Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

Évről évre izgalmasabb a produkció2017. 08. 07.

Egyed Attila immáron harmadik alkalommal vesz részt a Koronázási szertartásjátékban: a 2015-ös évben címszereplőként, tavaly pedig egy visszatérés erejéig alakította Könyves Kálmánt. Idén Makár püspök szerepében láthatjuk viszont. A Koronázás.hu interjúja. 

Tovább olvasom

Nagy sikerű premier Dubrovnikban2017. 07. 31.

A hétvégén mutatták be a 68. Dubrovniki Nyári Fesztivál keretében Szikora János rendezésében Händel ritkán hallható operáját, az Orlandót. A művet az eredeti 1733-ban tartott bemutatót követően majd 200 évig elfelejtették, mígnem a XX. század elején újra bekerült a zenei köztudatba, és azóta a barokk opera szerelmeseinek kedvenc darabja.

Tovább olvasom

Szikora János Dubrovnikban rendez2017. 07. 28.

Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója G. F. Händel Orlando c. operáját rendezi a Dubrovniki Nyári Fesztivál keretében. A premier július 28-án lesz egy különleges helyszínen, Lokrum-szigetén, ahol a szereplőknek szó szerint és átvitt értelemben is egy labirintusban kell megtalálniuk egymást és önmagukat.

Tovább olvasom
" allowfullscreen>

A testtel is közölni2017. 07. 20.

Idén társulatunk tagját, Krisztik Csabát is jelölték a Kaszás Attila-díjra. A Kultúra.hu portál a nem mindig zökkenőmentes színészi pályájáról, a Horváth Csabával való szakmai kapcsolatáról és a székesfehérvári szerepeiről is kérdezte.

Tovább olvasom

Fergeteges bohózat Szárazréten2017. 07. 13.

Georges Feydeau, a bohózat nagymesterének zseniális megcsalástörténetét mutatjuk be júliusban, A hülyéje c. darabot Widder Kristóf állítja színpadra, és új helyszínen, a Feketehegy-szárazréti Kultúrudvarban lesz a premier július 16-án.

Tovább olvasom

Nyári színház vacsorával2017. 07. 06.

Georges Feydeau, a bohózat nagymesterének zseniális megcsalástörténetét mutatja be júliusban a Vörösmarty Színház: A hülyéje c. darabot Widder Kristóf állítja színpadra, és új helyszínen, a Feketehegy-szárazréti Kultúrudvarban lesz a premier július 16-án. Az előadás előtt egy kellemes vacsorát is elkölthetnek a kedves nézők, mutatjuk, hogy mit.

Tovább olvasom

Az aranykor trónusán2017. 06. 29.

Idén ötödik alkalommal rendezi meg a Koronázási szertartásjátékot dr. Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója. Az alkotóstáb június 28-án a budavári Mária Magdolna-toronyban tartott országos sajtótájékoztatón osztotta meg a szertartásjáték részleteit a sajtó képviselőivel.

Tovább olvasom

Nyári színház új helyszínen2017. 06. 16.

Idén a Pelikán Udvar helyett a Feketehegy-szárazréti Kultúrudvarban tartjuk a nyári színházi előadásainkat. Pénteken sajtótájékoztató keretében ismertettük az új helyszínnel kapcsolatos információkat. A hülyéje c. Feydeau-bohózatot Widder Kristóf rendezi, júliusban négy alkalommal látható majd Szárazréten.

Tovább olvasom

Beszámoló a jótékonysági gyereknapról2017. 06. 14.

2017. május 28-án, vasárnap a Vörösmarty Színház örömmel adott otthont egy gyereknapi jótékonysági programnak, június 13-án, kedden délelőtt pedig sajtótájékoztató keretében számolt be a jótékonysági gyermeknap eredményeiről Váradi Eszter Sára, a rendezvény ötletgazdája.

Tovább olvasom