Kortársak vagyunk

2015. 05. 05.

 

Vándorállat a libikókán


A Csók István Képtárban május 17-én, vasárnap 18 órától Vándorállat a libikókán című performanszot tekintheti meg a közönség, amelyet Szikora János rendez El Kazovszkij emlékére a Vörösmarty Színház művészeinek közreműködésével.

 

Irtás


Május 21-én 19 órától Helen Edmundson: Irtás című darabját mutatja be a Forte Társulat a Pelikán Kamaraszínházban. Horváth Csaba rendezését a Legjobb független színházi előadás díjával, az előadás egyik szereplőjét, Krisztik Csabát a Legjobb mellékszereplőnek járó elismeréssel jutalmazták a tavalyi Színikritikusok Gáláján.

 

Grencsó Open Kollektív: Repülni, szállni


A jazzkoncert május 22-én 19 órától lesz a Pelikán Kamaraszínházban. Grencsó István társaival a nagy előd, mester emlékéhez nyúl vissza. A 75 éves Szabados György előtt tisztelegnek azzal, hogy korai időszakának legfontosabb darabjait porolják le. A legendás Esküvőt, Adytont, Fohászt.


Holdfényszonáta


Jannisz Ritszosz monodrámáját Törsök Márta adja elő a Pelikán Kamaraszínházban május 23-án. Elvarázsolt világba kerül a Jannisz Ritszosz Holdfényszonáta előadásának nézője. Látszólag egyszerű díszlet, egy régi ház nagy szobája. De a négy, holdfény megvilágította falak között szikrázó emlékek kettétört íve hűl még, s az emlékek között ott tipeg-topog, tétovázik, emlékezik, meditál egy idősebb, fekete ruhás asszony… Fotó: Molnár Artúr
 

További információk a 16. Kortárs Művészeti Fesztivál honlapján: www.kortarsfesztival.hu