Vörös szőnyeges filmpremier!

2018. 02. 14.

Március 8-án, a Vörösmarty Színház történetében először vörös szőnyeges filmpremierrel készülünk: az országos bemutatóval egy napon hozzánk érkezik Sándor Pál Kossuth-díjas rendező új filmje, a Vándorszínészek, melyben Gáspár Sándor, társulatunk tagja az egyik főszereplő. A Nagyterem igazi szélesvásznú mozivá alakul, és a vetítést követően lehetőség lesz találkozni, beszélgetni az alkotókkal!

A film történetének középpontjában egy maroknyi vándorszínész áll, akik hatalmas verekedésbe keverednek. A kavarodás közepette egy ifjú katona is beáll az ökölharcba; s ezzel a színészek egy csapásra be is fogadják maguk közé. A bujdosni kényszerülő fiú együtt zötyög tovább a társulattal Pest felé. Nem tudhatja, hogy mi minden vár még rá; mert akad itt akasztás, csábítás, párbaj meg szerelem, s mindez nem is csupán a színpadon.

Gáspár Sándor a filmben a vándorszínészek vezetőjét, Kantót alakítja. A forgatókönyvet,mely leginkább a kosztümös road movie műfajába sorolható, a rendező mellett Szekér András és Péterfy Gergely jegyzi. A filmben a főszereplő trió (Martinovics Dorina, Mohai Tamás, ifj. Vidnyánszky Attila) mellett olyan elismert színművészek játszanak, mint Nagy-Kálózy Eszter, Gáspár Sándor, Hegedűs D. Géza és Rudolf Péter.

A vetítést egy jó hangulatú beszélgetés követi majd a színház kávézójában, melynek moderátora Szikora János, színházunk igazgatója lesz, a vendégek pedig: Sándor Pál rendező, Gáspár Sándor, Hegedűs D. Géza, Mohai Tamás, Kovács Krisztián, Gonzales Jázmin, Rudolf Péter.

A FILM ÉS SZÍNHÁZ akciónk keretében a filmpremierre jegyet váltó nézőinket megajándékozzuk egy 30% kedvezményre jogosító kuponnal, mely beváltható a Napraforgó, Bebújós és 5. vonósnégyes/Concerto c. vendégelőadásokra! A kedvezmény csak személyes jegyvásárlás esetén érhető el a jegyirodánkban. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!