Akadálymentesített Pletykák

2017. 11. 27.

December 3-a a Fogyatékossággal Élő Emberek Világnapja, ez alkalomból 2017. december 2-án a Pletykák c. bohózat teljes körűen akadálymentesítve tekinthető meg. Az eseményt hétfő reggel sajtótájékoztató keretében ismertette Mahlerné Köfner Anikó, Spányi Antal és Matuz János.

A Más Fogyatékos Gyermekekért Alapítvány a Fejér Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Házzal együttműködve immár negyedik éve szervez hagyományteremtő szándékkal a társadalmi érzékenyítés és szemléletformálás céljából akadálymentesített színházi előadást Székesfehérváron, a Fogyatékossággal Élő Emberek Világnapja alkalmából.

Az alapítvány idén a Fejér Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház szervezésében, Székesfehérvár MJV. Önkormányzata és a Vörösmarty Színház támogatásával, Spányi Antal megyés püspök védnökségével valósítja meg a programot december 2-án. A rendezvényt Mahlerné Köfner Anikó nyitja meg, köszöntőt mond Spányi Antal megyés püspök.

A szervezők az esélyteremtés jegyében a székesfehérvári programmal Magyarországon is példaértékű, teljes körűen akadálymentesített előadással fogják élvezhetővé tenni a látássérült és vak, hallássérült, mozgássérült, értelmi sérült, illetve autizmussal élő látogatóik számára a bohózat élményét. Mindezzel a program az egyenlő esélyű részvétel megteremtésén túl a társadalmi befogadás előmozdítását is segíti.