Vendégünk volt a Hévíz

2018. 03. 13.

Március 13-án a Vörösmarty Irodalmi Szalon vendége volt a 25 éves Hévíz folyóirat. A fehérvári esten a lap közelmúltjáról és jövőjéről mesélt a négy meghívottunk: Fehér Renátó költő, a Hévíz új szerkesztője, akinek idén tavasszal jelenik meg második verseskötete, Szálinger Balázs költő, a Hévíz nemrég leköszönt főszerkesztője és Vajna Ádám költő, a legfiatalabb munkatárs a Hévíz fedélzetén, aki első verseskötetére készül, valamint Czinki Ferenc író, a Hévíz székesfehérvári szerzője.

Az idén 25 éves folyóirat mintegy 6 éve vált országosan ismertté, amikor új szerkesztők (Cserna-Szabó András és Szálinger Balázs) vette kezébe a lapot. A negyedévente megjelenő folyóirat a magazin jellege, a sok itt induló fiatal költő és a zalai, balatoni, dunántúli ízek megtartása miatt egyedi a hazai folyóiratpiacon.

Több mint százfős közönség előtt tartott lapszámbemutatók kéthavonta, antológiák, irodalmi díj, ajándék poszter kortársak arcképével – és persze a nagyöregek, a kortárs klasszikusok, mindezeknek köszönhetően vált mára a Hévíz az egyik legismertebb folyóirattá. 2018. januárjában a szerkesztői stáb is fiatalításon esett át – mesélték az irodalmi esten a szerkesztők, akiket Perczel Enikő dramaturg kérdezett. Feolvasott Kiss Diána Magdolna és Kricsár Kamill.