Bojtárból lett tündérkirályok

2015. 03. 18.

Hosszú hónapok óta tartó alkotómunka eredményeként március 18-án tizenegy iskola diákszínjátszói adták elő a János vitéz egy-egy jelenetét a Vörösmarty Színházban. Az összefűzött jelenetekből megelevenedett az elbeszélő költemény egésze. A Vörösmarty Színház komplex színházi nevelési projektjéről ide kattintva olvashat bővebben.

A gálán az előadott jeleneteket zsűri is értékelte. Cserhalmi György Kossuth-díjas színművész, a Nemzet Színésze a Legjobb János vitéz díját Börcsök Olivérnek, a Vasvári Pál Gimnázium diákjának adta át.

Török Szabolcstól, a KLIK Székesfehérvári Tankerület igazgatójától Komáromi Cecília, a Tóparti Gimnázium diákja vehette át Legjobb Iluska megformálásáért járó díjat.
 
A Legjobb epizódszereplő díjával Detre Somát, a II. Rákóczi Ferenc Iskola diákját és az Arany János Iskola csapatát jutalmazta a zsűri. A díjat Földi Zoltán képviselő, a Felsővárosi Általános Iskola igazgatója adta át.

A Varga-Márfy Milán, Peresztegi Nagy Zsófia, Gombó Viola Lotti, Pincési Cintia és Szabó Eszter alkotta diákzsűri különdíját a Széchenyi István Műszaki Szakközépiskola nyerte.

A legjobb rendezésért járó díj szintén a Széchenyis diákoké lett: az elismerést dr. Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója adta át.

A legjobb előadás díját megosztva a Comenius Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Iskola és a Ciszterci Szent István Gimnázium színjátszócsapata nyerte. A díjat dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, és egyben a Bojtárból tündérkirály zsűrijének elnöke nyújtotta át.


Tekintse meg az előadást:

 

{phocagallery view=category|categoryid=49}

A fotókat és a videókat Maczkó Csaba készítette.