Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

Színházi Világnap, 20172017. 03. 27.

Ma van a Színházi Világnap: 2017-ben Isabelle Huppert francia színésznő írt üzenetet ez alkalomból.

Tovább olvasom

Szikora János marad a Vörösmarty Színház igazgatója2017. 03. 24.

Egyhangú döntéssel választotta újra a Vörösmarty Színház igazgatójává Szikora Jánost Székesfehérvár közgyűlése. A megbízatás öt évre szól, így a régi-új igazgató 2022. július 31-ig tölti be a posztot.

Tovább olvasom

Párbeszéd a Carmenről2017. 03. 23.

Tegnap délután az Írók reflektorfényben c. sorozatunk vendége Márton László volt, a Carmen szerzője. Márton Lászlóval Perczel Enikő dramaturg és Horváth Csaba rendező beszélgetett a drámai műfaj szépirodalomban elfoglalt helyéről, az olvasás öröméről és a Carmen c. előadás eddigi visszajelzéseiről.

Tovább olvasom

Ajánló

Egy kiemelt hír, esemény ajánlója

Vendégjátékkörút2017. 03. 23.

Útra kelt a Vörösmarty Színház: A rajongókat Budapesten, A Herner Ferike faterját a Jurányiban, a Psychét a tatabányai MOST Fesztiválon láthatják a kedves nézők.

Tovább olvasom

A szakmai bizottság támogatja Szikora Jánost2017. 03. 21.

Ellenszavazat és tartózkodás nélkül szavazták meg a Vörösmarty Színház igazgatói munkakörére egyetlenként pályázó jelöltet. Az előadó-művészeti szervezetek támogatásáról és sajátos foglalkoztatási szabályairól szóló törvény előírásai szerint létrehozott szakmai bizottság meghallgatta a Vörösmarty Színház igazgatói munkakörére pályázatot benyújtó Szikora Jánost, valamint értékelte pályázatát.

Tovább olvasom

Tíz év felelevenítése a New York Művész Páholyban2017. 03. 21.

Juhász Anna, napjaink irodalmi életének kiemelkedő alakja 2013 márciusában indította útjára a New York Kávéházban a New York Művész Páholyt, amelynek négyéves születésnapi évfordulóján Szikora János igazgató és Zoób Kati divattervező volt a vendége. Az est a két alkotó közös színházi munkáinak felelevenítéséről szólt.

Tovább olvasom

Ajánló

Egy kiemelt hír, esemény ajánlója

Musil a Nemzeti Színházban2017. 03. 20.

A székesfehérvári Vörösmarty Színház különleges hangulatú és látványvilágú előadásával Budapestre készül: Robert Musil A rajongók c. darabja Szikora János rendezésében a Nemzeti Színház Gobbi Hilda Színpadán látható március 22-én és 23-án.

Tovább olvasom

Casting a Vörösmarty Színházban!2017. 03. 17.

A Vörösmarty Színház Dés László – Geszti Péter – Grecsó Krisztián: A Pál utcai fiúk című zenés játékához énektudással rendelkező 16 év fölötti fiúkat keres. 

Tovább olvasom

Anconai szerelmeseink a Tháliában2017. 03. 17.

Március 19-én, vasárnap Budapesten játsszuk az Anconai szerelmeseket a Thália Színház Humorfesztiválja keretében. A fesztiválon március 17. és 19. között összesen nyolc produkciót mutatnak be.

Tovább olvasom