Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

Az év díszlettervezője: Antal Csaba2018. 01. 12.

2018. január 11-én a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete és a Magyar Látvány-, Díszlet- és Jelmeztervező Művészek Társasága a Látványtér 2017 szakmai kiállításának finisszázsa keretében adta át Az Év Díszlettervezője és Az Év Jelmeztervezője szakmai díjakat. Az Év Díszlettervezője elismerést Antal Csaba vehette át a Carmen c. előadásunk látványáért.

Tovább olvasom

Vendégünk a Tiszatáj2018. 01. 10.

Január 18-án 17 órától a Vörösmarty Irodalmi Szalon vendége lesz a szegedi Tiszatáj folyóirattól Tóth Ákos irodalomtörténész, kritikus, tanár, Orcsik Roland író, műfordító, szerkesztő és Annus Gábor tanár, szerkesztő; a beszélgetést Kozma Ágnes vezeti. A belépés ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Tovább olvasom

Egy ősbemutató és egy klasszikus2018. 01. 03.

2018 első napjaiban két próbafolyamat vette kezdetét, és mindkét darabhoz a Tasnádi fivérek neve kötődik: a Régimódi történet c. Szabó Magda-regényből készült színpadi adaptációt Tasnádi Csaba állítja színpadra, a KARTONPAPA c. komédiát pedig Tasnádi István írta színházunk felkérésére. Mindkét darabnak február elején lesz a bemutatója.

Tovább olvasom
" allowfullscreen>

Karácsonyi üdvözlő2017. 12. 24.

Áldott karácsonyi ünnepeket és színházi élményekben gazdag boldog új esztendőt kíván a Vörösmarty Színház társulata! 

Tovább olvasom

Szózat-ünnep2017. 12. 19.

Vörösmarty Mihály 181 éve, 1836 decemberében írta meg a Szózatot, amely a Himnusz mellett második nemzeti énekünkké vált. December 19-én, kedden este 19 órakor közel 250 diák a színház színpadán Tűzkő Sándor színművész közreműködésével együtt szavalta Vörösmarty sorait.

Tovább olvasom

Ilyen volt nálunk advent 3. hétvégéje2017. 12. 18.

Az elmúlt hétvégén több izgalmas esemény is történt színházunkban: pénteken nagy sikerrel bemutattuk a Halál Thébában c. görög drámatrilógiát, szombaton a Vörösmarty Irodalmi Szalon vendége volt a Jelenkor folyóirat, a vasárnapot pedig adventi családi program színesítette.

Tovább olvasom

Miből áll össze egy ember?2017. 12. 15.

Jon Fosse norvég drámaíró Halál Thébában c. darabja az Oidipusz-trilógia lenyűgöző kortárs színpadi átirata, amelyet Horváth Csaba rendezésében mutat be a székesfehérvári Vörösmarty Színház december 15-én. Az Oidipuszt megformáló Kádas Józseffel beszélgettünk igazságkeresésről, sorsszerűségről és az apró gesztusok fontosságáról.

Tovább olvasom

Vendégünk: a Jelenkor folyóirat!2017. 12. 12.

December 16-án, szombaton 17 órától a Vörösmarty Irodalmi Szalon vendége lesz a Jelenkor irodalmi folyóirat: Kukorelly Endre író, költő, kritikussal; Kiss Tibor Noé író-újságíróval és a Jelenkor főszerkesztőjével, Ágoston Zoltánnal Kozma Ágnes beszélget. Helyszín: Színház Kávézó.

Tovább olvasom

Újnorvég líraiság magyar nyelven2017. 12. 07.

Jon Fosse világhírű norvég drámaíró Halál Thébában c. drámája az Oidipusz-trilógia lenyűgöző kortárs színpadi átirata, amely Horváth Csaba rendezésében lesz látható a Kozák András Stúdióban. A december 15-i premier előtt a darab fordítójával, Domsa Zsófiával beszélgettünk a műről, a szerzőről és arról, hogyan lehet a szikár norvég szövegnek magyar nyelven formát adni.

Tovább olvasom