Megyünk a POSZT-ra!

2018. 03. 19.

Beválogatták az idei POSZT versenyprogramjába a Halál Thébában c. előadásunkat! A fesztivált 2018. június 7. és 16. között rendezik meg Pécsen. 

A 18. Pécsi Országos Színházi Találkozó, válogatói – Regős János színpadi szerző, szakíró, színész, rendező, valamint Térey János író, költő, drámaíró, műfordító – a 2018-as versenyprogramba a 2017. március 1. és 2018. március 10. között bemutatásra kerülő (illetve az előző válogatói ciklus utolsó két hetében bemutatott, a korábbi válogatók által meg nem tekintett) előadások közül 7 nagyszínházi és 7 kamara-előadást választottak ki.

A két válogató Balog Józsefet, a MASZK Egyesület elnökét, illetve Bazsányi Sándort, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar esztétika szakának megbízott tanszékvezetőjét választotta segítőnek.

A Halál Thébában előadásunkat 2017. december 15-én mutattuk be a Kozák András Stúdióban. Jon Fosse világhírű norvég drámaíró az Oidipusz-trilógiából lenyűgöző kortárs színpadi átiratot készített, esszenciává sűrítve a történetet, és mindvégig fenntartva a pattanásig feszülő izgalmat. A darab érzelmeket kifejező tűpontos dialógjainak és Horváth Csaba egyedi mozgásszínházi világának találkozásából egy költői, érzéki előadás született a stúdióban.

Gratulálunk az előadás rendezőjének, Horváth Csabának és valamennyi alkotójának!