Híreink

A Vörösmarty Színház legfrissebb hírei

Hirtling István: Három a magyar igazság2018. 11. 16.

Mindössze két hét van hátra Az ember tragédiája 1. december első hétvégéjén történő bemutatójáig, így kíváncsiak voltunk, hogy a Jászai-Mari díjas Hirtling István és a fiatal, a társulathoz szeptemberben csatlakozott Kovács Tamás hogyan várja a bemutatót.

Tovább olvasom

160 fős előadói apparátussal hozza el az Opera a Turandotot színházunkba2018. 11. 15.

A Magyar Állami Operaház az ország legnagyobb kulturális intézményeként küldetésének tekinti, hogy az opera üzenetét minél több magyarlakta településre eljuttassa. Ennek jegyében hirdette meg a budapesti dalszínház 2018/19-es, „Puccini Itáliája”- évadában „Operát az Operából!” elnevezésű turnéját, aminek részeként az itáliai zeneszerző utolsó műve november 23-án koncertszerű változatban látogat a Vörösmarty Színházba.

Tovább olvasom

Álljunk meg egy pillanatra és készüljünk fel lélekben is az év legszebb ünnepére!2018. 11. 12.

A karácsonyi készülődés jegyében már 7. alkalommal rendez Újszövetség Maratont a Vörösmarty Színház december 2-án vasárnap 9 órától. Advent első hétvégéjén 22 óra 10 percig olvassák fel a résztvevők a részleteket az egyházi vezetőkkel egyeztetve a Szent István Társulat által kiadott Bibliából.

Tovább olvasom
" allowfullscreen>

A modernkori lengyel állam megalapításának 100. évfordulóját ünnepeltük2018. 11. 05.

A modernkori lengyel állam megalapításának 100. évfordulója alkalmából november 5-én Kazimiera Illakowiczówna: „Ösvény az út mellett” című monodrámáját Ewa Dalkowski lengyel színművésznő mutatta be a Vörösmarty Színház színpadán. Az előadás előtt nyílt meg „A függetlenség útjai - Polonia restituta 1918” címmel a Lengyel Kutatóintézet és Múzeum összeállításában készült vándorkiállítás, amely egészen november 28-ig látható a teátrum emeleti galériáján.

Tovább olvasom

Gáspár Sándor: „Felelősségünk van a darab bemutatójával!”2018. 10. 29.

Az aradi vértanúk emléknapjára a Perelj, uram! magyarországi ősbemutatójával készültünk. Szikora János rendezésében a 2010-ben elhunyt fehérvári író, tanár és festőművész Sobor Antal kisregényéből Román Károly készítette elő a színpadi adaptációt, amely az 1848-as szabadságharc idején két lelkész megrendítő történetét mutatja be. 

Tovább olvasom

Szikora János: Vargabetűvel értem egyenesbe2018. 10. 26.

Szikora János jogászdoktor, színházigazgató, rendező, Jászai Mari-díjas, érdemes művész, a székesfehérvári Vörösmarty Színház igazgatója a Magyar Érdemrend tisztikeresztjét vehette át Gulyás Gergelytől, a Miniszterelnökséget vezető minisztertől Szent István ünnepén, augusztus 20-án. A Regio Regia interjúja.

Tovább olvasom

Olvasópróbával kezdődött a felkészülés Az ember tragédiájára2018. 10. 16.

Az ember tragédiája 1. címmel mutatjuk be december 1-jén Madách Imre drámai költeményét, amelyet művészeti vezetőink, Bagó Bertalan, Hargitai Iván, Horváth Csaba és Szikora János igazgató közösen állítanak színpadra.

Tovább olvasom

Chicago közelebb van, mint gondolná!2018. 10. 15.

A Vörösmarty Színház 2018/19-es évadának első nagyszínpadi bemutatója John Kander − Fred Ebb − Bob Fosse: Chicago című musicalje, amelyet Horváth Csaba állít színpadra. A darab sikerének titkairól beszélgettünk a próbák közepette a Roxie Hartot játszó Kiss Diána Magdolnával és riválisával, a férjgyilkosok királynőjeként a Velma Kellyt alakító Varga Gabriellával.

Tovább olvasom

Különleges köntösben Az ember tragédiája: 15 szín – 4 rendező2018. 10. 08.

Székesfehérváron 200 évvel ezelőtt kezdődött a magyar nyelvű színjátszás hivatalos pártolása. Ennek tiszteletére a Vörösmarty Színház december első hétvégéjén mutatja be Madách Imre örökérvényű remekművét, Az ember tragédiája 1. címmel.

Tovább olvasom