Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

PRO THEATRO-DÍJátadó a Julius Caesar nagy sikerű premierjén2022. 10. 09.

Szép hagyomány a város kulturális életében, hogy a színházi évad első premierje keretében adják át a Pro Theatro-díjat, amellyel Székesfehérvár Önkormányzata ismeri el a színházi világban dolgozók munkáját. Idén a Bagó Bertalan rendezte, Shakespeare Julius Caesar darabbal indult a Vörösmarty Színház 2022/2023-as évada.

Tovább olvasom

Rímelni a mára - bemutatjuk a Julius Caesart2022. 10. 06.

Október 8-án a székesfehérvári Vörösmarty Színházba költözik egy rég elfeledett Róma. Ami akár ma is lehet. Ami itt is lehet. Ami bárhol lehet. Shakespeare klasszikusát Bagó Bertalan vitte színpadra. A főbb szerepekben Gáspár Sándor, Sághy Tamás, Sarádi Zsolt, Krisztik Csaba és Imre Krisztián.

Tovább olvasom

Istenség a realitások fölött - Gáspár Sándor cézárja2022. 10. 05.

Véghajrában a Julius Caesar. Október 8-án a Nagyszínpadon debütál a Shakespeare-klasszikus, a címszerepben pedig Gáspár Sándor. Hatalmi játszmák, politikai gyilkosság, polgárháború, megtisztulás. Vagy mégsem...

Tovább olvasom

Rideg egyszerűség és üszkös vasbeton - avagy a Julius Caesar díszlete2022. 10. 03.

Nincs könnyű dolga díszlettervezőnek, ha egy ókori római történet, amely párszáz évet utazva az időben Shakespeare tollából röppent ki, a XXI. században kerül színpadra. Vereckei Rita azonban az utalások és a modern kor egyvelegének mestere. Így repül a mi Julius Caesarunk időben és térben a mába.

Tovább olvasom

A XXI. század szabadsága2022. 09. 28.

„Ezt a napot Petőfi napjának nevezze a magyar nép; mert ezt a napot ő állítá meg az égen, hogy alatta végig küzdhesse a nemzet hosszúra nyúlt harcát szabadsága elleneseivel!” Így kezdődött 1973-ban az „első magyar rockopera”, amely hegyeket mozgatott meg, tornyokat döntött – köszönhetően Paál Istvánéknak. És így kezdődik ma is, 50 évvel később a Petőfi rock a Pelikán Fészekben.

Tovább olvasom

Bujtor István emlékére új bérletházat nyitottunk2022. 09. 27.

Tizenhárom éve ment el színházunk egykori legendás tagja, Bujtor István. A magyar Bud Spencer idén lett volna 80 éves, ám 67 évesen, 2009. szeptember 25-én örökre eltávozott. 1988-tól kilenc éven át erősítette társulatunkat, emlékére idén egy új, nevét viselő bérletházat indítottunk.

Tovább olvasom

eSzínház Fesztivál díjat kapott Tóth Ildikó!2022. 09. 26.

Az eSzínház Fesztiválon a szakmai zsűri és a közönség szavazatai alapján a legjobb női főszereplő TÓTH ILDIKÓ lett A Vágy nevű villamos c. előadásban nyújtott alakításáért. Az ünnepélyes díjátadó gála október 25-én lesz a Katona József Színházban. Szívből gratulálunk!

Tovább olvasom

Cintárnyéros cudar világ - mulatsággal nyitottunk évadot2022. 09. 26.

Cintányéros cudar világ címmel szerveztünk évadnyitó mulatságot. Kulisszajárás, Activity, gyorsöltözés, női jóga, próbabetekintő, fotósarok, különleges városnézés, zenés műsorok, kedvezmények és nyeremények várta népeszámú közönségünket szeptember 24-én játszóhelyeinken. 

Tovább olvasom

Elmarad a Szentivánéji álom szeptember 23-án és 27-én!2022. 09. 22.

A Vörösmarty Színház értesíti kedves közönségét, hogy a szeptember 23-ra és 27-re meghirdetett Szentivánéji álom című előadások elmaradnak: Egyik főszereplőnk, Ladányi Júlia sajnos tüdőgyulladást kapott, így nem tud színpadra lépni. A színésznő nevében is őszinte sajnálatunkat fejezzük amiatt, hogy a két pótelőadás nem jöhet létre, és biztosítjuk kedves közönségünket, hogy a pótlási lehetőségekről hamarosan minden információt megosztunk! Köszönjük szépen a megértésüket, bizalmukat, türelmüket, Ladányi Júliának pedig sok forró teát, és mielőbbi gyógyulást kívánunk!

Tovább olvasom