Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

Gyereknap a színházban2017. 05. 23.

2017. május 28-án, vasárnap a Vörösmarty Színház örömmel ad otthont egy gyereknapi jótékonysági programnak, melynek ötletgazdája Váradi Eszter Sára, társulatunk tagja. Lesz meseolvasás, lufihajtogatás, kézműves foglalkozások, fotózkodás, kiállításmegnyitó,  zene és tánc!

Tovább olvasom

Évadot hirdettünk!2017. 05. 19.

Dr. Szikora János igazgató, Bagó Bertalan művészeti vezető, Hargitai Iván prózai tagozatvezető, Horváth Csaba tánctagozat-vezető 2017. május 19-én sajtótájékoztatón ismertette a Vörösmarty Színház 2017/2018-as évadát. A következő évad kínálatában a zenés, szórakoztató darabok mellett jelen lesz a kortárs irodalom is. 

Tovább olvasom

Horváth Csaba Lábán Rudolf-díjas!2017. 05. 10.

Horváth Csaba, színházunk tánctagozat-vezetője az V. Vonósnégyes című koreográfiájáért elnyerte a 2016-os év legkiemelkedőbb táncelőadásának járó Lábán Rudolf-díjat! Szívből gratulálunk!

Tovább olvasom

Ajánló

Egy kiemelt hír, esemény ajánlója

Új bemutatónk: A Pál utcai fiúk2017. 05. 03.

Molnár Ferenc regénye nyomán Dés László − Geszti Péter − Grecsó Krisztián alkalmazták színpadra A Pál utcai fiúkat, a magyar irodalom egyik legszívbemarkolóbb alkotását. A zenés darabot szeptemberben mutatjuk be a Vörösmarty Színház Nagyszínpadán Keszég László rendezésében. Ma délelőtt volt az olvasópróba, mutatjuk a fotókat.

Tovább olvasom

Rendelkezzen adója 1%-ával2017. 04. 27.

Amennyiben Önnek is szívügye a színház, kérjük, csatlakozzon az ARTeatrum Alapítvány célkitűzéseihez adója 1%-ával.

Tovább olvasom

Bohózat a színen2017. 04. 26.

Georges Feydeau, a bohózat nagymesterének zseniális megcsalástörténetét  mutatjuk be nyáron a Pelikán Kamaraszínházban: A hülyéje c. darabot Widder Kristóf állítja színpadra. Kedden volt a bohózat olvasópróbája.

Tovább olvasom

Ajánló

Egy kiemelt hír, esemény ajánlója

Az Írók színháza2017. 04. 24.

Április 20. és 23. között 24. alkalommal rendezték meg a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált, amely a nemzetközi könyves világ jegyzett eseménye, a térség meghatározó szakmai és kulturális fóruma – a tavalyi évhez hasonlóan idén is jelen volt a fesztiválon a székesfehérvári Vörösmarty Színház.

Tovább olvasom

Műsorváltozás2017. 04. 21.

Felhívjuk kedves nézőink figyelmét, hogy az idei évadra meghirdetett Doktor Proktor és a Holdkaméleonok c. gyerekelőadás helyett A csúnya kacsa c. mesejátékot tűzzük műsorra. A darabcsere a Frakk, Lúdas Matyi, Mekk Elek, Misi Mókus, Süsü és Szaffi bérleteseket érinti.

Tovább olvasom

Esterházy, akinek mindene a nyelv2017. 04. 20.

Április 19-én az Írók reflektorfényben c. sorozatunk vendége volt Radnóti Zsuzsa Kossuth- és Jászai Mari-díjas dramaturg, az MTA Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia tagja. Radnóti Zsuzsával Perczel Enikő dramaturg és Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója beszélgetett. Az est egyik különlegességét az adta, hogy Esterházy Péter Mercedes Benz c. drámájából olvastak fel részleteket színészeink.

Tovább olvasom