22 év alázatos munkája

2018. 02. 01.

Vincze János öltöztető 22 évig nyújtott biztos hátteret a Vörösmarty Színház produkcióinak. A több mint két évtizede pontosan és lelkiismeretesen dolgozó kollégánkat nyugdíjazása alkalmából köszöntöttük.

Vincze János öltöztetőként 22 éve jelent biztos pontot a színészeknek, akik nemcsak a lelkiismeretesen végzett munkája miatt szeretik, hanem gondoskodása, biztonságot adó nyugalma miatt is. János az adott előadás próbafolyamatában mind a színészekkel, mind pedig a jelmeztervezőkkel és rendezőkkel nagyon hamar felveszi a fonalat, azaz különösebb magyarázatok nélkül is érti a kéréseket, igényeket és elképzeléseket.

A Vörösmarty Színházban hat jelmezraktár található, János pillanatok alatt elő tudja keresni egy-egy régi előadás jelmezét, de arra is tűpontosan emlékszik, hogy az elmúlt 22 évben melyik produkcióban ki milyen jelmezt viselt. A színház iránti szeretete nem merül ki a munkájában, ugyanis lelkes nézőként egy-egy előadást többször is megtekint.

Az öltöztetői munka lényege, hogy megteremtse a biztonságos hátteret a színészek számára, akik így a szerepre és a jeleneteikre koncentrálhatnak. Vincze János megbízható, pontos munkája nyugdíjazásával nem ért véget, ugyanis a Vörösmarty Színház továbbra is számít a jelenlétére.