Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

Krisztik Csaba Kaszás Attila-díjas!2017. 09. 08.

Ma este, a Győri Nemzeti Színházban az országos színházi évadnyitó keretében kihirdették a Kaszás Attila-díj nyertesét: nagy örömünkre idén Krisztik Csaba, társulatunk tagja kapta az elismerést!

Tovább olvasom

Váltson bérletet!2017. 09. 08.

Dr. Cser-Palkovics András polgármester ma megvásárolta az idei évadra szóló színházbérletét. Ne maradjon le a sokszínű repertoárunkról, váltson mihamarabb bérletet a Vörösmarty Színház 2017/2018-as szezonjára!

Tovább olvasom

Apák és fiúk a Tháliában2017. 09. 06.

Hét nap alatt kilenc produkciót láthat a fővárosi közönség a Vidéki Színházak Fesztiválján, amelyet szeptember 4-e és 10-e között hatodszorra rendeznek meg a budapesti Thália Színházban. A találkozón ott lesz a Vörösmarty Színház is az Apák és fiúk c. színművel szeptember 7-én, csütörtökön. Az előadásra minden jegy elkelt!

Tovább olvasom
" allowfullscreen>

Indul az évad!2017. 09. 04.

A 2017/2018-as évadunk hivatalosan kezdetét vette, ma délután évadnyitó társulati ülést tartottunk, melyen Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója köszöntötte a teátrum társulatát, vezetőit, dolgozóit és a sajtó képviselőit.

Tovább olvasom

Irány fesztiválozni!2017. 08. 29.

Fesztiválos szereplésekkel indítjuk a 2017/2018-as évadunkat: szeptember elsején a nyíregyházi Vidor Fesztiválon játsszuk A Herner Ferike faterját és az Illúziókat, szeptember 7-én pedig a budapesti Tháliában, a Vidéki Színházak Fesztiválján debütál az Apák és fiúk.

Tovább olvasom

III. Béla, a nyugalom királya2017. 08. 19.

Az idei Koronázási szertartásjáték címszereplőjét, III. Bélát hívja életre a színpadon Hirtling István. Társulatunk tagjával a Fejér Megyei Hírlap készített interjút.

Tovább olvasom

Kié az igazság?2017. 08. 17.

Sághy Tamást a III. Béla életéről szóló Koronázási szertartásjátékban egy igencsak különleges karakter szerepében láthatjuk: Lukácsot, az esztergomi érseket alakítja, aki megtagadta Bélától a koronázást. (A címlapfotó a tavalyi Szertartásjátékon készült.)

Tovább olvasom

Almamelléki nosztalgia2017. 08. 16.

Negyven évvel ezelőtt, 1977-ben mutatták be a Szikora János főszereplésével készült, Kihajolni veszélyes! c. magyar filmszatírát. A négy évtizedes jubileum tiszteletére filmvetítéssel egybekötött találkozóra invitálták az alkotócsapat tagjait és a vasútszerető érdeklődőket.

Tovább olvasom

Elfogadás és megbocsátás2017. 08. 14.

Závodszky Noémi ismét egy rendkívül erős női karakter szerepébe bújik a Koronázási szertartásjátékban: idén az anyakirályné, Eufrozina megosztó személyiségét hívja életre a színpadon.

Tovább olvasom