsátás2017. 08. 14.

Závodszky Noémi ismét egy rendkívül erős női karakter szerepébe bújik a Koronázási szertartásjátékban: idén az anyakirályné, Eufrozina megosztó személyiségét hívja életre a színpadon.

Tovább olvasom

Évről évre izgalmasabb a produkció2017. 08. 07.

Egyed Attila immáron harmadik alkalommal vesz részt a Koronázási szertartásjátékban: a 2015-ös évben címszereplőként, tavaly pedig egy visszatérés erejéig alakította Könyves Kálmánt. Idén Makár püspök szerepében láthatjuk viszont. A Koronázás.hu interjúja. 

Tovább olvasom

Nagy sikerű premier Dubrovnikban2017. 07. 31.

A hétvégén mutatták be a 68. Dubrovniki Nyári Fesztivál keretében Szikora János rendezésében Händel ritkán hallható operáját, az Orlandót. A művet az eredeti 1733-ban tartott bemutatót követően majd 200 évig elfelejtették, mígnem a XX. század elején újra bekerült a zenei köztudatba, és azóta a barokk opera szerelmeseinek kedvenc darabja.

Tovább olvasom

Szikora János Dubrovnikban rendez2017. 07. 28.

Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója G. F. Händel Orlando c. operáját rendezi a Dubrovniki Nyári Fesztivál keretében. A premier július 28-án lesz egy különleges helyszínen, Lokrum-szigetén, ahol a szereplőknek szó szerint és átvitt értelemben is egy labirintusban kell megtalálniuk egymást és önmagukat.

Tovább olvasom

A testtel is közölni2017. 07. 20.

Idén társulatunk tagját, Krisztik Csabát is jelölték a Kaszás Attila-díjra. A Kultúra.hu portál a nem mindig zökkenőmentes színészi pályájáról, a Horváth Csabával való szakmai kapcsolatáról és a székesfehérvári szerepeiről is kérdezte.

Tovább olvasom

Fergeteges bohózat Szárazréten2017. 07. 13.

Georges Feydeau, a bohózat nagymesterének zseniális megcsalástörténetét mutatjuk be júliusban, A hülyéje c. darabot Widder Kristóf állítja színpadra, és új helyszínen, a Feketehegy-szárazréti Kultúrudvarban lesz a premier július 16-án.

Tovább olvasom