Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

Következő bemutatónk: a Carmen2017. 01. 25.

Ma délelőtt volt a készülő Carmen c. produkció olvasópróbája. A szenvedélyes, magával ragadó történetet Horváth Csaba állítja színpadra, és március elején lesz a bemutatója.  

Tovább olvasom

Apák és fiúk premier2017. 01. 23.

Szombaton volt az Apák és fiúk c. színmű magyarországi ősbemutatója Bagó Bertalan rendezésében. A darab egy generációs látkép, egy családi panoráma, amely a fiatalok és idősek, az ideológiák közti konfliktusokról beszél – nagyszerű fehérvári szereplőgárdával.

Tovább olvasom

„Bazarov a barátom”2017. 01. 20.

Brian Friel Apák és fiúk c. színműve magyarországi ősbemutató lesz a Vörösmarty Színházban Bagó Bertalan rendezésében január 21-én, szombaton. A darab egyik legellentmondásosabb figuráját Nagy Péter játssza – vele beszélgettünk arról, miért is tekint barátként Bazarovra.

Tovább olvasom

Ajánló

Egy kiemelt hír, esemény ajánlója

„Ma mit nevezünk értéknek?”2017. 01. 18.

Január 19-én, csütörtökön mutatjuk be Blaskó Borbála legújabb rendezését, amely a Pukedli−Hajsza címet viseli.  A performansz-előadás különleges látványvilággal, egyedi és érzékeny látásmóddal beszél az értékről mint fogalomról, a női-férfi kapcsolatokról. Blaskó Borbálát kérdeztük.

Tovább olvasom

A Döntés − az érzékszervekre ható kiállítás2017. 01. 16.

A Magyar Kultúra Napjának székesfehérvári rendezvényeiről és A Döntés című, országos jelentőségű kiállításról dr. Cser-Palkovics András polgármester, Kulcsár Mihály, a Szent István Király Múzeum igazgatója, valamint a három alkotó, Somogyi Győző festőművész és grafikusművész, Párkányi Raab Péter szobrászművész és fotóművész, továbbá Tóth Norbert, a kiállítás kurátora tartott hétfőn délután sajtótájékoztatót a Vörösmarty Színházban. Az eseményen részt vettek a rendezvények házigazdái is: dr. Szikora János színházigazgató és Kiss Dorottya, a Szabadművelődés Háza igazgatója.

Tovább olvasom

A szerep védelme alatt2017. 01. 05.

Mi is az a beavató színház és milyen céllal alkalmazzák? Hogyan fejlődik ez által a fiatalok személyisége? Hogyan segít megérteni egy előadást? Kérdéseinkre Láposi Réka, a Vörösmarty Színház művészeti főtitkára válaszolt, aki évek óta színjátszó csoportokat vezet és drámapedagógiával foglalkozik.

Tovább olvasom

Ajánló

Egy kiemelt hír, esemény ajánlója

Pukedli-premier2016. 12. 27.

December 26-án volt a Pukedli bemutatója az Átriumban. Blaskó Borbála performanszát Witold Gombrowicz Yvonne, burgundi hercegnő c. műve inspirálta, és a budapesti Átrium Film-Színházzal koprodukcióban készült. 

Tovább olvasom

Áldott karácsonyt!2016. 12. 23.

A Vörösmarty Színház társulata áldott karácsonyi ünnepeket és élménydús színházi estéket kíván az új esztendőre!

Tovább olvasom

Szózat 1802016. 12. 19.

Vörösmarty Mihály 180 éve, 1836 decemberében írta meg a Szózatot, amely a Himnusz mellett második nemzeti énekünkké vált. Hétfőn 10 órakor több mint 250 diák a színház színpadán Kozáry Ferenc színművész közreműködésével együtt szavalta Vörösmarty sorait.

 

Tovább olvasom