Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

Závodszky Noémi Príma-díjas!2017. 11. 13.

Idén tizenkettedik alkalommal adták át a Fejér Megyei Príma-díjakat Székesfehérváron. Nagy örömünkre a Magyar Színház kategóriában, a közönség szavazatai alapján Závodszky Noémi, társulatunk tagja vehette át az elismerést.

Tovább olvasom

Közlemény2017. 11. 10.

Szikora János igazgató közleménye. 

Tovább olvasom

Elindul az Esti vers2017. 10. 31.

Elindul az Esti vers – péntek esténként hét óra előtt tíz perccel a Fehérvár Televízióban! A vers mindenkihez szól, szeretnénk, ha a közönség elengedné magát, érezné és átérezné a versek nyújtotta felejthetetlen pillanatokat. A műsor a Vörösmarty Színház és a Fehérvár Televízió együttműködésében valósul meg. 

Tovább olvasom
" allowfullscreen>

Világhírű opera Szikora János rendezésében2017. 10. 28.

Október 28-án, szombaton mutatja be az Erkel Színház A hugenották c. háromrészes operát Szikora János, színházunk igazgatójának rendezésében. Giacomo Meyerbeer darabját az Európa-szerte ismert Oliver von Dohnányi vezényli és francia nyelven, magyar és angol felirattal játsszák.

Tovább olvasom

Szépirodalmi kalandozás egyszer, megismételhetetlenül2017. 10. 26.

Október 31-én, kedden 19 órától a Színház Kávézóban látjuk vendégül a Független Színművészetért Alapítvány és a Manna Produkció közös előadását, a Kortalan Kortárs elnevezésű sorozat Bilincs/Szabadság c. egyszeri alkalommal játszott, csak a fehérvári nézőknek szóló produkcióját.

Tovább olvasom

Géniuszok kézfogója2017. 10. 22.

Vasárnap délután Géniuszok kézfogója címmel Kodály Zoltán születésének 135., halálának 50.; Arany János születésének 200. és halálának 135. évfordulójára ünnepi műsorral emlékeztek a Hermann László Zeneművészeti SZG és AMI tanárai és volt növendékei és a Vörösmarty Színház művészei. Az izgalmas és színes műsort Sághy Tamás rendezte.

 

Tovább olvasom

Kamaraszínházi ajánlatunk novemberre2017. 10. 20.

Novemberben több bérletszünetes előadást is játszunk a Kozák András Stúdióban és a Pelikán Kamaraszínházban: a tavalyi évad kedvelt darabjait és az új bemutatókat is ajánljuk az őszi estékre. Lesz színmű, kereséstörténet és groteszk komédia – igazi színházi csemegék nem csak ínyenceknek! 

Tovább olvasom

Írók reflektorfényben2017. 10. 17.

A 2017/18-as évad első irodalmi eseményeként a Vörösmarty Társaság íróit-költőit láttuk vendégül Irodalmi Szalonunkban október 16-án, hétfőn délután, telt ház előtt. A verseket színészeink közvetítették, Cserta Gábor pedig zenéjével emelte az est fényét.

Tovább olvasom

Új bemutatók a láthatáron2017. 10. 13.

Zajlik az élet a Vörösmarty Színházban: három előadás próbafolyamata vette kezdetét, amelyből kettő – a Jövőre veled ugyanitt és az Isten pénze – a veszprémi Petőfi Színházzal koprodukcióban készül Hargitai Iván rendezésében. A Jóembert keresünk csapata is elkezdte a próbákat, a Brecht-művet Bagó Bertalan állítja színpadra.

Tovább olvasom