Vendégünk a Geopen Könyvkiadó!

2018. 02. 15.

A színház kávézójában február 22-én, csütörtökön 17 órától a Vörösmarty Irodalmi Szalon vendége lesz a Geopen Könyvkiadó, amelynek gondozásában a következő nagyszínpadi bemutatónk alapját adó regény – Murakami Haruki: Kafka a tengerparton – is megjelent. A program ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!  


Murakami Haruki élő titok és legenda. Könyvei és történetei Japánban és nemzetközileg is bestsellerek voltak. Munkáit 50 nyelvre fordították le, melyeket több millió példányban adtak el világszerte. Számos nemzetközi díjat kapott, többek között a World Fantasy Award (2006) és a Frank O'Connor International Short Story Award (2006) díjakat. Egyik műve például Franz Kafka-díjat (2006) és a Jeruzsálemi-díjat (2009) kapott. A Guardian Steven Poole szerint Murakami „a világ legnagyobb élő novellistája”.
A Kafka a tengerparton c. világhírű regénye különleges, rejtélyes és kultikus mű. Megjelenését követően a történet értelmezéséül nyolcezer kérdést tettek fel a lelkes olvasók a szerzőnek. A regényből készített, azonos című színpadi változatot Szikora János mutatja be magyarországi premierként a Vörösmarty Színház nagyszínpadán 2018. április 7-én.

2018. február 22 -én 17 órakor a Vörösmarty Irodalmi Szalon vendége lesz a Murakami Haruki-regényeket Magyarországon kiadó Geopen Kiadó főszerkesztője, Balázs Éva és Szikora János igazgató, a készülő előadás rendezője. Az est moderátora Perczel Enikő lesz, a Vörösmarty Színház dramaturgja.

Regisztrálni a szervezes2@vorosmartyszinhaz.hu e-mail címen lehet. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!