Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

Meseszerű történet létfilozófiai kérdésekkel2017. 10. 06.

Október 7-én a Pelikán Kamaraszínházban Georg Büchner Leonce és Léna c. kereséstörténete nyitja azon különleges előadások sorát, amelyek meghatároznák a Pelikán arculatát a jövőben – fiatal tehetségekkel, kísérletező, progresszív előadásokkal újulna meg a játszóhely. A premier előtt a darab rendezőjével, Kovács D. Dániellel beszélgettünk munkamódszerről, gyilkosos játékról és arról, miért jó rágózni próba alatt.

Tovább olvasom

A vidámságé lesz a főszerep2017. 10. 03.

Az őszi estéket érdemes a Vörösmarty Színházban tölteni, mert bármilyen idő legyen is kint, nálunk garantált a jó hangulat: az október-novemberi vígjátékainkat gyűjtöttük egy csokorba, nem érdemes lemaradni egyikről sem! Ugyanis lesz itt bohózat, vígjáték, zenés komédia, azaz szem nem maradhat szárazon – a nevetéstől.

Tovább olvasom

Vígjáték? Szatíra? Kereséstörténet?2017. 10. 03.

Október 7-én a Pelikán Kamaraszínházban a Leonce és Léna c. darabot mutatjuk be Kovács D. Dániel rendezésében. Georg Büchner nagy hatású, halhatatlan művét érdemes időről időre felfedeznünk magunknak.

Tovább olvasom

Ajánló

Egy kiemelt hír, esemény ajánlója

Egyszer volt, hol nem volt2017. 09. 29.

Minden év szeptember 30-án, Benedek Elek születésnapján ünnepeljük a magyar népmese napját – ez alkalomból négy színészünk, Kerkay Rita, Kiss Diána Magdolna, Tóth Ildikó és Kelemen István olvastak fel a Felsővárosi Óvoda csoportjaiban péntek délelőtt.

Tovább olvasom

A Városházán köszöntötték színészeinket2017. 09. 25.

Kiváló színművészeket köszöntött dr. Cser-Palkovics András polgármester a Városházán. Váradi Eszter Sárának Elismerő Emlékérmet adott át a jubileumi huszadik évada kezdetén, valamint gratulált az országos szakmai díjakhoz Krisztik Csabának és Nagy Péternek. Az ünnepi találkozón részt vett dr. Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója és a város alpolgármesterei.

 

Tovább olvasom

Kritikus szemmel nézni a világot2017. 09. 25.

Nagy Péter a Vidéki Színházak Országos Fesztiválján az Apák és fiúk című darabban nyújtott teljesítményéért, Bazarov megformálásáért kapott elismerést a Thália Színházban. A díj ürügyén készített interjút vele a Fejér Megyei Hírlap.

Tovább olvasom

Ajánló

Egy kiemelt hír, esemény ajánlója

Fergeteges bohózat a színen2017. 09. 21.

Georges Feydeau, a bohózat nagymesterének zseniális megcsalástörténetét mutatjuk be szeptember 23-án, szombaton a Nagyszínpadon. A hülyéje c. darabot Widder Kristóf rendezte, és júliusban már sikerrel debütált a Feketehegy-szárazréti Kultúrudvarban.

Tovább olvasom

Matuz János Pro Theatro-díjas!2017. 09. 18.

Szombaton, A Pál utcai fiúk bemutatója előtt adták át a Pro Theatro Civitatis Albae Regalis díjat. Az elismerést ezúttal Matuz János író, rendező, forgatókönyvíró, a Vörösmarty Színház művészeti intendánsa vehette át.

Tovább olvasom

Egy jól megkomponált mikrovilág2017. 09. 15.

Szombaton mutatjuk be a Dés László – Geszti Péter – Grecsó Krisztián által írt nagy sikerű zenés darabot, A Pál utcai fiúkat. Az előadás rendezőjét, Keszég Lászlót kérdeztük a Molnár-történet időtlenségéről és az általa elképzelt produkció részleteiről.

Tovább olvasom