Az év díszlettervezője: Antal Csaba

2018. 01. 12.

2018. január 11-én a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete és a Magyar Látvány-, Díszlet- és Jelmeztervező Művészek Társasága a Látványtér 2017 szakmai kiállításának finisszázsa keretében adta át Az Év Díszlettervezője és Az Év Jelmeztervezője szakmai díjakat. Az Év Díszlettervezője elismerést Antal Csaba vehette át a Carmen c. előadásunk látványáért.

2017-ben is megrendezték a magyar látvány-, díszlet- és jelmeztervezők reprezentatív szakmai kiállítását. Az alkotók által benyújtott különleges és változatos pályaművek hiteles képet nyújtanak a magyar színházművészet elmúlt évadjának képző- és iparművészeti aspektusairól. A tárlat rendkívül színes és gazdag anyaga nemcsak látvány-, díszlet- és jelmezterveket, maketteket, előadásfotókat, videofelvételeket, illetve filmrészleteket, de bábokat, maszkokat, elkészült jelmezeket, és még sok más meghatározó látványelemet, jellegzetes bútorokat, tárgyakat és kellékeket is tartalmaz. Az alkotók egymás munkáira szavazhattak. Kiállítók: Antal Csaba, Árvai György, Bagossy Levente, Balla Ildikó, Bárdosi Ibolya, Berzsenyi Kriszta, Boros Lőrinc, Bozóki Mara, Bujdosó Nóra, Giliga Ilka, Hermann Anett és Pajor Patrícia, Horesnyi Balázs, Horváth Jenny, Bianca Imelda Jeremias, Kentaur, Khell Csörsz, Khell Zsolt, Kőszeghy Flóra, Klimo Péter, Nagy Fruzsina, Nagy Viktória, Németh Anikó, Sárdi Zoltán, Szendrényi Éva, Szűcs Edit. Az esemény kurátora immár nyolcadik éve Balla Ildikó, idén a díjakat Kovács Patrícia színésznő adta át.  

Az Év Jelmeztervezője elismerést Szűcs Edit kapta, akinek szintén van kötődése a Vörösmarty Színházhoz, ugyanis ő tervezte a nagy sikerű A Pál utcai fiúk jelmezeit.

Mindkét díjazottnak szívből gratulálunk!