Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

Ilyen volt nálunk advent 3. hétvégéje2017. 12. 18.

Az elmúlt hétvégén több izgalmas esemény is történt színházunkban: pénteken nagy sikerrel bemutattuk a Halál Thébában c. görög drámatrilógiát, szombaton a Vörösmarty Irodalmi Szalon vendége volt a Jelenkor folyóirat, a vasárnapot pedig adventi családi program színesítette.

Tovább olvasom

Miből áll össze egy ember?2017. 12. 15.

Jon Fosse norvég drámaíró Halál Thébában c. darabja az Oidipusz-trilógia lenyűgöző kortárs színpadi átirata, amelyet Horváth Csaba rendezésében mutat be a székesfehérvári Vörösmarty Színház december 15-én. Az Oidipuszt megformáló Kádas Józseffel beszélgettünk igazságkeresésről, sorsszerűségről és az apró gesztusok fontosságáról.

Tovább olvasom

Vendégünk: a Jelenkor folyóirat!2017. 12. 12.

December 16-án, szombaton 17 órától a Vörösmarty Irodalmi Szalon vendége lesz a Jelenkor irodalmi folyóirat: Kukorelly Endre író, költő, kritikussal; Kiss Tibor Noé író-újságíróval és a Jelenkor főszerkesztőjével, Ágoston Zoltánnal Kozma Ágnes beszélget. Helyszín: Színház Kávézó.

Tovább olvasom
" allowfullscreen>

Újnorvég líraiság magyar nyelven2017. 12. 07.

Jon Fosse világhírű norvég drámaíró Halál Thébában c. drámája az Oidipusz-trilógia lenyűgöző kortárs színpadi átirata, amely Horváth Csaba rendezésében lesz látható a Kozák András Stúdióban. A december 15-i premier előtt a darab fordítójával, Domsa Zsófiával beszélgettünk a műről, a szerzőről és arról, hogyan lehet a szikár norvég szövegnek magyar nyelven formát adni.

Tovább olvasom

Húsz órán át olvastuk az Élet Könyvét2017. 12. 04.

December 3-án, advent első vasárnapján éjfélkor véget ért a VI. Újszövetség-maraton a Vörösmarty Színházban. A nagyszínpadon önkéntes jelentkezők húsz órán át, megszakítás nélkül olvasták a Szentírást. A kávézóban pedig zenei műsor emelte az adventi esemény fényét.

Tovább olvasom

Közönségváró az előcsarnokban2017. 12. 01.

Ebben a félévben utoljára várták élő zenével a közönséget a színház kávézójában a Hermann-zeneiskolások. A koncert egy izgalmas tanári hangversennyé alakult át, ahol Palócz Réka igazgató asszony és Fóris István szakmai igazgatóhelyettes is csatlakozott a fellépőkhöz. 

Tovább olvasom

Akadálymentesített Pletykák2017. 11. 27.

December 3-a a Fogyatékossággal Élő Emberek Világnapja, ez alkalomból 2017. december 2-án a Pletykák c. bohózat teljes körűen akadálymentesítve tekinthető meg. Az eseményt hétfő reggel sajtótájékoztató keretében ismertette Mahlerné Köfner Anikó, Spányi Antal és Matuz János.

Tovább olvasom

Esendő emberek egy varázsdobozban2017. 11. 23.

November 25-én mutatjuk be Bertolt Brecht Jóembert keresünk c. színművét. A premier előtt álló előadásról, az emberi jóságról és a Brechttel való viszonyáról kérdeztük a darab rendezőjét, a teátrum művészeti vezetőjét, Bagó Bertalant.

Tovább olvasom

Tanteremszínházi előadás Lábodi Ádámmal2017. 11. 16.

November 16-án, csütörtök délután sajtótájékoztató keretében ismertettük a most induló tanteremszínházi projektünket: Kai Hensel Klamm háborúja c. darabját Lábodi Ádám játssza az erre pályázó középiskolák 11. és 12. évfolyamos diákjainak a saját iskolájukban. Az előadás és a pályázás részleteiről cikkünkben olvashatnak.

Tovább olvasom